Aktualijos

2022 m. Kovo 2 d. Rusijos Gynybos ministerijos pranešimas apie padėtį Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos operacijoje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusijos gynybos ministerija:

Rusijos ginkluotosios pajėgos visiškai perėmė Chersono miesto kontrolę.

LLR karių grupuotė, remiama RF ginkluotųjų pajėgų ugnimi, kontroliavo Starobelsko ir Svatovo gyvenvietes.

Siekiant nuslopinti informacines atakas prieš Rusiją, didelio tikslumo ginklais buvo suduotas smūgis į Ukrainos Saugumo tarnybos (UST) technologinius objektus ir 72-ąjį pagrindinį psichologinių operacijų centrą Kijeve, buvo išjungta televizijos bokšto transliavimo įranga, gyvenamieji pastatai šių smūgių metu nenukentėjo.

Civilinė infrastruktūra, gyventojų gyvybę palaikančios priemonės ir miesto transportas veikia įprastiniu režimu. Maisto ir būtiniausių prekių mieste netrūksta.

Kijeve tiksliais Rusijos sparnuotų raketų smūgiais ginklais buvo sunaikintos nukentėjo UST technologinės patalpos ir 72-asis pagrindinis psichologinių operacijų centras, iš kurio buvo vykdomos teroristinės informacinės atakos prieš Rusiją platinant melagingus pranešimus apie mokyklų ir kitų civilių objektų minavimą. Televizijos bokšto aparatūra šio smūgio dėka neveikia, Ukraina liko be propagandos sklaidos kol kas.

Ukrainos karinei infrastruktūrai buvo suduotas masinis Rusijos aviacijos smūgis, kurio metu buvo sunaikinti 67 Ukrainos kariniai objektai.

Antžeminės operacijos metu buvo sunaikinti 47 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų orlaiviai žemėje ir 11 Ukrainos lėktuvų buvo numušti ore.

Rusijos ginkluotosios pajėgos užėmė ir kontroliuoja Tokmako ir Vasiljevkos gyvenvietes, kur Ukrainos kariškiai savo noru sudėjo ginklus ir, pasirašę atsisakymą dalyvauti mūšiuose prieš Rusijos karines pajėgas, jie galės grįžti namo pas savo šeimas.

Write A Comment