Aktualijos

Elitinės medžioklės naujienos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Atlikus genetinius tyrimus paaiškėjo, kad Pašilių stumbryne laikytas stumbriukas – sausio pradžioje Utenos funkcionieriaus Jono Slapšinsko nušautos patelės jauniklis. Ši aplinkybė radikaliai keičia elitinės medžioklės įspūdingo trofėjaus vertę ir  aplinkosaugininkai, kurių dauguma yra karšti landsbergistai ir liberalai, žinantys, kam turi būti dėkingi už savo ramų gyvenimą bei riebią vietelę prie biudžetinio lovio, žada kreiptis į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo – laukinei gyvūnijai padaryta ypač didelė žala, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Jis taip pat informavo, kad žala laukinei gyvūnijai už nušautą stumbro patelę bus perskaičiuota.

Už sunaikintą jauniklius vedžiojančią (maitinančią) stumbro patelę nustatomas trigubas bazinis tarifas, todėl žala jau sieks 36 tūkst. 595 eurus.
Jonas Slapšinskas

Stebuklingu būdų įspūdingo dydžio stumbrės neatpažinęs ir  su šernu sumaišęs Utenos tarybos narys , šiuo metu „valstietis“, Jonas Slapšinskas prisipažino įvykdęs pažeidimą, nušovė Raudonoje Knygoje įrašytą Lietuvos miškų įžymybę ir paskubėjo sumokėti jam už tai anksčiau skirta 12,2 tūkst. eurų baudą.

Aplinkosaugininkai į prokuratūrą kreipsis ir žalą perskaičiuos, nes gavo Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakulteto mokslininkų atliktų stumbrų genetinių tyrimų rezultatus. Būtent jie parodė, kad Pašilių stumbryne laikytas stumbriukas – sausio pradžioje nušautos stumbro patelės jauniklis – be motinos likęs vargšelis vasario viduryje nugaišo.

Stumbro patelė buvo nušauta Valstybinių miškų urėdijai priklausančiame Krekenavos-Naujamiesčio profesionalios medžioklės ploto vienete varyminės medžioklės metu.
Žmones, kurie bent kartą yra laikę šautuvą rankoje ir žiūrėję į taikinį per taikiklį, labai nustebino, kad susikaupimo šūviui momentu elitinės medžioklės metu šaulys nesugebėjo tinkamai įvertinti esminių medžioklės objekto parametrų – dydžio, spalvos, silueto,  judėjimo greičio ir kt., – ir paleido lemtingą šūvį.
Taip pat visus pribloškė Lietuvos politikoje iki šiol neregėtas reiškinys – Utenos politikas, bene pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje, skubiai pripažino savo kaltę, skubiai sumokėjo visas jam skirtas baudas, gal būt net ir labdarai skyrė!
Neatskirti stumbro nuo šerno gali tik dvi kategorijos žmonių – visiškas idiotas arba absoliutus niekšas.

Tokių plačių kilnių mostų nei Lietuvos politikai apskritai, nei šis konkretus politikas konkrečiai, niekada nebuvo darę ir lietuvių sąžiningumu niekada nedžiugino. Toks kilnumo protrūkis, tikėtina, gali būti paaiškinamas kitomis šios nevykusios elitinės medžioklės aplinkybėmis. O būtent. Į šią medžioklę susirinko labai įspūdingas būrelis medžiotojų, kurių niekaip neįtarsi maisto stygiumi. Šioje medžioklėje dalyvavo įtakingi politikos ir verslo atstovai, tokie kaip Seimo narys „socialdarbietis“ Rimantas Sinkevičius, buvęs europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis, buvęs Seimo narys kooperatyvo „Agroaves group“ vadovas Jonas Jagminas, įmonės „Grigeo“ didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis, „Biovelos“ bendraturtis Virginijus Kantauskas, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas“ įkūrėjas Rolandas Valiūnas, kelių tiesimo įmonės „Fegda“ vienas akcininkų Arvydas Gribulis ir kiti. Šioje elitinių šulų kompanijoje Jonas Slapšinskas žiūrisi labai apgailėtinai, šeštu numeriu tiesiog. Labai tikėtina, kad negatyvios selekcijos per 30 metų atrinktų iš blogiausių elitinių veikėjų paprastas gyvūnų žudymas vadinamos medžioklės metu jau netenkina – jie turi įtaką, jie turi prichvatizacijos metu susikrautus turtus, todėl paprastas šūvis jiems įspūdžio nedaro. Nuobodu, mergaitės… Visai kas kita, nušauti retą, įspūdingą gyvūną, saugomą Raudonosios knygos. Visi žino liberalios visuomenės elitų genezę – iškilo tie, kurie nusižengė visiems įstatymams, peržengė visas žmogiško padorumo ribas ir liko nenubausti korupcijos valdomoje landsberginėje Lietuvoje.

Labai tikėtina, kad mirtiną šūvį paleido visai kitas medžioklėje dalyvavęs “garbus” žmogus, o kaltę prisiėmė sau mažiausias dydis. Nusikalstamose grupuotėse tai yra įprastas reiškinys. Bet kokiu atveju, stumbrės nužudymo istorijoje prisipažinimas negali būti vieninteliu kaltės įrodymu. Būtina atlikti balistinę ekspertizę, kiekvienas šautuvas turi savo unikalų braižą, kuris pasilieka ant kievienos išautos kulkos – tai žino bet kuris kriminalistas. Tačiau būtent balistinė ekspertizė ir nėra atliekama, o stumbrė buvo – kartu su kulka – skubiai utilizuota?!

Jeigu nori likti nekaltu, padaryk tokį veidą ir ištark – “Nekaltas aš, stumbrė pati atėjo…” Ir kaltu liks nekaltas

 

Landsberginės chuntos valdomoje Lietuvoje korupcija yra nusikalstamos valdžios pamatas, galios šaltinis. Todėl bet koks skandalas yra valdomas, visuomenei pateikiamas dozuotai – užkulisiuose vyksta derybos dėl otkatų ir skandalas neturi pakenkti chuntos galios pamatams.

Tyrimą dėl nušautos stumbrės jau atliekanti Panevėžio apskrities policija iki šiol vertino … Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmus?..

 

 

Write A Comment