Aktualijos

2022-03-05 padėtis Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos operacijoje

Pinterest LinkedIn Tumblr
Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos operacija, 2022-03-05
Rusijos Federacijos Gynybos ministerija praneša:
– Lugansko liaudies repsublikos (LLR) karinių pajėgų grupuotė, palaikoma Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ugnimi, tęsė puolimo operacijas ir išėjo prie linijos Boguslavka – Telmahovka – Kalinovka;
– Donecko liaudies respublikos (DLR) ginkluotųjų pajėgų daliniai per naktį pasistūmėjo į priekį per 27 kilometrus. Buvo užimtos gyvenvietės Novogrigorovka, Novonikolaevka, Višnevatoe, Volnoye, Listvyanka ir Antonovka.
— Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų padaliniai vykdo puolamąsias operacijas plačiame fronte. Praėjusią parą buvo užimtos gyvenvietės Priobraženka, Komsomolskoje, Zagornoje, Dorožnjanka, Rešetilovskoe, Konstantinovka, Ševčenko, Chubarevka, Proletarskoje, Liubimovka.
– Per praėjusią parą didelio tikslumo ginklo smūgis sunaikino Ukrainos amunicijos sandėlį Žitomiro karinio dalinio teritorijoje, kur buvo saugomos prieštankinių raketų sistemos Javelin ir NLAW.
– DLR kariai ir toliau siaurina apsupties žiedą aplink Mariuopolį. DLR liaudies milicijos dalinius, įžengusius į miestą, nacionalistinių batalionų „Azov“ ir „Aidar“ smogikai apšaudo iš sunkiosios artilerijos pabūklų, pastatytų mokyklose, ligoninėse, gimdymo namuose ir vaikų darželiuose. Tokie “Azovo” ir “Aidaro” nacistų kovos metodai yra griežtai draudžiami 1949 metų Ženevos konvencijų ir yra karo nusikaltimai.
– Iš viso per operaciją buvo sunaikinti 2037 Ukrainos karinės infrastruktūros objektai. Tarp jų: ​​71 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų valdymo punktas ir ryšių centras; 98 oro gynybos raketų sistemos S-300, Buk M-1 ir Osa, taip pat 61 radiolokacinė stotis.
– Sunaikinti: 66 lėktuvai ant žemės ir 16 ore, 708 tankai ir kitos šarvuotos kovos mašinos, 74 salvinės raketų sistemos, 261 lauko artilerijos pabūklai ir minosvaidžiai, 505 vienetai specialiųjų karinių transporto priemonių , taip pat 56 nepilotuojami orlaiviai.
▪️Rusijos karinės pajėgos, siekdamos išvengti civilių aukų ir didelių sugriovimų, nuo 2022-03-05 10:00 val. (Maskvos laiku) vienašališkai paskelbė tylos režimą ir nutraukė ugnį. Rusijos pusė atidaro (https://t.me/sputniklive/32528) humanitarinius koridorius civiliams išvykti iš Mariuopolio ir Volnovachos.
Išlaisvintų nuo Ukrainos nacistų gyvenviečių gyventojuams Rusijos karinės pajėgos teikia humanitarinę pagalbą.
Iš Krymo į Melitopolį, siekiant padėti vietos gyventojams, buvo atgabenta humanitarinės pagalbos siunta, kurios bendras svoris viršija 110 tonų, :
kruopos, mėsos ir žuvies konservai, konditerijos ir duonos gaminiai, saldainiai ir saldumynai, geriamas vanduo buteliuose.
Humanitarinės pagalbos konvojaus saugumą užtikrino Rusijos kariškiai.
Visas humanitarinis krovinys buvo perduotas Melitopolio miesto administracijos vadovui tolimesniam paskirstymui ir perdavimui miesto socialinėms įstaigoms ir gyventojams bei šalia esančių gyvenviečių gyventojams.
Jungtinės Amerikos Valstijos, Jungtinė karalystė, kitos NATO šalys Ukrainai atsiuntė dar vieną stambią partiją ginklų ir samdinių, kurie pagal 1949 metų konvencijas yra laikomi karo nusikaltėliais ir jiems netaikomos bendrosios kombatantams taikomos apsaugos priemones.
Už melagienų apie Rusiją, jos karines pajėgas masinę gamybą ir platinimą iš Rusijos išprašomi žymiausi JAV-NATO melo ruporai CNN ir BBC (Anglijos šnipų tarnybos MI6 padalinys), nes jiems dabar gresia iki 15 metų laisvės atėmimo už šią negarbingą veiklą tolimoje Rusijos Šiaurėje. Neee, vakarai mėgsta daryti nusikaltimus, kai už tai niekas nebaudžia, o čia baltieji lokiai! Ne, baltieji “demokratai” tokiai draugystei nėra dar pasiruošę, bet , panašu, teks kai kam už karo kurstymą ir tautinės nesantaikos kurstymą.

Write A Comment