Uncategorized

Valdanti konservatorių liberalų šaika mumis vėl “pasirūpino” – padidino keleivinių pervežimų bilietų kainas.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tolimųjų reisų bilietų kainos gali kilti iki 50 proc., perspėja Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija (Linava).

Asociacija pažymėjo, kad tarpmiestinio susisiekimo autobusais reformos gali neigiamai paveikti kai kurių keleivinio transporto įmonių veiklą, o joms pasitraukus iš rinkos dėl nuostolių, bilietų kainos gali greitai pakilti 30-50 proc. Pavyzdžiui, bilieto kaina iš Vilniaus į Klaipėdą gali padidėti nuo 20-30 eurų iki maždaug 40 eurų.

„Linavos“ generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo nuomone, reforma sukūrė prieštaringą situaciją, kuri „neišvengiamai apsunkins keleivinio transporto funkcionavimą ir pakenks ir taip sumažėjusioms paslaugoms regionų gyventojams“. Kartu jis pažymėjo, kad vežėjams skelbiami konkursai, tačiau jie abejoja, ar apskritai verta juose dalyvauti, nes nėra numatyti kompensavimo mechanizmai, o dirbti nuostolingai niekas nenori.

“Kas gali nutikti, jei maršrutai bus nuostolingi, o nuostoliams padengti konkretaus mechanizmo, apie kurį kalbame nuo 2020 m., nėra? Privačios įmonės, sukaupusios kapitalą, veiks toliau, o savivaldybių vežėjai bus priversti pasitraukti iš rinkos“, – atkreipė dėmesį jis.

Savo ruožtu „Linavos“ sekretorius inovacijoms ir transporto politikai Andrius Burba taip pat pažymi, kad dėl reformų galima monopolizacija, kurioje vežėjai turės laisvas rankas didinti kainas. Jo nuomone, jei nebus išspręsti svarbūs klausimai, kils „laukinis kapitalizmas“.

O bananų respublikose, kuriose siautėja JAV išauginti konservatorių liberalų sukčiai, dar gali būti kitoks, nei laukinis , kapitalizmas? …

Liberali demokratija – tai saujelės sukčių diktatūra plius visos šalies debilizacija.

Write A Comment