Mokslas

Internete pasirodė trumpiausias IQ testas, kurį sudaro tik 3 klausimai

Pinterest LinkedIn Tumblr

Internete pasirodė trumpiausias IQ testas, kurį sudaro tik 3 klausimai. Nežiūrint į tai, daugiau nei 80% žmonių negali jo išspręsti teisingai.

Trumpiausias IQ testas pasaulyje buvo paskelbtas internete. Jį sudaro tik 3 matematinės užduotys, kurių pagalba nustatomas IQ lygis. Daugiau nei 80 proc. bandžiusių išspręsti šį testą negalėjo to padaryti teisingai, rašo „Mirror“.

Testą sudaro šie klausimai:

Teniso raketė ir kamuoliukas kartu kainuoja 1.10 dolerio. Kiek kainuoja kamuoliukas, jei raketė brangesnė už jį 1 $?

Penkios staklės tekstilės fabrike per penkias minutes pagamina penkis gaminius. Kiek laiko užtruks 100 staklių, kad pagamintų 100 gaminių?

Ežere auga vandens lelijos. Kasdien jų kiekis padvigubėja. Kad visiškai užpildyti ežerą, reikia 48 dienų. Kiek dienų užtruks, kol lelijos padengs pusę ežero?

Šį testą sukūrė Masačiusetso technologijos instituto (MIT) profesorius, Šeinas Frederick’as savo mokslinių tyrimų metu. Pradiniame testavime dalyvavo daugiau kaip 3 000 žmonių, tarp jų ir prestižinių universitetų, tokių kaip Jeilio bei Harvardo universitetai, studentai. Nepaisant to, tik 17% dalyvių sugebėjo teisingai atsakyti į visus tris klausimus.

Pasak testo kūrėjo, užduočių sprendimas yra gana paprastas, tačiau norint jį gauti, reikia nuslopinti klaidingą versiją, kuri pirmiausia šauna į galvą.

Sėkmės

 

P.s. Teisingi atsakymai – 5 centai, 5 minutės, 47 dienos. 🙂

Write A Comment