Informacinis karas

Objektyviausiam pasaulyje Rusijos televizijos kanalui Russia Today – 15 metų!

Pinterest LinkedIn Tumblr

RT televizijos kanalas švenčia 15 metų eteryje jubiliejų

Maskva, gruodžio 10 d. – RIA Novosti. RT šiandien sukanka 15 metų, per pastarąjį laiką jis tapo vienu populiariausių tarptautinių informacinių televizijos kanalų pasaulyje, kurio savaitinė auditorija siekia 100 milijonų žmonių, pranešė transliuotojo spaudos tarnyba.
“RT kanalas pirmą kartą pasirodė eteryje 2005 m. gruodžio 10 d. iš studijos Maskvoje. Per 15 metų veiklą RT, kuris dabar išeina televizijoje ir internete šešiomis kalbomis, tapo vienu populiariausių tarptautinių naujienų kanalų pasaulyje. Televizijos kanalas sulaukė aukšto įvertinimo, buvo apdovanotas tarptautinės komisijos premija „International Emmy“ kanalą aukštai vertina žymūs mūsų laikų veikėjai, tokie kaip Emiras Kusturica, Rogeris Watersas ir Oliveris Stone’as“, – sakoma pranešime spaudai.

Gimtadienio proga RT pristatė vaizdo įrašą „Žalioji grėsmė“, sukurtą Šaltojo karo laikų JAV civilinės gynybos mokymo filmų stiliumi. Ironiškas vaizdo įrašas pasakoja, kaip apsisaugoti nuo RT-aktyvių bangų. Jubiliejaus išvakarėse RT taip pat išleido vaizdo įrašą, kuriame, naudodamasis „deepfake“ technologijomis, parodė, kaip pasaulio lyderiai yra apsėsti Rusijos televizijos kanalo.
“Mums jau 15 metų. Specialios viso pasaulio tarnybos, iškvėpkite orą. Per savo gimtadienį pažadame niekur nesikišti”, – sakė RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian, kurios žodžius cituoja spaudos tarnyba.
Kiekvieną savaitę, tarptautinės kompanijos IPSOS duomenimis, RT stebi 100 milijonų žmonių 47 pasaulio šalyse. Transliuotojas buvo pirmasis pasaulyje naujienų televizijos kanalas, pasiekęs 10 milijardų peržiūrų YouTube kanale, aplenkęs BBC, CNN, „Al Jazeera“, „Euronews“ ir „FOX News“.

https://russian.rt.com/world/video/811165-bez-uma-ot-rt-politiki-u-psihologov

Pamišę dėl RT: Trumpas, Macronas, Merkelis ir Bidenas priėmime pas psichologus – RIA Novosti, 1920, 2020 09 12

“Per 15 veiklos metų RT įrašė šimtus interviu su prezidentais ir aukščiausiais įvairių šalių pareigūnais. RT televizijos kanalui interviu davė Rusijos, Serbijos, Slovėnijos, Sirijos, Bolivijos, Venesuelos, Argentinos, Ekvadoro ir kitų šalių vadovai. Išskirtinė laida su televizijos žurnalistikos legenda Larry King’u yra transliuojama per RT. RT savo programas veda Pulitzerio premijos laureatas Chrisas Hedgesas, buvęs Ekvadoro prezidentas Rafaelis Correa ir buvęs Škotijos pirmasis ministras Alexas Salmondas “, – teigiama pranešime spaudai.
RT devynis kartus buvo televizijoje prestižiškiausio „Emmy“ apdovanojimo finalininkas. Be to, kanalas yra „Montekarlo“ televizijos festivalio auksinio prizo laureatas kategorijoje „Geriausia 24 valandų žinių programa“. Iš viso transliuotojas yra gavęs šimtus tarptautinių žiniasklaidos ir televizijos apdovanojimų.
„RT yra žiūrimas visame pasaulyje, todėl mes tinkame vienas kitam“, – pareiškė legendinis televizijos žurnalistas Larry Kingas.

RT pasiūlė darbą Donaldui Trumpui – RIA Novosti,  2020 09 22
„Rusijos televizijos kanalas RT yra geriausias pavyzdys, kokia turėtų būti televizija, skirtingai nuo BBC ir CNN, rodančių vienpusę informaciją“, – sako serbų režisierius Emiras Kusturica.
“Visame pasaulyje yra neįtikėtinai šališkų televizijos kanalų – daugeliu atžvilgių ir dėl įvairių priežasčių. Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad daugelį naujienų gaunu iš RT”, – prisipažino “Pink Floyd” įkūrėjas Rogeris Watersas.
“Žiūriu tik Rusijos kanalo RT naujienas. Aš juo labiau pasitikiu nei Šiaurės Amerikos žiniasklaida, kuri yra gryna propaganda”, – sakė amerikiečių režisierius Oliveris Stone’as.
“RT (teisingai) atkreipia dėmesį į BBC kanalo šališkumą . Akivaizdu, kad mūsų “visuomeninė televizija” yra iki pat ausų korumpuota ir dėl to yra neobjektyvi. Kokie ten, po velnių, švietimas, naujienos ir pramogos? Už šį niekalą jūs ir mokėkite savo licenzinius mokesčius”, – atkreipė dėmesį į žemą BBC transliuojamos propagandos lygį Škotijos rašytojas Irwinas Welchas.

Студия телеканала RT в Москве - РИА Новости, 1920, 10.12.2020

Prieš 15 metų pasaulyje pasirodė naujas masinės komunikacijos „ginklas“ – RT. Apie kalba, jį myli ir jo nekenčia, bando jį mėgdžioti! Kanalas surinko daugiau nei 13 milijardų „kenkėjiško“ turinio peržiūrų YouTube. Ir tai yra beveik dvigubai daugiau nei yra gyventojų planetoje. Paruošėme atmintinę žiūrovams, jei RT pateks į akis, ausis ir smegenis. 15 metų už fronto linijos – mes jau nieko nebijome. Su gimtadieniu, RT.

Write A Comment