Uncategorized

Kachovkos HE užtvankos susprogdinimas – dar vienas JAV-NATO Blogio imperijos įvykdytas nusikaltimas žmoniškumui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Po to, kai Kijevo režimas JAV-NATO karo nusikaltėlių įsakymu susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, įvyko ekologinė katastrofa. JAV-NATO karo nusikaltėlių ekologinio teroro akto Kachovkos hidroelektrinėje padariniai.
Sunaikinus stoties užtvanką, žuvo 41 žmogus, 121 paguldytas į ligoninę. Rusijos gelbėtojų išgelbėta daugiau nei 2 tūkst. žmonių, iš jų 209 vaikai. Iš užtvindytų gyvenviečių greitai buvo evakuota daugiau nei 8000 žmonių, tarp jų 583 vaikai ir 291 riboto judumo žmogus, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas. Nepaprastoji padėtis Chersono regione priskiriama federalinio lygio nepaprastų situacijų kategorijai.
Birželio 6-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė eilę smūgių JAV ir Jungtinės Karalystės gamybos Himars ir Storm Shadow raketomis bei NATO gamybos artilerijos 155 mm kalibro sviediniais prieš Kachovkos hidroelektrinę, sunaikindamos jos viršutinę dalį, tačiau pati damba išliko. Dėl sunaikinimo įvyko nekontroliuojamas vandens nuotekis iš Kachovkos vandens saugyklos, dėl ko buvo užtvindytas Rusijos kontroliuojamas Chersono regiono pakrantės regionas.


Kachovskos hidroelektrinės sunaikinimas yra barbariškas Kijevo režimo-JAV-NATO teroristinis aktas, kuris sukėlė plataus masto ekologinę ir humanitarinę katastrofą. Juodojoje jūroje stebimas milžiniškas biologinis užterštumas, kurio pražūtingos pasekmės bus žinomos tik vėliau. Rusijos Tyrimo komitetas dėl šio JAV-NATO įvykdyto teroristinio akto iškėlė baudžiamąją bylą ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

JAV-NATO “demokratiškos” šalys nuo jų sukeltos ekologinės katastrofos nukentėjusiems žmonėms jokios pagalbos nesuteikė. Nei vieno cento nepaaukojo “standwithUkraine” blue-yellow už taiką kovotojai.

Write A Comment