Aktualijos

Iranas smogė JAV karo nusikaltėlių bazėms Irake

Pinterest LinkedIn Tumblr
Irano karinės pajėgos Islamo revoliucijos sargybinių korpusas (IRSK) 2020-01-08 realizavo savo teisę į savigyną ir įvykdė savo pažadą atsakyti į JAV tarptautinių nusikaltėlių įvykdytą valstybinio terorizmo aktą, kurio metu Irake buvo nužudytas Irano įtakingas generolas Kasemas Suleimani, IRSK elitinio specialiųjų pajėgų Al Kuds vadas.
Po K.Suleimani nužudymo JAV karo nusikaltėlių vyriausias banditas Donaldas Trampas svaidėsi tradiciniais JAV grasinimais “įbombarduoti Iraną į akmens amžių”, jeigu Iranas išdrįs bet kokiu būdų atsakyti į JAV valstybinio terorizmo aktą, pasinaudoti prigimtine JTO narės teise į savigyną nuo išorės (JAV) agresijos.
JTO Chartijos 51 straipsnis teigia, kad jokia šios Chartijos nuostata neriboja prigimtinės teisės imtis individualios ar kolektyvinės savigynos, jei įvykdomas Jungtinių Tautų narės ginkluotas užpuolimas, tol, kol Saugumo Taryba nesiima būtinų priemonių tarptautinei taikai ir saugumui palaikyti. Valstybės narės nedelsdamos praneša Saugumo Tarybai apie priemones, kurių jos ėmėsi, įgyvendindamos šią savigynos teisę, ir kurios jokiu būdu nedaro įtakos Saugumo Tarybos įgaliojimams bei atsakomybei pagal šią Chartiją bet kuriuo metu imtis veiksmų, kurie, jos manymu, yra reikalingi tarptautinei taikai ir saugumui palaikyti ar atkurti.
Tokiu būdu Iranas, atsakydamas į JAV karo nusikaltėlių valstybinio terorizmo aktą prieš aukštą Irano pareigūną K.Suleimani turėjo neginčytiną pagrindą atakuoti JAV okupacinių pajėgų karines bazes kaip teisėtą karinį taikinį. Ir tai padarė.
Trečiadienio naktį Iranas paleido apie 15 raketų į dvi JAV okupacinių pajėgų karines bazes Irake. JAV gynybos departamentas ir CNN praneša, kad mažiausiai tuzinas raketų pataikė į netoli Bagdado esančią Al-Asado oro pajėgų bazę ir Erbilio provincijoje esantį aerodromą. JAV kontroliuoamos melo propagandos priemonės teigia, kad aukų Irake dislokuotų JAV galvažudžių tarpe nėra. Arabų spaudos įvairūs šaltiniai teigia, kad žuvo nuo 5 iki 80 JAV galvažudžių. Tarptautinio terorizmo pasaulyje centrinė vadavietė Pentagonas pareiškė, kad raketų atakos pasekmės ir padaryta žala yra vertinami.
JAV karo nusikaltėlių vyriausias banditas D. Trampas Baltuosiuose Rūmuose sušaukė didžiausių pasaulyje teroristų vadų, atsakingų už JAV terorizmo plėtrą pasaulyje, skubų pasitarimą. Iki šiol nematytas atvejis, kai į JAV įvykdytą tarptautinį nusikaltimą šio nusikaltimo auką Iranas atsakė ir pasinaudojo prigimtine teise į savigyną. Iki šiol , paskutinius 3 dešimtmečius po TSRS, taikos ir saugumo garanto Žemėje, visų tautų gynėjos nuo JA V-NATO agresijų, žlugimo, JAV, Didžiosios Britanijos, NATO karo nusikaltėlių gaują darė savo nusikaltimus atvirai, užpuldinėjo suverenias šalis, JTO nares kada norėjo, bombardavo, žudė, naikino, plėšikavo visame pasaulyje nebaudžiamai.
JAV valdoma tik penkių dar gyvų ir nenuteistų JAV prezidentų-tarptautinių karo nusikaltėlių Karterio, Bušo-vyresniojo, Klintono, Bušo-debilo jaunesnio, Obamos įvykdė agresijas prieš daugiau nei 40 pasaulio šalių, nužudė apie 25 milijonus žmonių, pavogė iš šalių-JAV agresijų aukų trilijonus dolerių vertės nacionalinio turto ir kultūrinių vertybių. Irakas, Afganistanas, Jugoslavija, Sirija, Ukraina, Libija – tai tik mažytė įžūliausių JAV-NATO tarptautinių nusikaltėlių karo nusikaltimų aukų sąrašo dalis. Šios aukos išdrįso pasipriešinti JAV, Didžiosios Britanijos, NATO agresoriams. Dauguma JAV tarptautinių nusikaltimų aukų – Pabaltijo, Rytų ir Vidurio Europos šalių, Lotynų Amerikos bei Afrikos šalys buvo per silpnos priešintis šiems Vakarų kolonizatoriams ir moka duoklę JAV okupantams gera valia, tačiau tai jų nuo Vakarų vykdomo genocido negelbsti, šios šalys vis sparčiau nyksta JAV “demokratų” globojami. JAV vietinius indėnus išnaikino per 300 metų, Pabaltijo kolonijų čiabuviai nyksta dešimt kartų didesniu greičiu.
