Aktualijos

Trampas laimi pagrindinėse JAV valstijose

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trampas laimi pagrindinėse JAV valstijose

Ajovos valstijoje dabartinis JAV prezidentas gauna žymiai daugiau paramos nei jo konkurentas Baidenas. 47,2% balsų prieš 45,8%, kitose valstijose skirtumas yra ne toks reikšmingas.

Dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trampas kol kas lenkia savo varžovą Džo Baideną svarbiausiose valstijose, kuriose vyksta pagrindinė kova dėl rinkėjų balsų.

Apie tai praneša portalas „Real Clear Politics“.

 

JAV prezidento rinkimų kampanijoje istoriškai viena pagrindinių valstijų yra Ohajo valstija. Ten D.Trampas surenka 47,4% balsų, o jo varžovas Džo Baidenas – 46%. Kita svarbi valstija yra Šiaurės Karolina. Ten už Trampą balsavo 47,8%, už Baideną – 47,2%. Džordžijos valstijoje skirtumas yra minimalus, tačiau D.Trampas vis dar pirmauja su 47,8% balsų, kai tuo metu Baidenas turi 47,6% balsų. Ajovoje veikiantis prezidentas turi žymiai daugiau rinkėjų palaikymo nei Baidenas – 47,2% balsų prieš 45,8%.

Šiandien JAV vyksta prezidento rinkimai. Dabartinis prezidentas, respublikonas Donaldas Trumpas bando kandidatuoti antrai kadencijai. Jo konkurentas iš demokratų partijos yra buvęs viceprezidentas Džo Baidenas.

Rinkimai JAV turi keletą svarbių ypatumų. Vienas iš jų yra tai, kad JAV piliečiai savo balsus atiduoda ne už prezidentą, jie renka rinkikų kolegiją kiekvienoje valstijoje, o šie jau balsuoja už kandidatą, kuriam pritaria dauguma valstijos rinkėjų. Tai yra, net jei kandidatas laimi valstijoje vos vienu balsu, visi valstijos rinkėjai atiduoda savo balsus už laimėjusį kandidatą.

Šių metų JAV prezidento rinkimų kampanija jau įėjo į istoriją, kaip viena nešvariausių viso pasaulio istorijoje. JAV masines infromacijos priemones kontroliuojantys sorosiniai klintonidai metė į kovą prieš D.Trampą pačius nešvariausius politinės kovos metodus, darė veikiančiam prezidentui neregėto masto spaudimą, organizavo riaušes visoje Amerikoje, platino dezinformaciją, klastotes apie D.Trampą – darė viską, kad užgrobti didžiausios teroristinės valstybės JAV valdžią. Kol kas nėra aiškaus šių nešvarių lenktynių lyderio. Be to, visi ženklai rodo, kad nė vienas iš kandidatų pralaimėjimo atveju neketina pripažinti rinkimų rezultatų. Todėl aktyviausi D.Trampo ir Džo Baideno šalininkai jau yra pasirengę politinę konfrontaciją tęsti masinėmis riaušėmis JAV miestų gatvėse.

Vakar JAV sostinėje Vašingtone parduotuvių ir salonų savininkai dengė savo įmonių langus ir duris lentomis, tikėdamiesi masinių riaušių jau balsavimo dienos vakare. Be to, rinkimų rezultatai greičiausiai bus užginčyti Kongrese ir Senate, tai yra, šio ginčo pabaigos galima tikėtis tik 2021 metų sausio mėnesį. Jei iki to laiko kam nors dar rūpės oficialių valdžios institucijų sprendimai.
O kol kas laimi D.Trampas.
Kas nelaimėtų Jungtinėse Agresorių Valstijose, pasauliui nuo to vis tiek bus tik blogiau. Jungtinių Agresorių Valstijų parazitavimas viso pasaulio apiplėšimo būdu nuo pasikeitimų Baltuosiuose niekaip nesikeičia – bet kuris JAV prezidentas tik vykdo nusikalstamus JAV elito neokolonijinės ekspansijos planus, nuosekliai ir kryptingai vykdo karines agresijas, tarptautinius nusikaltimus, karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui.
Pasauliui būtų naudinga tik viena rinkimų pabaiga – pilietinis karas JAV, užbaigsiantis šitos neokolinijinės imperijos egzistavimą.
America, go … to Civil War 2020!

Jonas Kovalskis, 2020-11-03

Write A Comment