Aktualijos

Sputnik: JAV/NATO karo nusikaltėlių gauja toliau militarizuoja Pabaltijį

Pinterest LinkedIn Tumblr
JAV parduos Lietuvai 500 šarvuočių už 170 mln. dolerių

Read more: https://sputniknews.lt/world/20190828/10053725/JAV-pritare-500-sarvuociu-pardavimui-Lietuvai-uz-170-mln-doleriu.html

Mašinos bus pristatomos sukomplektuotos su šaunamaisiais ginklais (kulkosvaidžiais) ir šoviniais

VILNIUS, rugpjūčio 28 — Sputnik. Pasak Pentagono gynybos ir saugumo bendradarbiavimo agentūros, JAV valstybės departamentas patvirtino 500 šarvuočių pardavimą Lietuvai, praneša RIA Novosti.

Kalbama apie šarvuočius “Joint Light Tactical Vehicle” (lengvoji taktinė transporto priemonė), kuriais dabar aprūpintos sausumos pajėgos, specialiosios pajėgos ir JAV jūrų pėstininkai.

Mašinos bus pristatomos sukomplektuotos su šaunamaisiais ginklais (kulkosvaidžiais) ir šoviniais.

“Siūlomas šios įrangos pardavimas ir (garantinis) palaikymas nepakeis nustatytos karinės pusiausvyros regione”, — teigiama pranešime.

Žiniasklaidos pranešimai apie Lietuvos susidomėjimą įsigyti tokius automobilius pasirodė dar 2017 metais. Buvo manoma, kad pristatymai prasidės nuo 2021 metų.

Baltijos šalių politikai nuolat skelbia tariamai augančią “Rusijos grėsmę”. Tokių pareiškimų fone Lietuva vis dažniau pasirašo didelės vertės gynybos sutartis su JAV, didindama karinės technikos kiekį regione.

Į Lietuvą anksčiau atgabentos amerikiečių priešraketinės gynybos sistemos “Javelin”, kurios kainavo daugiau nei 17,6 milijono eurų.

Be to, Baltijos šalys ir Lenkija ragina stiprinti NATO karines pajėgas regione, taip pat sudaryti įvairias gynybos sutartis su kitomis Aljanso šalimis.

Tuo tarpu Maskva ne kartą pabrėžė, kad Rusija nesiruošia nieko pulti. Šalis taip pat pažymėjo, kad per pastaruosius kelerius metus NATO kariuomenės skaičius prie Rusijos Federacijos sienų išaugo septynis kartus.

NATO pajėgos Baltijos šalyse
© SPUTNIK /
NATO pajėgos Baltijos šalyse

Komentaras. Lietuvą valdanti marionetinė landsberginė chunta ir toliau pardavinėja lietuvių tautos nacionalinius interesus, vykdo nusikalstamą antiliaudinę vidaus ir užsienio politiką, uoliai aptarnauja savo šeimininkų iš JAV geopolitinius interesus, ruošia Lietuvą karui JAV/NATO agresijoje prieš taikią ir demokratišką Rusiją. Landsberginė chunta militarizuoja masinę Lietuvos gyventojų sąmonę, vykdo įstatymais draudžiamą karo su Rusija propagandą, kursto gyvuliško lietuviško nacionalizmo rusofobines nuotaikas, tautinę nesantaiką,  kuria militarizuotas fašistines jaunimo, šaulių struktūras  ir tokiu būdu siekia paruošti Lietuvą ir jos gyventojus karui prieš Rusiją už JAV tarptautinių nusikaltėlių verslo interesus. Ginklų pirkimai visuotinio skurdo, masinio nedarbo, totalinės emigracijos, socialinės ir turtinės nelygybės, politinės korupcijos, socialinių, sveikatos apsaugos, švietimo programų finansavimo karpymo fone vienareikšmiškai rodo, kad chunta nesieja savo ateities su Lietuva, kuri JAV/NATO karo nusikaltėlių agresijų planuotojų planuose yra aukojama teritorija ir bus paversta Mėnulio landšafto radioaktyviu draustiniu. Lietuvos saugumą garantuoja ne NATO karo nusikaltėlių karinė galia, o Rusijos gynybinis potencialas. Iki to momento, kol JAV, Didžiosios Britanijos, NATO tarptautiniai nusikaltėliai mato, kad Rusija yra pajėgi atsakomuoju į NATO agresiją smūgiu sunaikinti Vakarų kolonizatorių sostines ir karines struktūras, Lietuva bus saugi. Tačiau Vakarų kryžiuočiai dar niekada neatsisakė planų apiplėšti pasaulį kiekvieną kartą, kai jiems atrodo, kad galima plėšikauti, žudyti, griauti, naikinti ir likti nenubaustais. 21-me amžiuje po TSRS žlugimo Žemėje neliko valstybės, kuri sugebėtų efektyviai tramdyti Vakarų konkistadorų kraugeriškus imperialistinius apetitus, todėl  JAV/NATO karo nusikaltėliai dėl užsitęsusio nebaudžiamumo už įvykdytus nusikaltimus žmoniškumui jau seniai prarado realybės jausmą ir gyvena savo siurrealistiniame rasinio pranašumo pasaulyje, kur jie vieni sprendžia, kam gyventi, o kas turi būti nužudytas NATO demokratų. JAV/NATO sėkmingai įvykdytos Irako, Jugoslavijos, Afganistano, Libijos, Sirijos apiplėšimo ir sunaikinimo karinės operacijos skatina Vakarų kolonizatorių iliuzijas ir toliau vienvaldiškai parazituoti viso pasaulio sąskaita. Tam jiems beliko sunaikinti laisvas ir demokratiškas šalis Rusiją ir Kiniją. Ir šiame savo kruviname žaidime JAV/NATO geostrategai net nemirktelėję paaukos kažkokius čiabuvius Pabaltijyje, apie kurio egzistavimą eiliniai amerikiečiai bei jų nusikalstamas valdantis elitas neturi supratimo visai arba žino labai miglotai. Indėnų reikalai JAV šerifo nejaudina, JAV šerifui geras indėnas – negyvas indėnas.

