Aktualijos

Kijeve gyvenantis amerikietis apie Rusijos vykdomą Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos operaciją

Pinterest LinkedIn Tumblr

Amerikiečio verslininko ir kelių knygų autoriaus, šiuo metu gyvenančio Ukrainoje Kijevo centre, vaizdo įrašas apie Ukrainos demilitaracijos ir denacifikacijos operaciją. Jis išsako savo mintis apie tai, ką būtent dabar daro Rusijos karinės pajėgos Ukrainoje ir kodėl jos taip elgiasi. Video anglų kalba. Jo kalbos santrauka:

🧩 Amerikiečių melo propagandos mašina bando įdiegti viso pasaulio žmonėms idėją (ir Lietuvos melo propagandos mašina ją intensyviai platina), kad Rusijos kariuomenė yra neefektyvi ir “silpna” – nes po kelių dienų operacijos Ukrainoje vis dar nesugriovė vandens tiekimo kanalų, dujotiekių, civilinės infrastruktūros objektų, ryšių bokštų ir t.t. … TODĖL KAD AMERIKIEČIAI IR NARO KARO VANAGAI BŪTENT TAIP IR ELGIASI VISŲ SAVO INVAZIJŲ METU. Jie sugriauna, nuniokoja viską ir tik tada įžengia į meistus (Faludža, Mosulas ir pan.). Tačiau šalis tam momentui jau yra nusiaubta ir išdeginta, joje būna jau sukurta humanitarinė katastrofa.

Vaizdo įraše jis sako, kad rusai tokio tikslo niekada neturi. Priešingai. Jų užduotis ir griežtas vadovybės įsakymas – išsaugoti šalyje absoliučiai viską nepažeistą, išskyrus konkrečius karinius objektus, kad nenukentėtų nei civiliai, nei žemė, nei civilinė infrastruktūra.

🧩 Vaizdo įrašo autoriaus nuomone – priešingai amerikiečių paprastai naikinimo, išdegintos žemės taktikai, Rusijos Federacijos specialiųjų pajėgų taktika šiuo atveju yra teritorijos laikina kontrolė, siekiant sukurti galimybę sukurti vietoje senojo fašistinio marionetinio režimo naują vyriausybę, kuri nebus JAV ir Didžiosios Britanijos vergijoje ir bus pasirengusi atsižvelgti į savo kaimynų nacionalinio saugumo reikalavimus.

🧩 Jis pažymi, kad nors Rusijos kariuomenės veržimasis į priekį yra itin greitas, jie reguliariai „atsitraukia atgal“, jei sulaukia gyventojų pasipriešinimo ar stipraus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimo. Kodėl? Nes neturi tikslo vietovę paversti mėsmale ar pademonstruoti savo galią beribiu smurtu. Po tokio žingsnio atgal – daromas manevras apsupti vietovę ir laukiama, kol vietiniai gyventojai ateis į protą, prisimins, kad jie yra … taip pat rusai.

🧩 Vaizdo įrašo autorius nuolat kartoja, kad Rusijos Federacijos kariškiai valdo Ukrainos visą oro erdvę nuo pat pirmos dienos – jei jų tikslas būtų okupacija, tai jie seniai būtų tai pasiekę, bet tokio tikslo nėra.

🧩Rusijos Federacijos kariškiai taip pat neturi tikslo sunaikinti Ukrainos karius, todėl susirėmimuose Rusijos kariai neperžengia būtinosios konfrontacijos linijos, savo galia naudojasi saikingai, todėl yra minimalus aukų skaičius (ir nėra jokių tūkstančiai aukų Rusijos pusėje, nors yra sužeistųjų ir žuvusiųjų!). „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolai mokėsi kartu su Rusijos Federacijos armijos generolais, kartu gėrė, draugavo ir žudyti vienas kitą jiems rūpi mažiausiai”.

🧩 Jis dažnai kartoja, kad jei užduotis būtų karas, jis negalėtų sėdėti savo viešbučio kambaryje Kijevo centre ir savo minčių transliuoti internetu…

🧩 apie Zelenskio režimą jis pasisako labai kategoriškai – „tai nusikaltėliai, kurie dalija ginklus civiliams, kurie nemoka jais naudotis, bet žmogus su AK rankose jau nėra civilis kariuomenei, jis jau yra kombatantas, teisėtas taikinys, todėl Zelenskis savo civilius piliečius sąmoningai stato į mirtiną pavojų“.

🧩 Daug vyrų (tarp jų ir vaizdo įrašo autoriaus verslo partneriai) dabar bando išvykti iš miestų, nes čia vyksta priverstinė visų vyrų, jaunų ir senų, mobilizacija – kam to reikia, jeigu yra profesionali kariuomenė? Kad būtų kuo daugiau civilių aukų? Ir daugiau nuotraukų ir vaizdo įrašų maitvanagiams iš CNN?…

🧩 Atskirai jis piktinasi tuo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos salvine raketų paleidimo sistemas “GRAD” stato gyvenamuosiuose rajonuose tarp namų… tai yra sąmoningai sudaromas pavojus tankiai gyvenamoms vietovėms, kad sviediniai, skirti sunaikinti šiuos įrenginius, gali pataikyti į namus. Kam taip išnaudoti savo žmones?

Viso vaizdo įrašo metu jis ragina Vakarų šalis susimąstyti ir įsigilinti į esmę, o ne taškytis isterikoje ir sekti paskui lėlininkus iš užsienio, manipuliuojančius Kijevo režimo marionetėmis.

 

Santrauką parengė Jonas Kovalskis , 2022-03-02

Write A Comment