Aktualijos

Vengrijos lyderis sako, kad Vakarų vertybės reiškia 3 dalykus: migraciją, LGBTQ ir karą.

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Jei žmogus stebi ir žino Europos politiką, kaip aš, tai jis žino, kad šiandien „vakarietiškos vertybės“ reiškia tris dalykus: migraciją, LGBTQ ir karą.”

Vengrijos Ministras Pirmininkas Orbanas pasakė kalbą renginyje Rumunijoje, kur perspėjo dėl ES vykdomos politikos pavojaus. “Europos Sąjunga atmeta krikščioniškąjį paveldą. Ji vykdo gyventojų pakeitimą per migraciją ir vadovauja LGBTQ puolimui prieš šeimai palankias Europos tautas.”

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Ameriką, kuri, pasak Orbano, privertė Lietuvą atsisakyti konservatyvių įstatymų.
„Vos prieš kelias dienas matėme, kaip žlugo Lietuva, kuri turėjo tikrai gerą, nuostabų, puikų vaikų apsaugos įstatymą, kuriuo (Vengrija) naudojosi kaip pavyzdžiu, kai ėmė kurti savo panašų įstatymą. Ir aš mačiau, kaip patyrusi milžinišką spaudimą, Lietuva atšaukė ir panaikino vaiko teisių apsaugos įstatymą, kurį buvo priėmusi dar 2012 m. Aš bijau danajų, net jei jie atneša dovanas… Štai kur atveda draugystė su Jungtinėmis Amerikos valstijomis“.

Orbanas apibūdina, kuo Vengrijos konstitucija skiriasi nuo kitų liberalių konstitucijų. “Mūsų konstitucija, be kita ko, apibrėžia vietą, kurioje gyvens mūsų vaikai – tai mūsų Tėvynė. Ji nustato mūsų tapatybę kaip vyrų ir moterų, ir tik tai mes vadiname šeima. Ji taip pat įtvirtina mūsų valstybės sienas, nes tik taip mes galime pasakyti, kas mes esame. Kai 2011 m. kūrėme naują konstituciją – Vengrijos, nacionalinę, krikščionišką konstituciją, kuri skiriasi nuo kitų Europos konstitucijų – mes nepadarėme blogo sprendimo“.

Orbanas sako, kad Vengrijos konstitucija yra gyvybiškai svarbi kovojant už jo šalies laisvę. „Iš tiesų, turime pasakyti, kad mes nepriėmėme blogo sprendimo, bet priešingai padarėme teisingą sprendimą, nes nuo to laiko mus kamuoja migracijos krizės, kurios, nėra jokios abejonės, neįmanoma išspręsti liberaliai būdais. Nuo tada mes turime LGBTQ, genderių puolimą, kurį atremti galima tik tradicinės bendruomenės ir vaikų apsaugos pagrindu.”

Orbanas sako, kad Vengrija ir toliau kovos už Europą, kurios pagrindas yra žinomi, tradiciniai, patikimi principai. “Taip, mes turime pasakyti, kad Europa šiandien sukūrė savo politinę klasę, kuri nebėra atskaitinga ir nebeturi jokių krikščioniškų ar demokratinių įsitikinimų. Ir turime pasakyti, kad federalinis valdymas Europoje atvedė prie neatskaitingos imperijos. Mes neturime kito pasirinkimo. Su visa mūsų meile Europai, už viską, ką mes branginame, mes turime kovoti“

Write A Comment