Žinoma, galima tyliai smerkti kompradorinę landsberginę chuntą, bet jai tai nerūpi nuo žodžio visiškai, jie savo Judo sidabrinius gavo ir su kaupu. Galima melstis, kad Rusija ir toliau bus pajėgi sunaikinti JAV/NATO agresorius ir taip apsaugos Lietuvą, Latviją, Estiją, tą pačią rusofobinę Lenkija ar fašistinę Ukrainą. Tai pasyvi rezistencija, kuri perspektyvoje gali baigtis, deja, JAV/NATO agresija prieš Rusiją ir mūsų istorijos pabaiga.

Šiandien Lietuvai JAV paskyrė pagrindinės rusofobės vaidmenį. Būriai samdomų JAV naudingų „patriotų“ kasdien isteriškai klykauja „Rusai puola!!”. Parsidavę politikai – konservatoriai, liberalai, socdemai, valstiečiai, nacionalistai ir pan, – aktyviai kursto tautinę nesantaiką, rusofobiją, vykdo karo su Rusija propagandą, riboto proto tapino-valatkos fanų klubo nariai gamina, platina tulžį, neapykantą, miltaristinę isteriją, ragina susidoroti su kitaminčiais, pacifistais, kairiaisiais. Teisėsauga kruopščiai riboja absoliučios piliečių daugumos teises ir laisves, rengia parodomuosius represinius teisminius procesus (Algirdas Paleckis, Povilas Masilionis, Neringa Venckienė…), persekioja žmones už jų bandymus apginti savo prigimtines ir konstitucines teises. JAV-NATO kolonizatoriai-okupantai gausiai veža į Lietuvą, kaip ir į visą Pabaltijį, sunkiąją  ginkluotę , intensyviai kuria karinę NATO infrastruktūrą Pabaltijyje, didina savo karines pajėgas, kaupia puolamuosios amunicijos atsargas, aktyviai ruošią karinę agresiją prieš Rusiją – nuo 2014 metų JAV/NATO okupantų skaičius Pabaltijyje išaugo net 7 kartus.

Visi JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos agresyvūs veiksmai Rusijos pasienyje šiandien yra visiškai identiški tiems, kurie buvo atliekami ruošiant jau visiems žinomus JAV-NATO tarptautinius nusikaltimus, agresijas prieš buvusias JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos agresijų aukas, JTO nares suverenias šalis – Iraką, Jugoslaviją, Afganistaną, Libija, Siriją, P.Osetiją, Ukrainą ir kitas JAV-NATO tarptautinių nusikaltimų aukas.  Intensyvi NATO eilinės aukos lyderių demonizavimo kampanija, neteisėtos ekonominės sankcijos prieš NATO agresijos aukos tautą, gyventojus, totalinis Vakarų biurgerių smegenų plovimas per JAV/Didžiosios Britanijos valdomas masinės dezinformacijos priemones, karinių pajėgų, sunkiosios puolamossios ginkluotės telkimas prie JAV/NATO agresijos aukos sienų, JAV/NATO galvažudžių skaičiaus didinimas agresijos karo veiksmų zonoje, provokacijos, JAV/Didžiosios Britanijos piratų karinių laivų neibaigiančios įžūlios mokymai-provokacijos, šnipinėjimo lėktuvų nuolatiniai skrydžiai NATO agresijos aukos pasienyje. Ir visa tai užbaigdavo “demokratiški” NATO bombardavimai, karinė invazija į taikias šalis.  Kas ištiko šias JAV „demokratizuotas“ šalis, mes  puikiai žinome – jos tapo humanitarinės katastrofos zonomis, JAV/NATO kolonizatorių nusiaubtomis teritorijomis.

Šiandien visa tai vyksta tavo kieme, tavo mieste, tavo Lietuvoje. Tu vis dar galvoji, kad JAV-NATO karo nusikaltėliai atėjo tavęs „ginti“? Kad jie, išžudę pusę pasaulio, Lietuvoje sodins medelius, sės rugius, globos našlaičius, remontuos vaikų darželius, rūpinsis seneliais globos namuose? Išlaisvink protą nuo JAV informacinės agresijos stereotipų, išvaduok savo kolonizuotą sąmonę, demilitarizuok savo smegenis ir vyk NATO okupantus bei jų 5 koloną iš Lietuvos. Rusija šį kartą trauktis nebeturi kur – priešas prie jos vartų.

Išvarydamas NATO okupantus iš Tėvynės ir paremdamas Rusijos kovą prieš JAV-NATO kolonizatorius-agresorius, tu dar turi šansą išsaugoti  Lietuvą savo vaikams tinkamą gyventi, palikti ją daugiau mažiau tokią, kokią gavai iš tarybinės lietuvių kartos. Jeigu leisi NATO karo nusikaltėliams įžiebti karą savo žemėje, vaikams paliksi radioaktyvų Mėnulio landšafto draustinį. Rinktis jau laikas – būti ar nebūti, gyvybė arba mirtis eilinėje Vakarų fašistų agresijoje prieš Laisvę, Taiką, Tiesą, Teisingumą, Žmoniškumą, Gyvybę mėlynojoje planetoje Žemė.

US-NATO army, go home!

STOP US-NATO WAR CRIMES AROUND THE WORLD!

ARREST US-NATO WAR CRIMINALS!

US-NATO WAR CRIMINALS TO NIURNBERG-II!

PEACE – YES! NO WAR!

Write A Comment