Uncategorized

Lietuvos valdantis režimAS ragina NATO dislokuoti nuolatines karines pajėgas prie Rusijos sienos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lietuvos prezidentas Nausėda prieš NATO viršūnių susitikimą pareiškė, kad aljansas turi atsisakyti sau nustatytų apribojimų steigti nuolatines gynybines bazes prie Rusijos sienų, nes pagrindinė Rusijos ir NATO sutartis yra mirusi”.

„Kartu su Ukrainos narystės NATO perspektyvomis, vienas iš pagrindinių klausimų yra ilgalaikiai planai apsaugoti rytinį aljanso flangą nuo Rusijos puolimo, įskaitant pasienyje dislokuotų daugiau karių ir technikos. Nausėda pareiškė, kad Vakarai neturėtų pasiduoti prezidento Putino branduolinio šantažo gąsdinimams ir ragino sąjungininkus paskubėti didinti karines išlaidas esant „labai pavojingai, labai trapiai“ situacijai: „Kai Rusija aktyviai dislokuoja taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje, mes jau pagaliau turime pripažinti, kad Rusijos ir NATO santykių pagrindinis aktas yra miręs. Tačiau jis ir toliau trukdo daugelio NATO sostinių blaiviam mąstymui ir laiko mus pilkojoje strateginio dviprasmiškumo zonoje.” – porina karo gaidys iš Lietuvos G.Nausėda.

Ir, žinoma, šio agresyvaus liokajiško pasažo autorius apdairiai nutyli, kad visą grėsmę taikai ir saugumui pasaulyje kelia būtent JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos karo maitvanagiai nuo 1990 metų spalvotų revoliucijų – kryptingai, metodiškai nuosekliai.
Tačiau karo gaidžio darbas toks – kakariekuoti, o ten nors saulė tegul nepatekės.
Urvinis rusofobinis nacionalizmas JAV karo nusikaltėlių tarnyboje politinės prostitucijos formoje yra didžiausia grėsmė nacionaliniams suverenitetams.

https://www.thetimes.co.uk/article/lithuania-s-call-for-nato-to-deploy-permanent-military-force-near-russian-border-gqsjg3thx

Write A Comment