Lietuva

Gyvulių ūkio naujienos arba kas nors uždarykite karingą idiotą L.Kaščiūną ligoninėje gelžbetoninėje kameroje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patekęs pagal konservatorių sąrašą į Seimą ir tapęs ten Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Laurynas Kaščiūnas, ir anksčiau garsėjęs nesveiku agresyvumu, paleido savo ligotų militaristinių fantazijų arklius į laisvę. Vieną po kito siūlė įstatymų projektus, kaip susidoroti su kitaminčiais, pacifistais, kitataučiais, klojo planus, kaip užpulti Rusiją, kad tai žiniasklaidoje atrodytų kaip “savigyna nuo agresoriaus”. Su psichiniam ligoniui būdingu hiperaktyvumu Laurynas dėstė JAV valdomoje LT žiniasklaidoje vienas už kitą įžūlesnius blickrygo prieš Rusiją/Baltarusiją planus. Tokiais namuose augintais napoleonais/hitleriais normalioje demokratiškoje šalyje paprastai rūpinasi gydytojai psichiatrai. JAV bananų respublikose klounai ir agresyvūs ligoniai yra metropolijos vertinami dėl dviejų priežasčių – pirma, ligoniams leidžiama išdėstyti JAV-NATO tikruosius planus, kuriuos galima prie tam tikrų aplinkybių paversti juokais, ligonio kliedesiais, antra, juos bet kada galima paaukoti, deja, kartu su tauta ir teritorija, kurioms tokie ligoniai neva atstovauja.

Lietuvoje L.Kaščiūnas , dėsningai, buvo paskirtas krašto apsaugos ministru ir nedelsiant kontorą pavertė ne apsaugos, o vis didėjančios Lietuvai ministerija, ne saugumo, o isteriškos baimės zona, ne gynybos, o agresijos ir puolimo struktūra. Gavus vėzdą KAM į rankas Laurynas Kaščiūnas nutrūko ir ėmė siūlyti vieną po kito Lietuvos militarizacijos, nežaboto ginklavimosi planus.

Pagal Lauryno (napoelono-hitlerio) vieną iš gausybės planų, Lietuvos rytų pasienyje bus auginami “gelžbetoniniai ežiai” ir išdygs „drakono dantų” eilės, sieną saugantys pasieniečiai bus apginkluoti iki dantų, o kiekviename bažnytkaimyje atsiras šaudyklos fašistinės propagandos paveiktiems piliečiams. Landsbergio gvardija Šaulių sąjungos smogikai jau seniai yra apginkluoti automatiniais ginklais ir viešai dėsto instrukcijas, kaip jie susidoroja/susidoros su dauguma Lietuvos piliečių, kurie nepritaria militaristinei valdančiųjų psichozei. Dabar pagal Lauryno planą ir paprasti piliečiai turės komendantūras, šaudyklas, kur galės laisvai pasirinkti – tapti fašistų arba būti sušaudytu. Fašistinis kolūkis, kaip sakoma, reikalas savanoriškas – nori stoji, nori …

Nedrąsūs kai kurių žmonių, ir mano tame tarpe, įtarimai, kad neribota parsidavusių Vakarams konservatorių liberalų korumpuota valdžia gali tapti mirtina katastrofa Lietuvai, lėtai ir neišvengiamai tampa niūria realybe. Su tokiu ministru L.Kaščiūnu visa šalis sparčiai tampa dygliuota viela aptvertu konclageriu.

Energijos Kaščiūnas turi daugiau už tą Durecell baterijomis varomą kiškutį ir tai gąsdina sveiko proto nepraradusią visuomenės dalį. Nespėja Laurynas pristatyti vieno plano, o jau seka kitas. Šįkart Kaščiūnas suderino planus su tokia pat karinga idiote vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite. Partiečiai kolegos draugiškai sutarė, kad policijos funkcijas iš esmės vykdantys pasieniečiai gaus sunkesnę ginkluotę, „pradedant nuo kulkosvaidžių”! Kokio kalibro, kyla klausimas – 7,6 mm, 12.5 mm, 30 mm ar 155 mm NATO kalibro su visa tam skirta technika ir pabūklais? Jei tai tik „pradedant”, kuo tai baigsis nesunku įsivaizduoti, kai reikalo imasi karo gaidys L.Kaščiūnas.

Kaščiūnas žada paversti pasienį “neįveikiamu” kliūčių ruožu.

„Galvojame apie gelžbetoninius „ežius”, „drakono dantis”, „ispaniškus arklius”, – dėstė ministras, kuris ketina vadovauti šitam įspūdingam zoologijos sodui. Kai kam tai gali pasirodyti juokinga, kai kam net racionalu, tačiau tokie pasiruošimai tarptautinėje teisėje yra vadinami ne pasiruošimas gynybai, o intensyvus ruošimasis karinei agresijai prieš kaimynines šalis, kurios gauna į rankas pagrindą laikyti tai casus belli ir reaguoti į tai atitinkamai. Fizikos dėsnis – veiksmas lygus atoveiksmiui – šiuo atveju nėra taikomas, grėsmė tokiais atvejais neutralizuojama visa turima galia.

L.Kaščiūno ligotiems planams būtina užkirsti kelią nedelsiant, tačiau Lietuvos Seime, deja, nėra nei vienos politinės jėgos, kuri sutramdytų įsisiautėjusį psichą net tada, kai jis kelia daugiau nei akivaizdžią egzistencinę grėsmę visai Lietuvai. Politinis laukas Lietuvoje preciziškai ir kryptingai, kruopščiai ir nuosekliai per 35 landsberginės diktatūros metų buvo išvalytas nuo bet kokios alternatyvos, opozicijos, laisvės, demokratijos – liko tik militaristinė totalitarinė vienpartinė diktatūra.

Karus sukelia tokie ligoti politikai, karo gaidžiai kaip L.Kaščiūnas ir landsberginė šaika. Tačiau atsakomybė už šių ligonių veiksmus tenka visai valstybei, visuomenei, eiliniams piliečiams. Atsakyti jiems tenka savo turtu, sveikata, gyvybėmis. Ponai apkasuose nekariauja, kaip rodo Ukrainos marionetinės klikos pavyzdys. Apkasuose žūsta eiliniai piliečiai, jų vaikai. Avinėlių tylėjimas reiškia mirtį.

Valdantys konservatoriai liberalai savo nusikalstamais įstatymais atėmė iš tautos beveik visas priemones priešintis nusikalstamos klikos antiliaudinei veiklai – suvaržė žodžio, informacijos, spaudos laisves, teisę jungtis į realiai opozicinius judėjimus, asociacijas, partijas. Ir taip tik dar labiau padidino gręsiančios katastrofos riziką, paruošė placdarmą JAV-NATO žygiui “drang nach Osten”.

Visuomenė turi žinoti, kas daroma jos vardu. Tačiau dar labiau visuomenė turi žinoti apie valdžios planus, kurie yra nukreipti prieš pačią visuomenę. Ir priešintis.

Jeigu vardan saugumo reikia atsisakyti laisvės, tai netenkama ir saugumo, ir laisvės.

Jonas Kovalskis, 2024-04-19

Write A Comment