Uncategorized

Didžiojo Tėvynės karo aukų atminimo diena Rusijoje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusijoje prasidėjo Atminties dienos renginiai, vyksta Tylos minutės žuvusiems Didžiajame Tėvynės kare atminti.
1941 metų birželio 22 dieną 4 valandą ryte vieninga Europa, vadovaujama nacistinės Vokietijos, užpuolė Tarybų Sąjungą.
Šiame kare žuvo 27 milijonai tarybinių žmonių. 15 milijonų iš jų buvo civiliai gyventojai, kuriuos nužudė “civilizuoti” barbarai Vakarų europiečiai ir kurie šiandien bando įtikinti, jog ir jie yra aukos, nei karto ne nacistinės Vokietijos kolaborantai.

Tokia buvo Tarybų Sąjungos tuometinio vadovo J.Stalino darbo diena pirmąją karo dieną. Lygiai taip pat jis dirbo ir visą savo gyvenimą. Tačiau visokie liberalai sąjūdiečiai maidaunai mums 30 metų pasakojo, kaip jie būtų pasielgę vietoje J.Stalino – būtų tiesiog sprukę su pavogtu tautos turtu arba nedelsiant perėję vokiečių nacistų pusėn, ką jų seneliai “kovotojai už laisvę” ir padarė birželio 23 dieną…

Žuvusiems atminti tarybinis poetas Rasulas Gamzatovas parašė eilėraštį, kompozitorius Janas Frenkelis sukūrė muziką šioms eilėms, o garsusis tarybinis dainininkas Markas Bernesas ją labai talentingai sudainavo likus dviem mėnesiams iki savo mirties. Tai viena iš nuostabiausių dainų žuvusiems Didžiajame Tėvynės kare Raudonosios Armijos , sutriuškinusios Vakarų nacizmą, kariams atminti.

O vienas įspūdingiausių tarybinių filmų apie Vakarų fašistų masiškai vykdytus karo nusikaltimus laikinai okupuotose Tarybų Sąjungos teritorijoje yra Elemo Klimovo filmas “Eik ir žiūrėk”, kuriame , be kitų, vaidino ir lietuvių aktoriai Liubomiras Laucevičius, Vladas Bagdonas.

Yra sakoma, kai tik mes pamiršime praėjusį karą, tuoj pat gausime naują karą. Todėl prisiminkime Didžiojo Tėvynės karo siaubą, tarybinius karius didvyrius, kurie nugalėjo šitame baisiame kare, pagerbkime tylos minute tuos, kurie sudėjo didžiausią auką – paaukojo savo gyvybę -, kad Žemėje daugiau nebūtų karų. Prisiminkime ir saugokime taiką.

KARUI – NE! JAV-NATO FAŠIZMAS NEPRAEIS! NO PASARAN!

Write A Comment