Aktualijos

Šešėlinės Lietuvos vyriausybės lyderis Ramūnas Karbauskis – akivaizdu, kad nelegalios migracijos krizei išspręsti mums jau reikalinga pagalba.

Pinterest LinkedIn Tumblr
Šešėlinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vyriausybė nusprendė paprašyti Europos Komisijos (EK) įvertinti valdančiosios konservatorių/liberalų koalicijos planus sukurti fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija.
LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad tai buvo padaryta visų pirma todėl, kad jau yra precedentas, kai Vengrija pralaimėjo bylą ES Teisingumo Teisme dėl sienos statybos. Kalbama ir apie diplomatinę pagalbą Lietuvai, nes, jo nuomone, nelegalios migracijos krizė nesibaigs, kol nebus pasiektas susitarimas su kaimynine Baltarusija. Su kuria kategoriškai atsisako kalbėtis destruktyvios Lietuvos konservatorių/liberalų jėgos, praėjusiais metais nesėkmingai Vašingtono užsakymu bandžiusios įvykdyti valstybės perversmą Minske.
“Pirma, mes paklausime, koks bus ES reglamentas, kad mums nebūtų skirtos sankcijos, nes kitaip galėtume iššvaistyti 500 milijonų eurų veltui. Antra problema ta, kad kalbame apie diplomatinę pagalbą Lietuvai, nes matome, kad mūsų pačių politinė vadovybė, Užsienio reikalų ministerija (URM), vyriausybė yra visiškai pasimetusi atmesdama bet kokią galimybę kalbėtis su Baltarusija. Akivaizdu, kad ši krizė nesibaigs, kol nepasieksime susitarimo su Baltarusija “.
R.Karbauskio nuomone, nebūtinai derybas vesti turėtų tiesiogiai pati Lietuva. Kalbama apie galimybę pasikviesti kokią nors trečiąją šalį, kuri, palaikydama gerus santykius su Baltarusija, Rusija, galėtų kalbėtis su ES ir JAV. „Be dialogo negalima apsieiti”.
Man labai liūdna girdėti Gabrieliaus Landsbergio komentarus, kad jie nesikalba su teroristais. Jei Baltarusijos vadovybė, kad ir kaip ją vadintume, būtų sustabdžiusi šią nelegalios migracijos kampaniją, ji būtų pasibaigusi tą pačią akimirką. Jei mes, ES, nesusitarsime su tarpininkais, tai niekada nesibaigs.
Šiuo metu mes dar galime būti drąsūs, atrodyti stipriais, kai yra 2000 migrantų. Kai bus 30 000 migrantų, mes jau nebūsime tokie drąsūs, nes valstybė nepajėgs su tuo susidoroti “, – sakė jis. Anot jo, Jungtiniai Arabų Emyratai buvo minimi tarp tokių šalių-tarpininkų: „Lietuva čia nėra pagrindinė žaidėjas. ES, JAV – taip. Turime rasti šalį, kuri kalbasi ir su viena ir su kita puse.
Mes paminėjome JAE. Jų santykiai su Rusija ir Baltarusija yra tokie pat geri kaip ir su ES bei JAV”. Tačiau, pasak R. Karbauskio, negalima kalbėti apie jokias nuolaidas Baltarusijai. “Turime kalbėti iš jėgos pozicijos, nurodydami, kokie bus kiti žingsniai. Jei Baltarusija nesiliaus to daryti, ji pradės įleisti teroristus į ES, kaip tai pažadėjo viešose kalbose Baltarusijos prezidentas . Tai iššauks griežtesnes sankcijas, bus uždarytos sienos su Baltarusija, bus uždrausta jos piliečiams atvykti į šalį ir išvykti iš jos, jų turtas ES, pasaulyje bus areštuotas “, – svaidė grasinimus opozicijos lyderis Ramūnas Karbauskis.
Kokia stipri Lietuvos dešiniųjų politinių partijų veikėjų galvose šakalo Tabakio psichologija!!
R. Karbauskis pradėjo savo kalbą nuo “Į sveikatą!” , o baigė “Tegul ilsisi ramybėje”. Ir tai telpa mūsų politikierių galvose vienu metu – du vienas kitą paneigiantys teiginiai, kuriuos abu mūsų politikieriai laiko teisingais?! … Kaip galima kalbėti apie problemas dėl nelegalios migracijos su Lukašenko “iš jėgos pozicijos”? Juokinga ir liūdna. Gabriukas Landsbergis jaunas, nesavarankiškas, jam karjerą nutiesė senelis, žmona, nepatyręs, nuolat kliedi apie sankcijas. Bet Karbauskis jau šaudytas žvirblis, turi gyvenimiškos patirties, savo kailiu patyrė visą konservatorių/liberalų niekšybės arsenalą – pradėjo kalbėti visai protingai, bet nusivažiavo į “jėgos pozicijos” pievas.
Protingas į kalną neis, protingas kalną apeis! Taip daro visi protingi žmonės.
O čia Ramūnas trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių. Diplomatija yra kompromisų menas. Kai tik pradedi diktuoti savo sąlygas JAV tarptautinių banditų-kaubojų stiliumi, iškart gauni adresą, kur eiti.. Atėjo laikas mūsų Tabakiams Seime ir Vyriausybėje pagaliau suvokti elementarias tiesas. Nes gali ateiti toks laikas, kai iš už Šerchano nugaros rodyti “jėgos pozicijas” taps labai pavojinga.

Write A Comment