Aktualijos

Aleksandras Rodžersas: Variantai už Trampą – ar jis turi šansų

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vertėjo pastaba: Pristatau labai įdomų autorių Aleksandrą Rodžersą, kuris, mano nuomone, labai giliai supranta spalvotų revoliucijų technologijas, aiškiai ir konkrečiai dėsto įvykių JAV ir ne tik esmę. Nuo 2016 metų, kai D.Trampas netikėtai sorosinei gaujai laimėjo JAV prezidento rinkimus, buvo aišku, kad klintonidų klanas darys viską, kad atgauti prarastą valdžią JAV kolonijinėje imperijoje. Visus tuos metus vyko nusikalstamas JAV tarptautinių nusikaltėlių deep state karas prieš JAV prezidentą, nors jis, mano nuomone, darė viską, ką būtų dariusi Kruvinoji Hilary, jeigu būtų laimėjusi.D.Trampas pasauliui padarė ne mažiau, o gal ir daugiau žalos, nei bet kuris kitas JAV prezidentas, kaip įprasta JAV, tarptautinis ir karo nusikaltėlis. Tačiau sorosiniams klintonidams to buvo maža, todėl, nepavykus nuversti konkurentą teisėtomis priemonėmis – apkaltomis, begaliniais tyrimais, skandalais, masinėmis sorosinių melo propagandos priemonių dezinformacinėmis atakomis, holivudinių aktoriukų išpuoliais – sorosiniai ėmėsi jiems įprastų nusikalstamų spalvotų revoliucijų, maidanų, sąjūdžių technologijų,sėkmingai išbandytų Ukrainoje, Gruzijoje, Lietuvoje ir visur pasaulyje. Sorosinis klintonidų klanas ėmė žaisti “va bank” ir bando įvykdyti valstybinį perversmą pasaulio teroristinėje valstybėje Nr.1 JAV. Lietuvoje tai puikiai matosi valatkodelfinėje landsberginėje melo žiniasklaidoje, kur stebimas JAV klintonidų 5 kolonos padidėjęs aktyvumas. Stebime. Viskas, kad blogai JAV, yra gerai visam pasauliui.”

Aleksandras Rodžersas: Variantai už Trampą – ar jis turi šansų
2020-06-03

Šaltinis: https://jpgazeta.ru/aleksandr-rodzhers-varianty-za-trampa-est-li-shans/

Trampui būtina suprasti – demokratams gyvas jis nereikalingas jokiu atveju. Jie visais būdais sieks jo fizinio sunaikinimo. Lygiai taip pat kaip nužudė kažkokius Kadafį, Huseiną ar Miloševičių.

Pabandykime kelioms minutėms įsivaizduoti save (neduok Dieve) Donaldo Fiodorovičiaus Trampo vietoje.

Problemų kompleksas, su kuriuo susidūrė paskutinis Jungtinių (jau ne visai) valstijų prezidentas, yra pritrenkiantis.

1. Pralaimėtas prekybinis karas su Kinija. Kinija vėl pažemino juanio kursą, sukurdama savo prekybai pranašumus, ir atsisako pirkti amerikietiškas prekes pagal ankstesnius susitarimus.

2. Amerikiečių armija ir privačios karinės kompanijos vis dar yra dislokuotos Irake ir Afganistane. Iš to Amerikos valstybė neturi jokio pelno ir (arba) pranašumų, o išlaidos ir nuostoliai yra dideli.

3. Milžiniška valstybės skola. Maža to, kuo mažiau užsienio valstybių nori pirkti JAV iždo vertybinius popierius, tuo didesne tampa ši problema.

4. Didžiulis užsienio prekybos disbalansas. JAV parduoda žymiai mažiau nei perka, todėl vysto ne savo, o kitų šalių ekonomikas.

5. Didžiulis valstybės biudžeto deficitas. Šiais metais jis, įskaitant taip pat lėšas, skirtas kovai su koronavirusu ir jo pasekmėmis Amerikos ekonomikai, sudarys daugiau nei 3,6 trilijono USD, tai yra daugiau nei 20% JAV BVP. Blogiau yra tik Ukrainoje (ir net neilgam – šeimininkai netrukus juos pasivys).

