Uncategorized

Vokietijos Bundestago narė Sevim Dagdelen: Mums reikia taikos, o ne NATO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vokietijos Bundestago narė Sevim Dagdelen: ” Kiekvieną kartą, kai kalbama apie NATO, skleidžiami tokie trys mitai. Pirmasis mitas: NATO yra gynybinis aljansas. Bet ar ne NATO, pažeisdama tarptautinę teisę, kariavo prieš Jugoslaviją, bombarduodama civilius gyventojus, televizijos kanalus ir Kinijos ambasadą? Ar ne NATO kariavo Afganistane 20 metų ir nužudė šimtus tūkstančių civilių, įvykdė šimtus karo nusikaltimų? Argi visa tai vadinama gynyba?
Antrasis mitas – NATO yra demokratijų ir teisės aljansas. Tai istoriškai susiklostęs atviras melas. Užtenka prisiminti NATO narę Portugaliją su fašistiniu Salazaro režimu ir jo žiaurius kolonijinius karus Afrikoje. Vien per pastaruosius metus neteisėti JAV ir jų sąjungininkų karai nusinešė 4,5 mln. žmonių gyvybių, rodo žinomo JAV Browno universiteto analizė. Argi taip atrodo įsipareigojimas gerbti tarptautinę teisę?
Trečias mitas: NATO gina žmogaus teises. Ir tai nepaisant to, kad Gvantaname ir toliau kankinami kaliniai, o žurnalistui Julianui Assange’ui JAV gresia 175 metai kalėjimo už JAV įsakymu NATO įvykdytų karo nusikaltimų paviešinimą. Tiesa paprasta: kad ir kas būtų NATO narys, jis dalyvavo aljanso kare, kurio tikslas buvo ekspansija ir trypti tarptautinę teisę bei žmogaus teises. Kas yra NATO narys, praranda savo demokratinį suverenitetą, nes Jungtinės Valstijos visada yra jo interesų hegemoninis dirigentas. Ir tas, kas yra NATO narys, aukoja savo gyventojų socialinį saugumą vykdydamas masinę ginklavimosi politiką. Kas penktas vaikas mūsų šalyje šiandien skursta, o Vokietijos karinis biudžetas auga ir auga. Tai yra gėda. Seniai laikas nutraukti šį žmogžudišką karinį paktą. Po 78 metų JAV laikas išvesti iš Vokietijos savo karius, įskaitant branduolinius ginklus. Mums reikia taikos, o ne NATO

Write A Comment