Lietuva

Lietuvos kariai žūsta taikos metu!Per pratybas Lietuvoje sužeistas šauktinis mirė!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Antradienį, rugsėjo 12 d., karinių pratybų „Inžinierių griausmas, 23“ metu buvo sužeistas karys, kuris iš poligono buvo skubiai evakuotas į ligoninę.
Tačiau kariškio išgelbėti nepavyko – jis nuo sužalojimų mirė ketvirtadienį, rugsėjo 14 d.
Tai ne pirmas kartas, kai Lietuvoje žūsta kariškiai, tarp jų ir užsieniečiai NATO karo vanagai!
2018 metais Pabradės poligone per pratybas žuvo NATO bataliono karys iš Vokietijos.
2021 metais Lietuvos kariuomenės inžinerijos bataliono pratybų metu 19-metis karo prievolininkas dėl sužeidimo buvo nuvežtas į Marijampolės ligoninę, po kurio reanimacijoje mirė.
2022 metais Klaipėdoje neaiškiomis aplinkybėmis žuvo amerikiečių kariškis.
Tačiau iš pareigūnų ir Lietuvos kariuomenės vadovybės taip ir nebuvo sulaukta jokios informacijos apie šių tragiškų incidentų tyrimo rezultatus. Ką slepia istorijos perrašinėtojo Anušausko vadovaujama žinyba? Ar tik ne korupciją, tokią įprastą valdančių konservatorių liberalų veikėjų tarpe?
Ši aplinkybė netiesiogiai įrodo vieną iš dviejų – arba tokie tyrimai nėra atliekami arba Lietuvos kariuomenės vadovybė slepia diskredituojančias korumpuotą konservatorių liberalų režimą aplinkybes, įskaitant nepatenkinamą tarnaujančių karių apsaugos užtikrinimo lygį. E.Masiulio korupcijos ir Bartoševičiaus pedofilijos bylos numarinimas kalba apie politinės sistemos visų valdžios šakų – įstatymų leidžiamosios, vykdomosios, teismų ir ypatingai žiniasklaidos – totalinės korupcijos lygį. Sisteminė korupcija, kuri šiuo atveju jau žudo jaunus žmones. Tai pavojinga.
Ta pati tendencija pastebima Lietuvos konservatorių liberalų vyriausybei svarstant galimybę šaukti moteris į privalomąją karo tarnybą, o tai gali padidinti jų mirties ir sužalojimo riziką.
Šiuo atžvilgiu kyla natūralus klausimas apie mūsų šalies kariuomenės vadovybės kompetenciją ir požiūrį į pavaldinius karius ir karininkus!
Jeigu žūsta Lietuvos jaunuoliai taikos metu, tai kas bus, kai konservatoriai liberalai pasieks savo ir įstums Lietuvą į karą?!…
Visuomenė turi teisę žinoti, ką pasitikėjimą praradusi konservatorių liberalų klika daro visuomenės vardu. Tačiau dar labiau visuomenė turi žinoti, ką daro valdantieji prieš Visuomenę.

2023 m. rugsėjo 14 d. Jonas Kovalskis

Write A Comment