Aktualijos

Padėtis su migrantais – painiavos daugėja, padėtis blogėja

Pinterest LinkedIn Tumblr
Pirmadienį policija jėga sutramdė gyventojus, taikiai protestavusius prieš nelegalių migrantų apgyvendinimą Rūdninkų poligone (Šalčininkų rajonas). Aštuoni protestuotojai buvo sulaikyti. „Žinių radijas“ laidoje veikėjas Skirmantas Malinauskas įvertino situaciją ir atkreipė dėmesį į valdžios klaidas. Jis dažnai bando save pristatyti ekspertu, kurio išvadose konservatorių liberalų koalicija pristatoma kaip ekspertų ir menedžerių komanda, priimanti sunkius, tačiau savalaikius ir išmintingus sprendimus. Kas užsako Sk.Malinauską, to dainelę jis ir gieda.
Ykspeeerrrdas S.Malinauskas įžvalgavo, kad pastarosiomis savaitėmis padėtis radikaliai pasikeitė – galima pastebėti sumaištį ir situacijos pablogėjimą. „Žmonės nesupranta, kas vyksta. Antradienį Bilotaitė pasakė įdomų dalyką – Lietuvoje yra 3000 nelegalių imigrantų, jiems reikia sukurti sąlygas, juos palaikyti ir pan.
Ar žmonės bent įsivaizduoja, kas tai yra? Palyginimui, Pravėniškės yra didžiausia kolonija Lietuvoje. Joje yra 2000 kalinių. Kolonijos biudžetas yra 17 milijonų eurų per metus. Mes jau turime 1,5 kolonijos ir kiekvieną dieną migrantų skaičius didėja 100-130 žmonių.
Pažiūrėkite, kas mūsų laukia, jei nutrauksime vandens tiekimą”, – sakė pašnekovas. Jis stebisi, kad krizės akivaizdoje sprendžiami antraeiliai klausimai.„ Turime galvoti, kaip apsaugoti sieną, kad migrantams būtų sunku ar neįmanoma patekti į Lietuvą “, – porino S.Malinauskas: Pasak jo, mažai kalbama ir apie tai, kas yra daroma su tais migrantais, kurie jau pateko į Lietuvą.
“Nei vienas lėktuvas neišskrido atgal. Mes esame aklavietėje. Mes turime dvi išeitis – išsiųsti juos į jų tėvynę arba ten, iš kur jie atvyko. Baltarusija jų nepriima, nustatyti, iš kur jie atvyko, nėra taip lengva. Arba jiems nerūpi, kur migrantai sugrįš“, – esamas problemas rimtu veidu dėstė valdžios užsakytas pašnekovas.
Jis teigė, kad tokių situacijų, kokia dabar yra Rūdninkuose, ateityje bus ne viena. Tai rodo, kad situacija kaista. “Mes kalbame apie pasekmes, o ne priežastis. Ir priežastis yra Aleksandras Lukašenka. Siūlau išgirsti, ką jis neseniai pasakė – jis pasakė, kad įsileis migrantus ir tai padarė. Jis pasakė, kad pradės įsileisti ginkluotus migrantus. . (…) Jei girdime tokius pareiškimus, jei negalime apginti sienos, visa kita yra tuščios diskusijos “, – vaitojo ekspertas S.Malinauskas.
Būtų S.Malinauskas ne valdžios apmokamas ekspertas, tai rastų priežastinį pasekminį ryšį nesunkiai. O būtent, kad dabartinę situaciją reikasi vertinti kaip dėsningą Lietuvos užsienio politikos apoteoze. Lietuvos kaimyninės šalys, į kurių vidaus reikalus Vašingtonon užsakymu taip aktyviai jau 30 metų kišasi Lietuvos konservatoriai/liberalai, nuoširdžiai džiaugiasi problemomis, su kuriomis susiduria jų neprognozuojami ir su visais sugebantys susirieti skandalingi Lietuvos partneriai. Ir tai nėra kalba apie Rusiją ir Baltarusiją – su jomis seniai yra viskas aišku, rusofobija yra vienintelė prekė, kuria prekiauja jau 30 metų Lietuvos konservatoriai ir liberalai. Kalba yra apie Lenkiją ir Latviją, kurios gali priminti Vilniui daug senų ir ne visai senų kiaulysčių, kurias jiems pakišo nekaltai pradėti Lietuvos konservatoriai ir liberalai.
Lietuvos lenkų lietuvinimas, išardytas geležinkelis iki Latvijos uostų, isteriški D.Kreivio ir Co reikalavimai atsisakyti baltarusių elektros energijos – Rygai ir Varšuvai visos šios istorijos suteikia moralinį pagrindą atsipalaiduoti ir mėgautis skandalistės kaimynės problemomis. Tačiau kaimynai bent jau reiškia gilų susirūpinimą ir netgi pasirengę paremti morališkai. Kas visiškai neslepia savo piktdžiugos, tai yra pabėgėlių kilmės šalys. Liūdnai pagarsėjęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis praėjusią savaitę nusprendė žengti nevilties žingsnį – aplankė Bagdadą ir paprašė Irako valdžios sustabdyti oro eismą su Minsku.
Reaguodamas į tai, Irakas padvigubino skrydžių į Baltarusiją skaičių! Arabų pasaulis labai atvirai parodė, kaip jis elgiasi su tokiais „uoliais JAV liokajais“, kaip Lietuva, kuri entuziastingai parėmė visas amerikiečių beprotiškas avantiūras sunaikinti normalų gyvenimą Artimuosiuose Rytuose. Mes puikiai prisimename, kaip Vilnius sveikino 2003 m. karinę JAV agresiją prieš Iraką, kaip Lietuvos televizijoje susirinkę konservatorių/liberalų veikėjai a la kubilius, juknevičienė ir pan. plojo katučių, matydami Bagdado bombardavimus, kaip tada dar SEB banko ekspertas Gitanas Nausėda prognozavo, kad nuvertus “diktatorių” Sadamą Huseiną nafta kainuos 8/9 USD už barelį ir kaip tai bus gerai laisvam pasauliui. Ar ne? O Lietuvos parsidavusi valatkodelfinė žiniasklaida choru šlovino Saddamo Husseino nuvertimą ir Irako amerikietišką okupacija? Kosnervatorių/liberalų elitas tiesiog iš kailio nėrėsi sveikindamas šį JAV tarptautinį nusikaltimą, net išsiuntė į Iraką Lietuvos kontingentą. Dar ir sugėdijo Vokietiją ir Prancūziją, kurios atsisakė paremti JAV avantiūrą. Prancūzijos prezidentas Fransua Miteranas tada su nusivylimu konstatavo, kad Lietuvos antiliaudinis elitas “praleido gerą progą patylėti”. Ir gavo dar krūvą …. iš valatkodelfinių propagandistų. Šiandien bumerangas grįžo. Dabar konslibai gali kabinti savo pirmtakų privirtą košę pilnu šaukštu. Dabartinę situaciją galima laikyti neatsakingo Lietuvos kompradorinio elito užsienio politikos apoteoze.
Viskas , kas turi pradžia, turi ir pabaigą, ponai konservatoriai/liberalai.
Išpažinkite kaltes. Nuoširdus prisipažinimas palengvina bausmę. Jau laikas.
Jonas Kovalskis (c), 2021 m. liepos 28 d.

Write A Comment