Ukraina

Taikos Ukrainoje konferencija Šveicarijoje patiria fiasko.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Panašu, kad dar vienas JAV-NATO Melo ir blogio imperijos bandymas paslėpti savo karinę agresiją prieš Rusiją Ukrainoje tarptautiniu JAV vasalų susiėjimu Šveicarijoje patiria dar didesnę nesėkmę, nei praėjusiais metais gėdingai pasibaigęs JAV-NATO karinė intervencija-kontrpuolimas Rytų Ukrainoje. Tada Rusija viena ne tik atlaikė 60 JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos šalių-agresorių konsoliduotą puolimą, bet ir suruošė viešą išpėrimą visai JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujai. Sumušusi išgirtas JAV-NATO karines pajėgas, taktikas, technologijas Rytų Ukrainoje, Rusija perėjo į puolimą ir surengė , kaip ir 1945 metais, Vakarų nacistų karinės trofėjinės technikos parodą Maskvoje. Išgirtieji Vakarų karinės technikos pavyzdžiai atrodė apgailėtinai ir amžiams gėdingai stovėjo prieš taikius rusus.
Tačiau Vakarų blogis, sumuštas atvirame mūšyje, nepasiduoda ir vėl bando įtvirtinti save tradiciniu būdu – melu. Vakarai, dėl kurių kaltės Ukrainoje įvyko valstybinis perversmas ir valdžią Kijeve užgrobė atviri nacistai, kurie JAV, JK, Prancūzijos įsakymu ir pradėjo pilietinį karą, rusakalbių ukrainiečių genocidą, dabar bando paslėpti savo nusikaltimus po taikdarių kaukėmis. JAV, JK marionetė V.Zelenskis, kuratorių nurodymu, organizuoja konferenciją dėl taikos Ukrainoje. Konferencijos vieta Šveicarija, kuri šios JAV-NATO karinės agresijos prieš Rusiją metu nusimetė savo ilgai dėvėtą neutralios šalies kaukę ir atvirai parėmė Vakarų agresorius ir Kijevo nacistus. Todėl taikos derybų su Rusija vieta Šveicarija negali būti, kadangi yra tiesioginė konflikto dalyvė ir kariauja prieš Rusiją.
Kita pakankamai absurdiška konferencijos detalė yra ta, kad į konferenciją nėra pakviesta Rusija. Tai bene pirmas kartas istorijoje kai konflikto šalis nėra kviečiama į derybas dėl taikos. Vakarai savo holivudinėse fantazijose galutinai praranda realybės suvokimą ir tikisi susikurti sau dar vieną paralelinę tikrovę iš tos pačios globalinio Vakarų melo serijos – “visas pagal JAV-NATO taisykles gyvenantis pasaulis” susirinko ir nusprendė, kad Vakarų melui turi paklusti visas likęs pasaulis, tai yra daugiau kaip du trečdaliai pasaulio šalių, kurie nepripažįsta JAV hegemonijos ir JAV-NATO imperijos diktato, o vadovaujasi tarptautinės teisės normomis ir JTO Tautų Chartijoje įtvirtintomis nuostatomis.
Į Šveicarijoje vykstantį renginį jau atsisako vykti vis daugiau pasaulio šalių dėl labai paprastos priežasties – be Rusijos ten nėra prasmės dalyvauti ir gaišti veltui laiką.
Į V.Zelenskio “taikos susitikimą” jau atsisakė vykti net karo Ukrainoje pagrindinės kurstytojos JAV prezidentas prisukamas Miegantis Džo Bidenas. Kitų didžiųjų šalių – Argentinos, Brazilijos, Kinijos, Pietų Afrikos, Saudo Arabijos, Australijos, Pakistano, Indijos, Turkijos, Kambodžos, Naujosios Zelandijos, ir kt., – vadovai taip pat šiame žemo lygio cirke atsisakė dalyvauti.
Pats “taikos susitikimas” pradžioje buvo sumanytas, kaip dar vienas pelningas projektas Ukrainai pasipinigauti, surinkti naujus milijardus šiai JAV-NATO karinei avantiūrai prieš Rusiją ir kartu surengti Rusijai linčo teismą – apkaltinti besiginančią nuo JAV-NATO agresijos šalį ir Vakarų tarptautinio nusikaltimo auką paskelbti agresore, apeinant tarptautines institucijas, JTO ir grubiai pažeidžiant tarptautinę teisę. Tradicinė JAV-NATO imperijos taktika, kuri veikdavo ir padėdavo Vakarų kolonizatoriams plėšti, žudyti, naikinti valstybes, tautas visame pasaulyje nuo Kryžiaus žygių laikų iki šių dienų. Tačiau laikai pasikeitė ir pasaulis visai aiškiau ima suvokti, kokią grėsmę žmonijai visada kėlė ir kelia JAV-NATO neokolonijinė imperija. Pasaulyje vis ryžtingiau atsisakoma ir toliau išlaikyti Vakarų parazitus, remti JAV-NATO imperijos generuojamą blogį, jau seniai tapusį egzistencine grėsme žmonijos civilizacijai. V.Zelenskio renginys pastebimai ėmė bliukšti, o susitikimo darbotvarkės, taip išreklamuotų dar pavasarį “10 žingsnių”, kurie savo esme buvo JAV-NATO ultimatumas Rusijai ir besąlyginės kapituliacijos akto sąlygos Maskvai, staiga transformavosi į keletą nereikšmingų pretenzijų V.Putinui, kurios taip pat nebus priimtos.
Reikalavimas Maskvai išvesti Rusijos karius iš visos JAV, JK, NATO laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos, įskaitant Krymą ir Rytų Ukrainą, nebus įtrauktas į Šveicarijoje vyksiančio viršūnių susitikimo Ukrainos klausimu dalyvių bendro pareiškimo projektą, praneša Japonijos kanalas NHK. Pareiškime net nebus pasisakoma apie Ukrainos „teritorinio vientisumo atkūrimą“, praneša šaltiniai.
Informuoti šaltiniai taip pat teigia, kad iš dešimties taip vadinamos Kijevo karingos taikos formulės punktų į dokumentą bus įtraukti tik … trys: atominių elektrinių apsauga, aprūpinimas maistu ir karo belaisvių grąžinimas. Ir viskas.
Kiti formulės punktai į dokumento projektą nebuvo įtraukti dėl ryžtingos daugelio Azijos ir Artimųjų Rytų šalių, kurios savo istorijoje ne kartą buvo susidūrusios su JAV, JK, ES, NATO kolonizatorių “diplomatija”, kurių pasekoje šalys ne tik neturėdavo nei taikos, nei laisvės, nei gerovės, bet ir tapdavo Vakarų beteisėmis kolonijomis.
Anksčiau buvo pranešta, kad Bidenas ir Argentinos prezidentas Javieras Miley, be kitų, nedalyvaus Šveicarijos konferencijoje. Kinija atsisakė dalyvauti viršūnių susitikime apskritai.
Brazilijai atstovaus ne prezidentas, kaip tikėtasi, o ambasadorius.
Australijai atstovaus invalidumo draudimo sistemos ministras, o tai jau panašu į atvirą pasityčiojimą iš susitikimo.
Bet kokiu atveju, “Taikos susitikimo” organizatoriai Šveicarijoje Ukrainos ir Lietuvos delegacijų atstovams priminė su savimi pasiimti chalatus, šlepetes, dušo ir higienos reikmenis tuos pačius, kuriuos jie pavogė iš viešbučio praėjusio “Taikos Ukrainoje susitikimo” metu.

Jonas Kovalskis, 2024 m. birželio 11 d.

Write A Comment