Uncategorized

Užbaikime su JAV gerontokratija

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Pabaikime su amerikietiška gerontokratija“: Bideno griuvimas prieš jaunus karininkus buvo paskutinis lašas Amerikos žiniasklaidai – „Newsweek“ nerinkdami žodžių ragina „nukriošusį kvailį“ pasitraukti ir daugiau nedalyvauti rinkimuose.

  • Skausmingas prezidento Bideno griuvimas per Oro pajėgų akademijos diplomų įteikimo ceremoniją išryškina siaubingą realybę, kad 80-metis Pensilvanijos prospekto 1600 gyventojas, akivaizdžiai kenčiantis nuo sekinančio psichinio ir fizinio senėjimo, yra ligotas. Fizinis vyriausiojo vado kritimo reginys absolventų akivaizdoje yra ne kas kita, kaip atvirai slegiantis dabartinius karius ir signalizuoja apie nacionalinį silpnumą daugeliui JAV priešų užsienyje.
  • Neklyskite: Joe Bidenui, kaip JAV prezidentui, tenka didžiulė atsakomybė – jis yra atsakingas už branduolinį futbolą ir, visų pirma, už karo ir taikos klausimus. Jo jaunesnė padėjėja – viceprezidentė ir būsima įpėdinė, kvailė kudakuojanti Kamala Harris gali būti tiesiog nepakenčiama, tačiau Bidenas turi atsistatydinti šalies labui. Mažiausia yra kvaila ir labai savanaudiška iš sukriošusio kvailio pusės siekti perrinkimo 2024 m.
  • 89 metų amžiaus senatorė Dianne Feinstein, kurios politinė karjera prasidėjo 1970 m. (metais anksčiau už Bideną), neseniai nesirodė darbe daugiau nei du mėnesius, kol atsigavo po sunkios juostinės pūslelinės ir encefalito priepuolio. Grįžusiai su invalido vežimėliu Feinstein prireikė darbuotojų pagalbos, kad galėtų tik balsuoti.
  • Neįtikėtina, tačiau 68% Kongreso senatorių yra 60 metų ir vyresni. Iki 50 metų – tik mažytis 10 proc. Tai turėtų kelti nerimą – šiems vyrams ir moterims patikėtas sprendimas paskelbti karą. Kalbant apie JAV Aukščiausiąjį teismą, jauniausiajai Amy Coney Barrett yra 51 metai.
  • Žinoma, Amerikos gerontokratija neapsiriboja politine ir teismine sferomis. Kadangi Amerika praranda savo konkurencinį pranašumą vis daugiau ir daugiau sričių, o Kinija kyla į precedento neturinčias aukštumas, būtina, kad žymesnes pareigas eitų jaunesni žmonės.

https://www.newsweek.com/end-american-gerontocracy-opinion-1803970

Write A Comment