Aktualijos

Europos Sąjunga suteiks pagalbą Lietuvos ekonomikai gaivinti. Konservatoriai/liberalai jau dalinasi pagalbą Lietuvai.

Pinterest LinkedIn Tumblr
ES siunčia optimizmą turinčius sukelti signalus – ES ministrai ketina galutinai patvirtinti Lietuvos ekonomikos gaivinimo planą
Pirmadienį Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų ministrų taryba (Ecofin) planuoja galutinai patvirtinti iš Europos fondų finansuojamą Lietuvos ekonomikos gaivinimo planą.
Pirmadienį spaudos konferencijoje patvirtinus šį vos ne Maršalo planą, Lietuvos finansų ministrė Gintarė Skaistė tryško laime pristatydama jo įgyvendinimo etapus lyg tai būtų jos ir jos nekaltai pradėtos konservatorių partijos pergalė. Liepos 2 d. šį Planą jau patvirtino Europos Komisija.
Tuomet Vilniuje viešėjusi Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen teigė, kad planas pakels Lietuvos ekonomiką. Anot jos, beveik 38% plane numatytų lėšų prisidės prie Europos žaliojo kurso plėtros, o tai reiškia dideles investicijas į švarią energetiką, vėjo ir saulės energiją, kurios bus gaminamos ir kaupiamos Lietuvoje.
Be to, 31% plano išlaidų yra siejamos su išlaidomis skaitmeninių technologijų diegimui – numatomos didelės investicijos į 5G tinklo ir didelės spartos tinklų plėtrą, taip pat į šių technologijų diegimą viešųjų paslaugų sektoriuje.
Tada ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad trys pagrindinės Lietuvos pasirinktos kryptys apima žaliąjį kursą, skaitmeninių technologijų diegimą, o esminė žaliosios transformacijos sąlyga yra elektros perdavimo tinklų sinchronizavimas su Europa ir šalies rinkos apsauga nuo elektros energijos importo iš Baltarusijos Astravo AE?!! Konservatoriai ir toliau atkakliai Įgyvendina savo rinkiminę programą – už Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus užkirsti lietuviams prieigą prie pigios Rusijos, Baltarusijos elektros energijos ir atverti kelius Europos monopolijoms tiekti brangią “demokratišką” elektros energiją į Lietuvos rinką. Šią brangią “demokratišką” europietišką elektros energiją lietuviams pardavinės ir kainas nustatys kas? Teisingai – “tautos tarnai” iš konservatorių ir liberalų partijų. Puikus išlaidų nacionalizavimo ir pajamų privatizavimo pavyzdys iš konservatorių/liberalų “naktinių reformų” meistrų maišo.
Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planas, kurį PIŠ vyriausybė jau pakrikštijo nei daug nei mažai, bet „Naujos kartos Lietuva“, sudaro 2,2 milijardo eurų investicijos į reformas ir strateginius projektus.
Planuojama, kad šįmet į Lietuvos ekonomiką bus įlieta 150 mln. eurų, 2022 metais – 435 mln. eurų, 2023 metais – 609 mln. eurų, 2024 metais – 624 mln. eurų, 2025 metais – 293 mln. eurų, o 2026 metais – beveik 114 mln. eurų.
Planas bus finansuojamas iš ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės, sutartos siekiant padėti bendrijos šalims atsigauti po COVID-19 sukeltos krizės. Pagal šią priemonę lėšos padalinamos visoms bendrijos narėms.
Lėšos pagal šias priemones skiriamos visiems ES nariams. Lietuvos ekonomikos, kurią baigia palaidoti konservatorių ir liberalų efektyvūs menedžeriai, gaivinimo plane numatytos investicijos į septynias sritis: sveikatos priežiūra, žaliosios reformos, švietimo kokybės gerinimas, inovacijos, socialinė įtrauktis ir viešojo sektoriaus efektyvumas. PIŠ Vyriausybė apskaičiavo, kad kiekvienas pagal planą investuotas euras grąžins 1,9 euro realaus BVP.
Kai konservatoriai/liberalai pardavinėjo Mažeikių naftą JAV sukčiams iš Wiljams’o už vieną dolerį, suokė, kad taip sustiprins Lietuvos ekonomiką, demokratiją ir saugumą. Vėliau paaiškėjo, kad iš to uždirbo tik amerikiečiai, Kazickas ir Landsberginę gauja, o lietuviai liko su nosimi. Kai konslibai dalino po 3 ha žemę, suokė, kad tai laisvė, gerovė ir laimė lietuviams. Vėliau paaiškėjo, kad visas šias žemes tyliai supirko labiausiai etiškai degradavę vietiniai sąjūdiečiai, tapo milijonieriais, kuriems dabar vergauja už duonos kąsnį buvę jų kaimynai, draugai, kažkada gerbiami bendradarbiai. Už Visagino AE uždarymą sumokėjo visa Lietuva, tačiau jos uždarymo lėšas vis dar “įsisavina” tik konservatoriai ir liberalai. Tas pats triukas su elektros tinklais, jūrų laivynu, Būtingės “nepriklausomybe”, kaimo mokyklomis, ligoninėmis, ambulatorijomis ir kitomis “nusipelniusių gyventi geriau” konservatorių/liberalų “naktinėmis reformomis”.
Ir dabar aš turiu šitais veikėjais tikėti ir manyti, kad šie pinigai nebus ištaškyti po gudriomis išlaidų eilučių formuluotėmis, kurių galutinė paskirtis bus žinoma tik tiems konservatoriams liberalams, į kurių sąskaitas jie nusės. Jie vis duoda, stengiasi, padeda, aukojasi, dienos šviesos nemato, vis apie Lietuvą galvoja, bet kodėl daugeliui darosi vis sunkiau gyventi? ES iždas vis stato kisieliaus krantus, lieja pieno upes visose šalyse, o kas nors už tai atsiskaito žmonėms per tam tikras struktūras? Už ES lėšų panaudojimą ir išplovimą atsako lėšas “įsisavinę” veikėjai ar tautos? Labai įdomu žinoti .. Ir šie milijardai skiriami visai tautai ar tik keletui gerai įmitusių konservatorių/liberalų, atrinktų ir patikrintų? Kai pinigus gauna nusipelnę gyventi geriau konservatoriai/liberalai, galite neabejoti, didžioji dalis pinigų atiteks tiems patiems konservatoriams/liberalams “už darbą” – jiems gi gyventi irgi reikia.
ES pagalba velniai gaudo…

Write A Comment