Bet kokiu atveju D. Trampas nepadarė jokio , įprastinio tokiais atvejais pareiškimo “Ameriką užpuolė!!”, “Amerika ginsis”, “Laisvė ir demokratija pavojuje!”, tik apsiribojo trumpa žinute savo mėgstamame Twiteryje : “Viskas gerai! Raketos buvo paleistos iš Irano į dvi karines bazes, esančiose Irake. Dabar vyksta vyksta padarytos žalos ir aukų įvertinimas. Viskas klostosi gerai! Šiandien mes turime galingiausią ir geriausiai aprūpintą kariuomenę pasaulyje! Rytoj ryte padarysiu pareiškimą “.
JAV banditai tokiais atvejais elgiasi standartiškai – šaudo, žudo, naikina, plėšia. Rytoj sužinosime, kokiu tikslu vakar į Diego Garsiją karinę bazę Indijos vandenyne (ją taip pat savo laiku okupavo/pavogė britai-amerikiečiai, kai išnaikino visus vietinius gyventojus) atskrido 6 JAV galvažudžių naikinimo mašinos strateginiai bombonešiai B-52 Stratofortress, galinčios nešti branduolinius užtaisus, buvo sukelti visi JAV kariniai padaliniai visame pasaulyje,
Ryšis D. Trampas savo “pergalingam karui” rinkimams laimėti ar ne, tebėra klausimas. Neatsakyti į Irano teisėtą pasipriešinimą jis negali, kadangi tai reikštų nusižengimą šimtametėms JAV banditų tradicijoms. Iš nusikaltimo – vietinių gyventojų indėnų genocido ir juodaodžių vergovės – gimusios JAV negali negerbti savo protėvių-nusikaltėlių tradicijų: šaudyk, žudyk, naikink, plėšk, grobk – kitos tautos bus negyvos, o JAV bus turtingos. D. Trampas negali šį kartą apsijuokti, kaip jau tai padarė su Šiausrės Korėja, kuri, beje, išreiškė visokeriopą paramą Iranui. Tačiau šiuo metu D. Trampą puola kita JAV tarptautinė organizuota nusikaltėlių grupuotė – klintonidai-sorosistai, kurie pasmerkė D.Trampo sprendimą sunaikinti teroro akto būdu Irano generolą K.Suleimani. Dabar Irano saugumą, galėjimą išvengti JAV karo nusikaltėlių gaujos agresijos nulems, panašu, kas nugalės JAV – JAV karo nusikaltėliai, tiek D.Trampo respublikonai, tiek Soroso-Klinton demokratai, susivienys bendro tikslo užpulti Iraną vedami, ar vis tik nugalės JAV nusikaltėlių valdžios nepasotinamas alkis. Jeigu kova dėl valdžios Baltuosiuose Rūmuose nustelbs aistrą žudyti Iraną, yra vilties , kad JAV sorosistai-klintonidai ryšis paaukoti D. Trampą mainais už perspektyvą šeimininkauti Baltuosiuose Rūmuose. Tokiu atveju, agresija prieš Iraną bus atidėta kuriam laikui, nors Iranas ir toliau išliks JAV nusikaltėlių agresijų aukų short-list’e, nepriklausomai ,kokia gauja valdys JAV.
Vilčių taip pat teikia ir stiprėjantis pasaulyje visų tautų ir visų geros valios žmonių pasipiktinimo JAV, Didžiosios Britanijos, NATO vykdomais nusikaltimais. Žmonės seniai jau reikalauja Niurnbergo Tribunolo JAV-NATO karo nusikaltimams visame pasaulyje tirti ir tai jau yra žmonijos išgyvenimo problema, klausimas būti ar nebūti vertės, kadangi JAV-Vakarų banditizmas darosi nepakeliamas žmonijai.
O kol kas NATO narė Turkija blokavo JAV nusikaltėlių bazę Indžirlike, Irako ministras pirmininkas pareikalavo JAV-NATO nusikaltėlius greičiau išsinešdinti iš šalies, Iranas, sutinkamai su JTO Chartija, paskelbė Pentagoną ir visas JAV karines pajėgas teroristine organizacija ir pareiškė, kad visos šalys, kurios savo šalyje laiko JAV-NATO karo nusikaltėlių bazes, yra agresijos prieš Iraną bendrininkės ir, tokiu būdu, gali būti teisėtais Irano karinių pajėgų savigynos taikiniais. Proiraniškos jėgos regione, tokios kaip Hezbola (du kartus sumušė Izraelį Libane), paskelbė totalinę mobilizaciją karui su Vakarų kolonizatoriais.
Įtakingiausia šiuo metu Artimuosiuose Rytuose Rusija taip pat pasmerkė JAV įvykdytą valstybinio terorizmo aktą prieš Iraną ir išreiškė paramą savo sąjungininkui Iranui, tačiau paragino abi šalis susilaikyti nuo veiksmų, galinčių eskaluoti karinį konfliktą regione.
Bet kokiu atveju, JAV-NATO Artimuosiuose Rytuose yra okupantai, agresoriai, nuolat vykdantys karo nusikaltimus ir privalo išsinešdinti ne tik iš Azijos, bet ir visų šalių, kurias okupavo. Tame tarpe ir iš Lietuvos, Pabaltijo.
Laukiame Donaldo pareiškimo. Ančiukas visada buvo juokingas būtent dėl savo godumo.

Write A Comment