Aktualijos

ES ministrai patvirtino milijardinį planą Lietuvos ekonomikai gaivinti

Pinterest LinkedIn Tumblr
Europos Sąjungos (ES) finansų ministrai pirmadienį galutinai patvirtino daugiau nei 2 mlrd. Eurų vertės Lietuvos ekonomikos gaivinimo planą, o Lietuvos finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad mūsų šalies planuose bus sprendžiamos struktūrinės problemos. Tai yra tos problemos, kurias “efektyvūs” konservatorių/liberalų menedžeriai sukūrė 1998, 2008 metais, bus sprendžiamos vėl. Tada konservatoriai/liberalai išvogė valstybės biudžetą ir Lietuvos vardu pasiskolino milijardus, kuriuos išsidalino tarpusavyje, dabar jie vėl “spręs problemas”. Kaip sakoma, konservatorių/liberalų reformos turi pradžia ir neturi pabaigos … kol šie “tautos tarnai” nesulaukia pelnytos laisvės atėmimo bausmės su viso nusikalstamu būdu įgyto turto konfiskacija. Kol kas, jiems taip atrodo, tai negresia, tai ir “planų” jie turi daug.
„Šis planas Lietuvoje išspręs struktūrines problemas, nes pats plano dizainas buvo toks, kad apėmė žaliojo kurso tikslus, taip pat skaitmeninę transformaciją ir atitiko Europos Tarybos šalių rekomendacijas“, – čiulbėjo ministrė pirmadienį spaudos konferencijoje Vilniuje. Šiais metais į ekonomiką turėtų būti investuota 149 milijonai eurų šio plano lėšų.
Planuojama finansuoti 200 megavatų galios energijos kaupimo įrenginių statybą, „Tūkstantmečio mokyklos“ programą ir skaitmeninių inovacijų plėtrą švietimo srityje. Taip pat bus plečiamos inovacijų fondo lėšos, orientuotos į startuolių programas. „Pagrindinis ekonomikos pagreitis įvyks per ateinančius trejus metus“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė ministrė. Patvirtinus planą “Naujos kartos Lietuva” vyriausybė ir Europos Komisija turės pasirašyti finansavimo sutartį, o vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje Lietuva turės gauti 13% dydžio avansą – 289 milijonų eurų.
2022 metais iš fondo planuojama skirti 435 milijonus eurų, 2023 metais – 609 milijonus eurų, 2024 metais – 624 milijonus eurų, 2025 metais – 293 milijonus eurų, 2026 metais – 114 milijonų eurų. Ministrės teigimu, pagal vertinimus, kaip valstybės narės laikosi Europos Vadovų Tarybos rekomendacijų, Lietuva užima pirmąją vietą su 93,3 proc., o bendras vidurkis – 65,8 proc. iš viso 2021–2026 m. Lietuvai planuojama skirti 2,225 mlrd. Eurų – pinigai į šalį pateks dalimis.
Jau galima būtų pradėti džiūgauti ir šokti būgnų šokį su klumpėmis, tačiau … persekioja įkyrus dežaviu jausmas gimęs iš karčios lietuvių patirties netolimoje praeityje – viskas , ko imasi konservatoriai/liberalai baigiasi didžiuliais nuostoliais lietuvių tautai. Konslibams pelnas ir naujos vilos užsienyje, o lietuviams skolos ir skurdas namuose – tokia yra šių “tautos tarnų” periodiškai ir dėsningai pasikartojanti politinės korupcijos praktika. Jau nuobodu ir vardinti konslibų nusikaltimus Lietuvos valstybei ir tautai. Lietuvos deindustrializacija, depopuliacija, degradacija – visa tai yra konslibų, žmonių su tokiais šviesiais ir kilniais veidais nusikalstamos antiliaudinės veiklos rezultatas. Ir kol nebus išspręstas šių veikėjų baudžiamosios atsakomybės už jau padarytus nusikaltimus valstybei klausimas, visi Lietuvai skirti milijardai dings bedugnėse “naktinių reformatorių” konservatorių/liberalų kišenėse taip ir neatnešę jokios naudos žmonėms. “Justitia fundamentum regnorum est – teisingumas yra valstybės pagrindas. Valstybė be teisingumo yra tik banditų gauja.
Jei neplanuojama kurti (statyti) naujų įmonių, tai bet koks pinigų investavimas į šalį sukelia tik dar vieną korupcijos bei infliacijos bangą. Šita nekaltai pradėtų konservatorių/liberalų klika visai neplanuoja vystyti ekonomiką, ji tik kursto nesantaiką ir neapykantą šalies viduje ir užsienyje.
Ir seka pasakas apie reformas ir inovacijas. Tai jau nepadoru galų gale… Nuobodu, mergaitės…
Jonas Kovalskis(c), 2021 m. liepos 28 d.

Write A Comment