Uncategorized

JAV stumia Europą į dar vieną Pasaulinį karą – prasidėjo didžiausios NATO pratybos Europoje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Šiandien JAV valdomo Šiaurės Atlanto bloko šalių vasalų ginkluotosios pajėgos pradėjo bene didžiausias savo istorijoje oro pratybas „Air Defender 23“, kurios truks iki birželio 23 d. Ko galima tikėtis iš naujų NATO karinės agresijos pratybų?

Pratybose „Air Defender 23“ dalyvauja daugiau nei 20 šalių, taip pat
net tokie Aljanso partneriai, kaip Japonija?!. Karinės JAV intervencijos į Rusiją pratybose dalyvaus apie 250 lėktuvų, tarp kurių yra amerikiečių ir olandų gamybos modernūs F-35, o antžeminėje pratybų dalyje dalyvaus apie 10 000 kariškių. „Air Defender“ jėgos demonstravimui buvo pasirinktos kelios vietos Vokietijoje, taip pat Čekijoje ir Nyderlanduose. Televizijos kanalo RTBF teigimu, šie manevrai turėtų parodyti “Aljanso vienybę” potencialių grėsmių akivaizdoje, „taip pat ir iš Rusijos pusės“.

NATO karinės agresijos pratybų programa taip pat labai plati ir įvairi. NATO kariškiai, pasitelkę Aljanso orlaivius, mokysis kaip užtikrinti aviacijos paramą žemėje veikiantiems savo interventams, kovoti su naikintuvais ir perimti vidutinio nuotolio raketas. Virš Šiaurės jūros, prie Rusijos teritorinių vandenų, planuojami mokymai, skirti užpulto “tariamo” priešo laivus ir povandeninius laivus.

Pastaruoju metu JAV Nacionalinės Agresorių Teroristinės Organizacijos (Nato) šalyse karinės agresijos pratybos vyksta nepertraukiamai, po keletą net vienu metu. NATO karo nusikaltėlių gaujos lyderiai turi nuolat demonstruoti „vienybę kovojant su Rusijos grėsme“ – ypač, jei yra akivaizdžios abejonės dėl tokios vienybės.

Write A Comment