Aktualijos

Praėjo metai, kai tarptautiniai JAV-NATO teroristai susprogdino Rusijos dujotiekį „Nord Stream“.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Praėjo metai, kai tarptautiniai JAV-NATO teroristai susprogdino Rusijos dujotiekį „Nord Stream“.

2022 m. rugsėjo 26 d. buvo sunaikinti 3 iš 4 „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių vamzdynų. ES šį incidentą pavadino diversija, JAV-NATO karo nusikaltėlių gauja neslėpė, kad tai yra teroristinis aktas ir jis yra nukreiptas prieš Rusiją. Ir tuoj pat JAV-NATO Melo ir Blogio imperija apkaltino dėl šių sprogdinimų …. Maskvą! Vakarų eilinis informacijos vartotojas yra ant tiek degradavęs, kad gali patikėti bet kokiu melu, kurį jiems pakiša oficiali propaganda. Lietuvoje bent tokių A.Tapino, Jakilaičio ir panašių R.Valatkų propagandinio melo vartotojų tiek daug, kad jie jau vadinami bendriniu vardu – tapinoidai, tokia primatų nauja rūšis.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis vienas pirmųjų, kuris jau kitą dieną, rugsėjo 27 d., paskelbė Rusiją kalta. Kitas lenkas Radekas Sikorskis puikiai žinojo, kam turi būti dėkingas už šį teroro aktą, ir savo Twitter paskyroje paskelbė nuotrauką iš sprogdinimo vietos su ašaringo dėkingumo atodūsiu “Ačiū tau, JAV!”. Vėliau, tiesa, klius skandalui dėl tokio akivaizdaus”draugiškų” teroristų demaskavimo, savo įrašą ištrynė, tačiau jau buvo vėlu – internetas prisimena viską. Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen nepatikslino, kas galėtų būti už dujotiekių sunaikinimo, tačiau pagrasino atsakyti už „tyčinį Europos energetikos infrastruktūros pažeidimą“. Žinant jos fašistinį požiūrį į Rusiją, niekam nekilo abejonių, kam teks atsakomybė už šį teroro aktą.

Rusija šiuo absurdiškus JAV-NATO gaujos prasimanymus paneigė tą pačią dieną. Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas priminė šio JAV-NATO įvykdyto teroro akto genezę: dar 2022 metų vasario pradžioje JAV prezidentas Joe Bidenas pagrasino „užbaigti su “Nord Stream“, jei Rusija „įsiverš į Ukrainą“.

Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Zacharova paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Bidenas su kvailo senioko pasitenkinimu skelbia šį pareiškimą. Ji pridūrė, kad Baltųjų rūmų šeimininkas tiesiog privalo atsakyti į klausimą, ar amerikiečiai šį grasinimą realizavo. Bet JAV karo nusikaltėliai ir teroristai nesiteisina net tada, kai numeta atomines bombas ant Japonijos miestų. O čia kažkoks 10 mlrd Eur vertė, kurių pusę sumokėjo Europos sąjungos energetiniai gigantai, dujotiekis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino diversiją prieš Rusijos dujotiekius tarptautinio terorizmo aktais. Jis pabrėžė: „anglosaksams sankcijų jau nebeužtenka, jie perėjo prie teroro aktų“.

Išsamesnę diversijos analizę pateikė Pulitserio premijos laureatas Hershas. JAV žurnalistas Seymouras Hershas 2023 m. vasario mėn. paskelbė tyrimą. Jis įsitikinęs, kad JAV karinio jūrų laivyno narai, padedami “specialistų” iš Norvegijos, 2022 metų birželį po dujotiekiais padėjo sprogmenis. Tai buvo daroma prisidengus „Baltops“ pratybomis, tuo metu NATO šiame rajone surengė savo galios demonstraciją šiame rajone ir, kad du kartus neišlaidauti, pakišo sprogmenis. Sprendimą atlikti operaciją priėmė pats Joe Bidenas, realizaciją kontroliavo prezidento patarėjas JAV tarptautinių nusikaltimų vykdymo reikalais Jeikas Salivanas. JAV karinio jūrų laivyno laivai, tiesiogiai dalyvavę šio tarptautinio teroro akto įvykdyme, prieš tai buvo apsilankę Klaipėdos jūrų uoste. Todėl, labai tikėtina, kad Lietuvą valdančios konservatorių liberalų klikos rusofobai su džiaugsmu taip pat prisidėjo pagal savo galimybes prie šio tarptautinio nusikaltimo. Džiaugsmo dėl šio “sėkmingai” įvykdyto teroro akto jie tikrai neslėpė dar ilgai.

Kas dabar?

Rusijos daugkartiniai raginimai sudaryti tarptautinę komisiją šiam teroro aktui ištirti buvo arogantiškai atmesti net tokių JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos nykštukų kaip Švedija, Norvegija ar Danija. Vakarai dabar labiau užsiėmę melagienų, klastočių apie nebuvusius Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje a la “skerdynės Bučoje” kurpimu. Be to, bet koks šiek tiek rimtesnis diversijos tyrimas atves tiesiogiai į Londono, Vašingtono ir Briuselio aukščiausios valdžios kabinetus. Todėl buvo atmestinai sukurpta baltais siūlais siūta legenda, neva, po dujotiekiu tonas sprogmenų į šimto metrų gylį pakišo ir juos susprogdino kažkokie mėgėjai daiveriai iš Ukrainos. Dėl viso pikto, jeigu tiesa išlįstų, tai bus galima pakišti kvailelius eilėje paskutinius – iš Ukrainos. Jie vis tiek iki ausų sėdi jau, vienu nusikaltimu daugiau ar mažiau – jiems jokio skirtumo.
Rusijos Užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas pagrįstai abejoja, ar tyrimą atliekančios Europos šalys pasidalins rezultatais, nes negalės „pasipriešinti vyresniojo brolio“, tai yra JAV, valiai.

Maskva vis dar ketina išsiaiškinti tiesą ir pasiekti, kad tiesa apie diversiją prieš civilį objektą, strateginės paskirties dujotiekį „taptų viešai žinoma“.
Kol kas JAV-NATO Melo ir Blogio imperijai meluoti ir daryti blogį sekasi neblogai.
Tačiau niekas nesitęs amžinai. Ir tarptautiniame tribunole JAV-NATO karo nusikaltimams tirti, tikėkimės, bus įvertintas ir šis Imperijos nusikaltimas.

Nėra nuotraukos aprašo.

Patinka

Komentuoti

Bendrinti

Write A Comment