Aktualijos

Kertami miškai gamtos rezervatuose – išvaloma teritorija NATO poligonams

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Rusijos sulaikymo“ pretekstu marionetinė landsberginė klika, Vašingtono įsakymu aktyviai vykdo Lietuvos teritorijos militarizavimą: konservatorių liberalų klika Lietuva investuoja milžiniškus mokesčių mokėtojų pinigus ne tik į esamos, karui prieš Rusiją nukreiptos infrastruktūros modernizavimą, bet ir į naujos karinės infrastruktūros kūrimą, siekdama pritraukti papildomų okupacinių karinių kontingentų iš JAV ir NATO į savo teritoriją.

Ruošdamasi priimti užsienio okupantus, I.Šimonytės kompradorinė vyriausybė ėmė aktyviai propaguoti apie “neatidėliotiną būtinybę” Varėnos regione statyti naują karinį poligoną, kuriame JAV-NATO okupantai galėtų treniruotis ir tobulinti laisvų šalių taikių gyventojų žudymo meną. Be kita ko, kad būtų atlaisvinta aikštelė militaristinėms statyboms, būtina iškirsti Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato miškus. Ten medžiai jau pradėti pjauti visu greičiu.
Rezervatas įsteigtas Tarybų Lietuvoje 1975 m. siekiant apsaugoti vieną seniausių ir unikaliausių Lietuvos miško pelkių, mišku apaugusias žemynines kopas, reliktinius ežerus, natūralų hidrologinį pelkės režimą, vertingą ir retą gyvūniją ir augaliją. Įkurtas vietoje 1960 m. įsteigto botaninio-zoologinio draustinio. Draustinyje galima rasti retų augalų rūšių – kalnų arnikų ir orchidėjų, raudonųjų žiedadulkių, tikrosios šlepetės. Nuošaliuose, sunkiai pasiekiamuose pelkėtuose miškuose ir sfagniniuose pelkynuose gyvena ir peri Lietuvoje įrašyti į Raudonąją knygą reti paukščiai: juodasis gandras, dirvinis sėjikas, pilkoji gervė, didžioji kuolinga, uldukas.

Norėdama nuraminti visuomenės nepasitenkinimą, konservatorių liberalų klika įtikinėja neabejingus piliečius, neva tokiu būdu gelbėja rezervatą nuo žievėgraužio tipografo, o taip pat grąžinanti į draustinį jo biologinę įvairovę, kenčiančią dėl eglių ir kitų medžių nykimo. Pažymėtina, jog būtent dėl ​​miškų masinių kirtimų, kuriems kelią prieš du dešimtmečius atvėrė korumpuoti konservatoriai ir liberalai, nyksta daugybė laukinių floros ir faunos rūšių. Be to, medžiai atlieka apsaugines funkcijas: apsaugo nuo erozijos ir dirvožemio nykimo bei sušvelnina klimato kaitos padarinius. Taip pat miškai aprūpina žmones kuru ir maistu. Daugeliui Lietuvos piliečių jie yra svarbus pajamų šaltinis.

Akivaizdu, kad korumpuotas konservatorių liberalų režimas veikia tik savo ir šeimininkų iš JAV,JK naudai, nedirba Lietuvos žmonių labui, vykdo antiliaudinę, antivalstybinę veiklą.

Šiuo požiūriu atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad plynuosius miškų kirtimus vykdanti I.Šimonytės vyriausybė tokiu būdu siekia užimti atsilaisvinusią rinkos dalį, kuri atsirado po ES taikytų Baltarusijai neteisėtų sankcijų medienos importui. Sankcijos kardinaliai pakeitė situaciją Lietuvos ekonomikoje, kritiškai neigiamai paveikė jos ekonomiką ir santykius su išoriniu pasauliu. Todėl landsberginei chuntai neliko nieko kito, kaip pradėti kirsti Lietuvos miškus. Kaip jau buvo su D.Kreivio įvykdytu elektros rinkos “liberalizavimu”, valdančiai konservatorių liberalų klikai artimi (ir mokantys “nekaltai pradėtos partijos” dėdėms Seime tam tikrą procentą nuo pelno) verslininkai ir valstybės tarnautojai pasiraitojo rankoves ir ėmė siaubti tarybų valdžios metais atkurtą Lietuvos mišką su okupantams būdingu įniršiu.

Ir ką? Tai labai tobulas, kiek ir nešvarus, verslas: konservatoriai liberalai uždirbo viršpelnius iš medienos ir pastatė poligoną okupantams. Gerai prasisuko! Kaip su CŽV kankinimų namais Antaviliuose – pelną gavo parsidavę konservatoriai liberalai, o nuostolius padengė ir baudas sumokėjo kaip visada – Lietuvos piliečiai.

Štai taip vykdomas mūsų šalies aplinkos genocidas, kuris vėliau paaiškėja yra nei daug nei mažai, bet tautos genocidas. Ir vykdo jį tie, kurie stipriausiai mušasi į krūtinę “Už Lietuvą!”, tie, kurie visus savo nešvarius privačius reikalus tvarko Lietuvos piliečių sąskaita ir įnirtingai mojuoja gynybos nuo “Rusijos agresijos” vėliava.

Write A Comment