Aktualijos

Lietuvos vidaus reikalų ministrė siūlo pasienyje su Baltarusija paskelbti nepaprastąją padėtį

Pinterest LinkedIn Tumblr
Lietuvos vidaus reikalų ministrė konservatorė Agnė Bilotaitė pareiškė, kad Vidaus reikalų ministerija pasiūlė vyriausybei įvesti nepaprastąją padėtį pasienio savivaldybėse.
„Vidaus reikalų ministerija teikia pasiūlymą įvertinti situaciją ir galbūt paskelbti nepaprastąją padėtį“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė nekaltai pradėtos partijos, sukėlusios migrantų krizę, ministrė. Anot jos, ministerija pateikė tokį pasiūlymą vyriausybei ir dabar šis pasiūlymas yra nagrinėjamas. „Būtina įvertinti daugybę faktorių, kadangi tokiu atveju aktyviai dalyvauja kariuomenė, todėl Vidaus reikalų ministerija negali priimti tokio sprendimo vienašališkai“, – porino nemokamų safarių mėgėja A. Bilotaitė.
Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, taip pat liūdnai pagarsėjęs konservatorius Laurynas Kaščiūnas, su kurio sutikimu išvakarėse buvo panaudota grubi policijos prievarta prieš taikius Rudaminos protestuotojus, blizgėjo savo žiniomis, kaip bus galima susidoroti su visais nepatenkintais nepaprastos padėties paskelbimo atveju – naudoti bet kokias priemones prieš gyventojus, persekioti kitaminčius, susidoroti su bet kokių protestų dalyviais, džiūgavo buvęs fašistinės organizacijos narys, kol kas vaidinantis, prastai vaidinantis demokratą Laurynas Kasciunas. Jo nuomone, būtų galima apsvarstyti galimybę įvesti nepaprastąją padėtį, kad būtų suvaldyta nelegalios migracijos sukelta krizinė situacija. Pasak L. Kaščiūno, tokiu atveju pasienio kontrolę perimtų kariuomenė, o tada jau migrantams patekti į Lietuvos teritoriją būtų neįmanoma.
Nešališkiems stebėtojams labiau krinta į akis valdančios konservatorių/liberalų klikos nesugebėjimas spręsti problemas, absoliuti valdančiųjų nekompetencija ir begalinis noras išsilaikyti valdžioje bet kokia kaina. Kai valdžioje sėdi jos neverti, jie pirma sukelia krizes, o paskui, neva, dėl jų suvaldymo, įveda nepaprastąją padėtį šalyje, kad būtų galima susidoroti su valdžios kritikais, protestuotojais, kitaminčiais. A.Hitleris taip pat padegė Reichstagą ir apkaltino dėl to komunistus. Vėliau paaiškėjo, kad visa tai fašistų melas, tačiau visa valdžia jau buvo fašistų rankose, o nepatenkinti sėdėjo konclageriuose. Panašu, kad to paties siekia ir Lietuvos valdanti klika, nes nepaprastos padėties atveju sustabdomas LR Konstitucijos galiojimas, valdantiesiems atrišamos rankos, ir pati nepaprastoji padėtis gali tęstis iki Paskutinio Teismo dienos. Tokia situacija beviltiškai susikompromitavusiai konservatorių/liberalų klikai būtų išsigelbėjimas ir blanškartas naujiems nusikaltimams prieš tautą.
Migrantai nieko nemano dėl mūsų „nepaprastosios padėties“. Kaip ėjo – taip ir eis. Jūs ketinate šaudyti į juos? Na pabandykite, nušaukite bent vieną. Tada prasidės pačios tikriausios „linksmybės“. Prisižaidėte demokratijos žaidimus. Briuselyje G.Nausėda kovojo už baltarusių laisvę. O paaiškėjo, kad nuo laisvės ketinama išlaisvinti lietuvius. Įdomus ginklas tie politikos bumerangai.
Geriausią išeitį iš susidariusios situacijos pasiūlė Seimo opozicijos lyderis Saulius Skvernelis. Jo nuomone, geriausias sprendimas šioje sunkioje padėtyje, ir mažiausiai skausmingas, būtų Agnės Bilotaitės atsistatydinimas iš VRM posto.
Mūsų nuomone, tai būtų nepakankama priemonė ir krizės neišspręstų. Geriausia būtų konservatorių/liberalų PIŠ vyriausybės atsistatydinimas in corpore ir naujų priešlaikinių Seimo rinkimų surengimas.
Jonas Kovalskis (c), 2021 m. liepos 21 d.

Write A Comment