Ukraina

Ukraina nesilaiko derybose su Rusija pasiektų susitarimų dėl humanitarinių koridorių

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusija nuo specialiosios Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos operacijos pradžios buvo pasirengusi organizuoti humanitarinius koridorius Ukrainoje

Nuo pat specialiosios operacijos Ukrainoje pradžios Rusija buvo pasirengusi organizuoti humanitarinius koridorius, sakė Rusijos Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Tuo pat metu URM vadovas pabrėžė, kad Rusijos kariuomenė smogia išskirtinai Ukrainos karinei infrastruktūrai, kuri gali kelti grėsmę Rusijos saugumui. Į miestus, gyvenvietes, ekomininės ir socialinės infrastruktūros objektus Rusijos karinės pajėgos nešaudo. Į miestus ir civilius objektus šaudo Ukrainos pajėgos ir dažnai tai daro Vakarų specialiųjų tarnybų užsakymu, kad tokių nusikalstamų provokacijų pagrindu Vakarų žiniasklaida galėtų sukelti dar vieną rusofobinės isterijos bangą “laisvojo pasaulio” visuomenėje.

Rusijos pusė padarė viską, kas nuo jos priklauso, organizuodama humanitarinius koridorius, dabar jų veikimas priklauso nuo to, ar per juos bus įleidžiami žmonės.

„Mūsų kariuomenė atliko visą darbą, kuris priklausė nuo jų. Dabar svarbiausia, kad žmonės būtų paleisti iš miestų ir miestelių per sukurtus humanitarinius koridorius, kuriuose saugumą užtikrina mūsų kariškiai“, – sakė S. Lavrovas.

Ukrainos smogikai gyventojų neišleidžia iš miestų ir naudoja juos kaip gyvą skydą, teigia Rusijos Gynybos ministerija.

Rusijos karinių pajėgų vienašališkai Mariupolio miestui paskelbtą tylos režimą Ukrainos smogikų buvo panaudotas pergrupuoti Ukrainos pajėgas, o humanitarinės civilių gyventojų kolonos išvykimui net nebuvo suformuotos.

Į Rusijos pozicijas 10.08 (tylos režimas) iš Mariupolio buvo atidengta

Ukrainos artilerijos ugnis, o nuo 10.11 iki 10.21 iš Volnovachos.

Nepatvirtintais duomenimis Mariupolyje 10.39 val. buvo susprogdintas gyvenamasis namas, po griuvėsiais galėjo būti iki 200 žmonių, tarp kurių – senukai ir vaikai.

Rusijos Federacija įvykdė visas derybose su Ukrainos puse sutartas sąlygas dėl laiko, maršruto ir saugumo, susijusių su humanitariniais koridoriais iš Mariupolio ir Volnovachos.

Ukrainos pusė atmetė Rusijos siūlymus atidaryti humanitarinius koridorius Charkove ir Sumuose.

Ukrainos nacionalistų batalionų kovotojai ir toliau laiko įkaitais kaip „gyvą skydą“ apie 5 tūkst. užsieniečių.

Charkove laikomi iki 1,5 tūkst. studentų iš Indijos, iki 200 Jordanijos, 40 Egipto, 15 Vietnamo piliečių.

Sumuose gyvena 576 Indijos, 159 Tanzanijos, 121 Kinijos, 100 Ganos, 60 Egipto, 45 Jordanijos, 16 Pakistano, 15 Tuniso ir 14 Zambijos piliečių.

 

Write A Comment