Publicistika

JTO SaugumoTaryba: Izraelis – grėsmė taikai ir saugumui regione

Pinterest LinkedIn Tumblr

2024-07-17 JTO Saugumo Tarybos posėdyje, kuriam pirmininkavo Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, buvo svarstoma padėtis Artimuose Rytuose. Posėdžio metu į kolektyvinę JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos antirusišką isteriją, be kita ko, Rusijos atstovas atsakė pateikdamas daugybę nemalonių Izraeliui

ir jo globėjams iš JAV, JK, NATO faktų.

Kaip žinia, sionistai iš Izraelio nuo pat to momento, kai jiems pagalbos ranką ištiesė Palestina ir 1948 metais įsileido holokausto aukas į savo teritoriją, Izraelis nuolat vykdo arabų genocidą Palestinoje ir reguliariai puldinėja visas kaimynines valstybes, bombarduoja, apšaudo raketomis, vykdo neteisėtas karines intervencijas į visas gretimas valstybes, užgrobė ir neteisėtai okupuoja užgrobtas žemes.

Izraelio sionistai jau grubiai pažeidė net 66 JTO ST rezoliucijas, įpareigojančias Izraelį nutraukti nusikalstamus veiksmus prieš kaimynines šalis, tačiau nesulaukė nei vienos sankcijos už savo atvirai nusikalstamą agresorišką veiklą. Tokia įžūli sionistų iš Izraelio pozicija būtų neįmanoma, jeigu jų neremtų kiti tokie patys tarptautiniai ir karo nusikaltėliai – JAV, JK, ES, NATO valstybės.

Tokio tarptautinio banditizmo vienu iš daugybės pavyzdžiu yra JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujų nežabotas siautėjimas Sirijoje. Po to, kai JAV-NATO karo nusikaltėliai įvykdė nusikaltimus žmoniškumui Libijoje, be jokio teisėto pagrindo ir JTO ST leidimo užpuolė klestinčią demokratišką šalį, nužudė jos ilgametį lyderį Muamarą Kadafį, pavertė ją humanitarinės katastrofos, teroristinių grupuočių tarpusavio rietenų draskoma šalimi, JAV-NATO Melo ir Blogio imperija bandė pritaikyti tokį pat apiplėšimo scenarijų ir demokratiškoje Sirijoje, taip pat turtingą naftą ir dujomis. Demokratiškoje Sirijoje JAV-NATO tarptautiniai banditai organizavo “arabų revoliuciją” (sąjūdį, maidaną) ir paskandino laisvą šalį pilietinio karo liepsnose. JAV-NATO banditams beveik pavyko užgrobti šalį pagal Libijoje ir kitose valstybėse JAV organizuotų valstybės perversmų scenarijų. Tačiau 2015 metais Sirijos teisėta vyriausybė kreipėsi į Rusiją su pagalbos prašymu padėti JAV-NATO finansuojamų teroristų puolamai šaliai išsaugoti šalies suverenitetą, laisvę ir demokratiją. Ir Rusija ištiesė pagalbos ranką Vakarų kolonizatorių naikinamai šaliai. Sirija buvo išgelbėta, tačiau suvereniteto visoje savo teritorijoje vis dar nepajėgia atkurti, kadangi šalies nafta turtingiausius rajonus užgrobė JAV-NATO banditai ir plėšia valstybės nacionalinį turtą jau 10 metų. Izraelis šiame nusikalstamame kare yra vienas iš aktyviausių agresorių, JAV nusikalstamos užsienio politikos regione vykdytojų.

Šiandien Sirijoje naftos telkiniams plėšti yra dislokuotos 102 JAV-NATO karo nusikaltėlių karinės bazės, teigia Jusur tyrimų centras.

Sirijoje taip pat yra 699 pasienio kontrolės punktai.

Šiaurinę šalies dalį, kur yra didžiausi Sirijos naftos ir dujų ištekliai, užgrobė JAV karo nusikaltėliai ir neteisėtai išgauna gamtinius resursus iš daugybės turtingų naftos telkinių. Anot analitikų, JAV tarptautinių nusikaltėlių iš „deep state“ ir su ja susijusios korporacijos per mėnesį pavagia iš Sirijos naftos už 40 mln. JAV dolerių.

Tokiu nusikalstamu būdu amerikiečiai jau 10 metų uždirba pinigus – įvykdė tarptautinį nusikaltimą, suverenioje JTO narėje Sirijoje sukėlė pilietinį karą, finansuoja, ginkluoja teroristus regione ir plėšia visas puses. Sirijos apiplėšimą jie nevykusiai bando paslėpti, kaip visada, „kova už demokratiją“ ir tariamu kurdų bei sunitų teisių gynyba.

Melas, teroras ir korupcija yra antras liberalios demokratijos “made in USA” pavadinimas.

Izraelis, agresyviausia valstybė Artimuose Rytuose, yra didžiausia grėsmė taikai ir saugumui regione. Kaip sakė dabartinis JAV prezidentas Džo Baidenas, Izraelis yra puikiausias JAV agresyvios politikos vėzdas regione. Ir pigus. Jeigu jo nebūtų, JAV turėtų jį sukurti, pridūrė Senelis Džo. Dabar tokį pat vėzdo vaidmenį už JAV-NATO pinigus Europoje atlieka Ukraina. Izraelis, kaip ir Ukraina, uoliai pateisina jam skirtą vaidmenį. Ne už ačiū, žinoma, tačiau vos ne kasmet bombarduoja, Siriją, Libaną, Iraką, Egiptą, Jemeną, Jordaniją, o Palestinoje atvirai vykdo karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui ir nesulaukia jokių sankcijų.

Izraelio sionistams, kurie jau įtikino save, kad holokausto aukų statusas jiems suteikia teisę vykdyti arabų genocidą, tokia nemaloni tiesa buvo išsakyta pagaliau aukščiausiame tarptautiniame lygyje, JTO Saugumo Taryboje – atvirai, aiškiai, tiesiai, nevyniojant žodžių į vatą.

Niekas nesitęs amžinai, kaip sakė vienas žydų išminčius. JAV, JK, NATO, Izraelio tarptautinių, karo nusikaltimų nebaudžiamumo era taip pat eina į pabaigą. Ateina Tiesos ir Teisingumo era, Atpildo už JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos kryžiuočių įvykdytus per 1000 metų nusikaltimus metas.

Tegul bus taip, kaip sakoma Šventame rašte. Kuo greičiau, tuo geriau visam pasauliui. JTO Saugumo Tarybos posėdžio vaizdo įrašas

Jonas Kovalskis, 2024-07-18

Write A Comment