6. Trampo stipriai pervertinta migrantų iš Lotynų Amerikos problema. Iš tikrųjų JAV ekonomikai migrantai labai reikalingi, kadangi 75% sezoninių vaisių ir daržovių šalyje surenka migrantai (dažniausiai nelegalūs). O vietiniai JAV gyventojai už tokius pinigus dirbti tokiomis sąlygomis nenori (kol kas badas į duris jiems nesibeldžia).

7. Opiatų epidemija. Kai kuriose valstijose iki 60% suaugusiųjų gyventojų yra narkomanai. Be to, dauguma narkomanų yra legalūs, perka opiatus pagal vaistinėse nekontroliuojamai išrašomus receptus.

Bet šios visos problemos palyginti yra senos, kurių didžiąją dalį Trampas paveldėjo iš Obamos ir kitų prieš jį buvusių prezidentų.

Prie viso šito prisideda naujos problemos.

8. Koronaviruso pandemija. Virusas stipriausiai smogė JAV, kuri pasirodė esanti viena iš labiausiai nepasirengusių epidemijai pasaulio šalių (nors savo taip mėgstamuose sudarinėti reitinguose jie patys sau nupiešė idealų įvaizdį).

Šiai dienai JAV užsikrėtė 1,901,783 žmonės. Ir mirė 109,142 žmonės. (Beveik trečdalis visų mirusių nuo COVID-19 pasaulyje).

9. BVP kritimas. Pirmąjį šių metų ketvirtį pagal paskutinius duomenis jis sudarė 5%, antrame ketvirtyje prognozuojamas dar didesnis.

10. Nedarbas. Per dešimt savaičių JAV prarado darbą daugiau ne 40 milijonų žmonių, o tai yra daugiau nei ketvirtadalis visų šalies darbingų gyventojų.

Kitų, kurie dar turi darbą, pajamos sumažėjo vidutiniškai 11 proc. (palyginimui, Rusijoje per patį Vakarų sankcijų įkarštį gyventojų pajamos sumažėjo tik 0,2 proc., tačiau aimanų buvo tiek, tarsi būtų atėmę viską).

11. “Jie nužudė juodaodį, jie nužudė”. Visi supranta, kad tai tik pretekstas? JAV policininkai nužudo vidutiniškai nuo 500 iki 1000 beginklių piliečiųper metus. Prie Obamos juodaodžiai buvo žudomi taip pat, faktas, kad JAV turėti juodaodį prezidentą šiuo požiūriu nieko nepakeitė. Ir ne faktas, kad kitos policijos smurto aukos buvo žudomos ne taip žiauriai.

12. Miestų merai ir valstijų gubernatoriai, kurie demonstratyviai atsisako vykdyti prezidento įsakymus, pataikauja ir atvirai remia „protestuotojus“. (Pamenate, kaip paksogeito metu landsberginės chuntos veikėjai atvirai tyčiojosi iš tautos išrinkto prezidento? Dabar tie patys veikėjai, etatiniai sorosiniai klintonidai, taip pat aktyviai “kūrena” prieš Trampą, karbauskinius ir šiek tiek prieš G.Nausėdą – vertėjo pastaba).

Ir taip rezultate turime – „taikius protestus“, sklandžiai peraugančius į „maidaną-sąjūdį“ ir akivaizdų bandymą įvykdyti valstybinį perversmą. Tame tarpe su planais padalinti Jungtines (vis mažiau ir mažiau) Amerikos valstijas į keletą dalių.

Trampui būtina suprasti – demokratams gyvas jis nereikalingas jokiu atveju. Jie visais būdais sieks jo fizinio sunaikinimo. Lygiai taip pat kaip nužudė kažkokius Kadafį, Huseiną ar Miloševičių.

Arba jis pradės atleidinėti ir siųsti į kalėjimą frondininkus merus ir gubernatorius, o taip pat imsis aktyvių poveikio priemonių prieš Soroso ir Klintono klaną – arba jis bus sunaikintas, o Kruvinoji Hillary dar kartą žvengs tiesioginiame eteryje.

Aleksandras Rogersas

Iš rusų kalbos vertė Jonas Kovalskis, 2020-06-04

Write A Comment