Aktualijos

Pasirašykite peticiją ir paremkite Neringą Venckienę

Pinterest LinkedIn Tumblr

Birželio 25 d. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kongresmenas, Atstovų rūmų narys respublikonas Krisas Smitas (Chris Smith) įregistravo įstatymo projektą H. R. 6218 , kuriuo siekiama buvusią Lietuvos Seimo narę Neringą Venckienę, prašančią JAV politinio prieglobsčio, apsaugoti nuo išdavimo Lietuvos teisėsaugai (ekstradicijos). Kadangi yra labai rimtas pagrindas manyti, jog Lietuvos valdžia vykdo prieš teisėją politinio susidorojimo procesą.

Pagal kongresmeno pateiktą projektą, N. Venckienė būtų išleista iš Čikagos federalinio kalėjimo, kol JAV pareigūnai nepriims sprendimo dėl jos prašymo suteikti jai politinį prieglobstį.

Ch. Smitas, respublikonų partijos atstovas nuo Naujojo Džersio , vienas iš Jungtinių Amerikos įstatymų dėl vaikų išnaudojimo rengėjų, naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė: „Venckienė turėtų būti giriama, o ne kaltinama už drąsą pareikalauti iš pareigūnų atsakomybės ir norą apsaugoti savo dukterėčią“.

Internete buvo išplatinta peticija, kurios tikslas yra paremti teisėją Neringą Venckienę ir respublikonų senatoriaus Kriso Smito pateiktą atitinkamą įstatymo projektą, kuri skamba taip:

” 2008 m. ketverių metų amžiaus Deimantė Kedytė papasakojo, kad ji buvo seksualiai išnaudojama aukštų Lietuvos pareigūnų ir šis smurtas buvo vykdomas jos biologinės motinos sutikimu. Nors jos liudijimus tyrė ir patvirtino esant teisingais 4 skirtingos ekspertų komisijos, ji niekada nebuvo apklausta teisme. Jos tėvas siekė teisingumo, bet buvo nužudytas 2010 m. Deimantės teta, teisėja Neringa Venckienė, tapo mergaitės globėja ir suteikė jai mylinčios šeimos aplinką. Nors teismas nusprendė, kad yra pakankamai įrodymų, jog pateikti kaltinimus mergaitės biologinei motinai, prokurorai atsisakė tai daryti. Be to, 2012 m. gegužės mėn. 240 policijos pareigūnų pagrobė iš Neringos namų ir grąžino ją biologinei motinai. Nuo šios dienos mergaitės niekas nėra matęs. Neringa, bijodama dėl savo gyvybės, 2013 m. kartu su savo sūnumi pabėgo iš Lietuvos. Šiandien Lietuvos vyriausybė ir toliau persekioja Neringą, jos šeimą, draugus ir rėmėjus, siekia , kad Neringos ekstradicijos iš Jungtinių valstijų, kol dar nėra baigta nagrinėti politinio prieglobsčio suteikimo jai byla.

Birželio 25 d. JAV kongreso Atstovų rūmų nariai Chrisas Smithas ir Randy Hultgren pristatė įstatymo projektą Atstovų rūmuose, kuriuo siekiama buvusią teisėją Neringą Venckienę, prašančią JAV politinio prieglobsčio, atleisti nuo išdavimo Lietuvai (ekstradicijos)..

Mes raginame Atstovų rūmų narius ir Senatą paremti įstatymo projektą ( dokumentas Smith-Hultgren, H.R.6218) ir apsaugoti teisėją Neringą nuo politinio susidorojimo.”

Šia peticiją galima pasirašyti čia –

https://www.change.org/p/u-s-house-of-representatives-give-judge-venckiene-her-day-in-court?recruiter=863192675&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_petition&utm_term=share_petition

Audronė Skučienė nuotrauka.

Ir šią peticiją turėtų pasirašyti kiekvienas, kuris nėra patenkintas Lietuvos valdžios vykdoma vidaus ir militaristine užsienio politika, dėl šių priežasčių.

