Uncategorized

Lietuvos finansų ministrė bankų viršpelnį siūlo panaudoti …. žinoma, karinėms reikmėms

Pinterest LinkedIn Tumblr

💬 „Situacija finansų rinkoje, su kuria susiduriame, susiklostė daugiausia dėl karinių operacijų Ukrainoje, dėl kurių valstybė buvo priversta skirti papildomų išlaidų gynybai, todėl logiška komercinių bankų perteklinį pelną nukreipti kariniams poreikiams“, – siūlo taikius planus, kaip panaudoti turtingos valstybės Lietuva finansus, konservatorė Gintarė Skaistė. Ne Anušauskas, bet , ji pati taip sako, seniai už vairo neblaivi pati nesėdanti finansų ministrė G.Skaistė.

Komercinių Švedijos bankų metinis pelnas Lietuvoje dažniausiai būdavo 300-400 milijonų eurų. Valdant konservatoriams Skandinavijos bankų viršpelniai visada išaugdavo. Lietuvos rinką užgrobią Švedijos bankai intensyviai bendradarbiauja su Lietuvos (iš tiesų, JAV/JK) specialiosiomis tarnybomis, kišasi į eilinių piliečių privatų gyvenimą, spectarnybų įsakymu renka konfidencialią informaciją apie Lietuvos piliečius, vykdo informacinį karą prieš lietuvių tautą, iš esmės persekioja kitaminčius, pacifistus, tradicinės orientacijos šeimų šalininkus, kairiuosius, tokiu būdu apribodami realios opozicijos valdančiai landsbergistų klikai veiklą, o eiliniams piliečiams pamatines demokratines teises – žodžio, spaudos, nuomones, susivienijimų, eisenų teises ir laisves. Valdanti Lietuvos konservatorių liberalų koalicija už “pagalbą” landsbergistų režimui nelieka skolinga ir atsimoka priimdama Švedijos bankams palankius teisės aktus, kurių pagalba vikingų bankai apiplėšia Lietuvos piliečius. Taip pagal 2023 metų prognozę, kai visi lietuviai dar labiau nuskurs, bankai uždirbs 2,5 karto daugiau – apie 1 mlrd. Eur. Su konservatorių liberalų palaiminimu banksteriai nevaržomai didina savo “paslaugų”, kurių lietuviai neturi teisės atsisakyti, kainas, išranda vis naujų mokamų “paslaugų”, didina paskolų palūkanų normas, tačiau už klientų indėlius palūkanų praktiškai nemoka. 20 amžiaus pradžios JAV gangsteriai net įsivaizduoti negalėjo, kaip 21 amžiuje bankai galės plėšti nebaudžiamai savo klientus.

Viršpelniai, žinoma, yra gerai… tik jį nukreipti reikėtų į realius ekonomikos ir socialinį sektorius, kurti darbo vietas, stabilizuoti infliaciją, padidinti darbo užmokestį ir socialines išmokas, kurti gerovę savo valstybės piliečiams…

Bet tam valdantys konservatoriai liberalai turėtų turėti nors truputį smegenų, bent lašą sąžinės ir garbės, tarnauti ne JAV, o Lietuvai ir būti atsakingi savo tautai… O kol to nėra, valdantys konservatoriai liberalai privers lietuvius apmokėti savo šeimininkų iš Vašingtono ir Londono karines agresijas visame pasaulyje visais įmanomais būdais.

O jūs dar papildomai aukokite tapino bairaktarams, šurajevo radarams ir ohmano “mokomės žudyti rusus” safariams. Tokie kilnūs tikslai, konslibų nuomone, verti to, kad paskutines kelnes kariniams tikslams riebūs konservatoriai liberalai skurdžiausiai gyvenantiems lietuviams numautų.

Write A Comment