Aktualijos

Irake vėl taikli raketų ataka prieš JAV ambasadą

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bagdade nežinomi Irako laisvės kovotojai raketomis apšaudė vadinamąją Žaliąją zoną. Viena iš jų nukrito JAV okupacinių pajėgų štabo JAV ambasados Irake teritorijoje.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „посольство сша в багдаде план“

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „посольство сша в багдаде план“

Irake tęsiasi Irako liaudies išsivadavimo nuo JAV okupacinių pajėgų judėjimas, kurį sukėlė pastarojo meto JAV karo nusikaltėlių veiksmai šalyje. Jau šeštą kartą per pastarąjį mėnesį buvo atakuojami amerikiečių kariniai objektai šalyje.

Sausio 26–27 d. Žaliojoje Bagdado zonoje sprogo 5 raketos. Iš kurių viena sprogo JAV ambasados teritorijoje esančiame okupantų restorane. Bagdade suveikė pavojaus sirenos, kuri įspėia vietinius gyventojus slėptis saugiuose pastatuose.

Išsamios informacijos apie incidentą dar nėra, tačiau netrukus turėtų pasirodyti, skelbia arabų žiniasklaida.

Susijęs vaizdas

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „посольство сша в багдаде план“Kokia yra JAV okupacinių pajėgų koordinavimo ambasada Irake, iš kurios JAV karo nusikaltėliai vadovauja visiems teroristiniams išpuoliams ir karo nusikaltimams prieš visas regiono šalis?
Tai didžiulis kompleksas, išsidėstęs 42 hektarų plote. Pati JAV ambasada / konsulatas užima nedidelę teritoriją. Didžiąją jos dalį užima įvairūs karinės paskirties objektai. Pavyzdžiui, JAV ambasada Irake gali priimti sraigtasparnius, jos teritorijoje yra didelės kareivinės, bunkeriai ir gynybiniai įtvirtinimai, už kurių tikisi pasislėpti JAV interventai. Iš tiesų tai nėra draugiškos demokratiškos šalies atstovybė. JAV ambasada Bagdade yra tipiškas karinės intervencijos kolonijinių pajėgų fortas. Tai ne tik pastatai, bet ir visa šalia ambasados fortifikuota teritorija. Internete galima pamatyti nuotraukų, kiek karinių transporto priemonių “”ambasadoje” yra nuolat dislokuojama.
Prieš mėnesį, 2019-12-31 keli tūkstančiai irakiečių protestavo prie JAV ambasados, tačiau jų bandymas susitikti su “taikios ir demokratiškos” šalies pasiuntiniu buvo nesėkmingas. Tiesiog irakiečių buvo nepakankamai, kad apjuosti visą ambasados teritoriją, ir šie keli tūkstančiai buvo tiesiog išsibarstę palei tvorą.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „посольство сша в багдаде план“

Sausio pradžioje Irako parlamentas balsavo už JAV kariuomenės išvedimą iš šalies. Po to D.Trampas arogantiškai pareiškė, kad neketina išeiti iš šalies, kurią okupavo prieš beveik 17 metų, nusiaubė, išvogė valstybės išteklius, o jei Bagdadas toliau tęs Irako išsivadavimo iš JAV okupacijos veiksmus, tada Vašingtonas įves „griežtas ekonomines sankcijas“ ir paleis nuo grandinių savo ir NATO skerdikus. Tačiau nežiūrint į JAV karo nusikaltėlių grasinimus Irako laisvės kovotojai neketina trauktis, ėmė reguliariai atakuoti JAV karinius objektus ir pažadėjo kovoti , kol JAV- karo nusikaltėlių gauja pasitrauks iš Irako, nustos vogti Sirijos naftą ir išsinešdins iš Sirijos, nutrauks teroristinius išpuolius prieš Iraną ir kitas Artimųjų ir Vidurio Rytų šalis.

JAV okupantų , panašu, laukia sunkūs laikai ir jiems anksčiau ar vėliau teks atsakyti už visus savo įvykdytus nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus. Kuo greičiau JAV tarptautiniai nusikaltėliai ir jų NATO bendrininkai sės į teisiamųjų suolą, tuo geriau bus visam pasauliui.

Write A Comment