Neringa Venckienė ir Deimantė Kedytė.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venckienės ekstradicijos į Lietuvą, kad galėtų jai pateikti šiuos kaltinimus – dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, dėl Deimantės tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų. Visų kaltinimų, kuriuos sugebėjo sukurpti ir pateikti Lietuvos prokuratūra teisėjai Neringai Venckienei, skaičius siekia apie dvi dešimtis. Tai unikalus atvejis Lietuvos teisėsaugos istorijoje, puikiai iliustruojantis Lietuvos teisėsaugos sistemos korupcijos mąstą, kuris jau seniai peržengė sveiko proto ribas – buvusi teisėja, Seimo narė, garbingas žmogus, rūpestinga motina, mylinti dukra Neringa Venckienė, Lietuvos prokurorų ir korumpuotos politinės sistemos veikėjų nuomone, sugebėjo padaryti padaryti nusikaltimų daugiau nei Lietuvos mafijos tėvas Henrikas Daktaras ir visa jo gauja?!!! Kaip sakė vienas žymus teisės klasikas, norėdamas tapti teisėju, prokuroru, advokatu, teisininku Lietuvoje, žmogus turi visiškai prarasti sveiką protą, prarasti bet kokį ryšį su tikrove ir paskęsti Lietuvos konservatorių, liberalų, socdemų korumpuotos klikos sukurptų teisinio nihilizmo fantazijų dausose. Tik tokie žmonės daro karjerą Lietuvos teisėsaugoje, politikoje, valstybės tarnyboje, žiniasklaidoje?… Tokia valdžia negali būti teisėta ir neturi teisės valdyti, tačiau…

Tai neįtikėtina! Tai užribis! Tai Lietuvos teisėsaugos dugnas! Tačiau tai vyksta?… 

Visos Lietuvos valdžios šakos yra orientuotos į vieną tikslą – apsaugoti korumpuotą, antiliaudinę, antivalstybinę landsberginę chuntą nuo tautos, visuomenės kontrolės, išsaugoti chuntos privilegijuotą padėtį, nusikalstamos mažumos diktatūrą absoliučiai daugumai. Valdžia dirba sau ir tik siauro savo nusikalstamo susivienijimo interesų labui. Todėl įžūliai susidoroja su savo politiniais oponentais, juos persekioja, rengia politinio susidorojimo su kitaminčiais teisminius farsus, vykdo negailestingas represijas prieš visus be išimties chuntos priešus, keičia įstatymus taip, kad būtų įteisintas mažumos diktatas. Tai užtikrina chuntai galimybę nebaudžiamai plėšikauti, lobti vargstančios tautos sąskaita, apsaugo chuntą nuo atsakomybės už chuntos narių akivaizdžius nusikaltimus – valstybinius, ekonominius, finansinius, politinius, kriminalinius,  karo, žmogiškumui ir  masinius žmogaus teisių pažeidimus, asmens laisvių suvaržymus. Chunta – tai reakcinga, teroristinė, paprastai nacionalistinė,  santykinai labai maža valdžią valstybėje užgrobusi valstybinio perversmo būdu  asmenų grupė. Tokios grupės asmenų tikslas yra tik vienas – patenkinti tik savo privačius interesus, gauti kuo didesnį pelną iš valstybės išteklių išnaudojimo, kuo brangiau ir su kuo didesniu pelnu sau parduoti valstybės, tautos, nacionalinius interesus. Todėl visa chuntos valdoma valstybė tampa kleptokratine su neįtikėtinai aukštu korupcijos lygiu. Liberali fašistinė chunta pasižymi ypatingai aukštu demagogijos, melagingos propagandos, smegenų visuomenės nariams plovimo išvystytomis technologijomis, kurios turi palaužti visuomenės valią priešintis nusikalstamos klikos režimui ir kartu paslėpti chuntos vykdomos nusikalstamos valdžios pražūtingas valstybei, nacionaliniam suverenitetui pasekmes, sudaryti apgaulingą iliuziją, jog šalyje yra viskas gerai, šalis klęsti, šalyje demokratija, šalies piliečiai, tu ir aš, patys to norime, patys tai pasirinkome. Tai psichologinis teroras, kuris nekeičia chuntos valstybės valdymo esmės –   diktatoriškas valdymas teroro metodais. 

Todėl būtina pasirašyti minėtą peticiją. Jau vien dėl to, kad būtų nutraukta Lietuvos chuntos savivalė, politinių susidorojimų teisminiai farsai. Bet kuris pilietinio pasipriešinimo Lietuvos chuntai aktas yra naudingas Lietuvai, lietuviams, kiekvienam Lietuvos piliečiui. Jeigu šiandien nepasipriešinsi chuntai, rytoj chunta represuos tave.

Pasirašyk, jeigu nenori būti Neringos Venckienės ar kitų politinių kalinių vietoje.

Write A Comment