Aktualijos

Šiandien JAV/NATO 5-a kolona Lietuvoje švenčia Lietuvos okupacijos 15 metines.

Pinterest LinkedIn Tumblr

SPUTNIK: Po gaubtu. Ką Lietuvos valdžia “pamiršo” pasakyti gyventojams, įstodama į NATO

Read more: https://sputniknews.lt/columnists/20190330/8670060/po-gaubtu-lithuania-valdzia-pamirso-pasakyti-gyventojams-istodama-nato.html

Vladimiras Matvejevas
6 0 0

Lietuva kartu su kaimynėmis — Latvija ir Estija švenčia 15-ąsias narystės NATO metines. Tačiau lengva pastebėti, kad garsus “nuo Rusijos apsaugantis skydas” jau seniai tapo gaubtu, po kuriuo NATO laiko Baltijos valstybes

Šiandien Vilnius yra tarp penkių geriausių NATO narių, kurie vykdo finansinius įsipareigojimus ir skiria 2 proc. BVP gynybai. Tačiau trečiojo pasaulinio karo atveju Baltijos šalių regionas taps pagrindiniu Rusijos tankų ir raketų taikiniu.

Dar vienos nepriklausomybės pabaiga

Oficialiai NATO vėliava buvo iškelta trijose Baltijos valstybių sostinėse vienu metu — 2004 metų kovo 30 dienios vidudienį.

Tačiau Vilnius prisijungė prie aljanso viena para anksčiau. Kovo 29 dieną Šiaulių priemiestyje, Zoknių aviacijos bazėje nusileido du pirmieji Belgijos oro pajėgų naikintuvai “F-16”. Kitą dieną prie jų prisijungė dar du naikintuvai. Nuo tos dienos oro erdvė virš Baltijos šalių saugoma NATO “oro policija”.

O dar po mėnesio, 2004 metų gegužės 1 dieną Lietuva, Latvija ir estija tapo Europos Sąjungos narėmis. Taip baigėsi dar viena nepriklausomybė, kurią lietuviams žadėjo 1990 metų kovo 11 dienos Aktas. Nuo to laiko Briuselyje įsikūrusios NATO ir Europos Komisijos būstinės valdo  Baltijos šalis. Tiesa, prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad kartu su ES ir NATO Lietuva tapo dar laisvesnė.

“Lietuva, galima tvirtinti, niekada nebuvo tokia saugi, kaip dabar. Todėl narystė NATO tai yra mūsų galimybė gyventi taikoje, kurti savo valstybę tokią, kokios patys norime”, — sakė Lietuvos vadovė metinių išvakarėse.

Grybauskaitė, garbindama NATO, pridūrė, kad narystė Šiaurės Atlanto aljanse garantuoja, kad “okupacijos, trėmimai ir mūsų žmonių persekiojimas niekada nepasikartos”.

Sąvokų pamainymas

Ak, kaip gudraujate Jūs, ponia prezidente! Tiesiog savanoriška migracija pakeitė priverstinę tremtį. Sovietmečiu, per 12 metų (1940-1952 metais) oficialiais duomenimis, į “ne taip jau nutolusias vietas” buvo ištremti 131 600 lietuvių. Beje, dauguma jų atsidūrė ne Gulago stovyklose, o buvo apgyvendinti  specialiose tremties vietose, vadinamosiose specialiose gyvenvietėse, o tai skirtingi dalykai.

O per 15 metų narystės ES ir NATO Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo daugiau nei 800 tūkst. žmonių, kurie pabėgo iš “laisvosios Lietuvos” į kitas šalis. Kaip sakoma, pajuskite skirtumą.

Taip su “okupacija” ponia Grybauskaitė, matyt, dėl senojo bolševikų įpročio, gudrauja. “Sovietų okupantai” investavo į Lietuvą didžiules lėšas — tiesė kelius, statė mokyklas, beje lietuviškas mokyklas. Statė gamyklas ir fabrikus, branduolines ir šilumines elektrines, vystė gamybą, naudojo pažangias pasaulio technologijas. Šiandien Lietuva yra Europos Sąjungos nuošalė, kur gyvenimo lygis siekia žemiausių rodiklių.

NATO reketas

Santykiai su NATO primena verslininko santykius su reketu, kuris “už stogą” reikalauja ne mažiau kaip 2 proc. BVP. Pinigai, kurie gali būti panaudoti pensininkų, mokytojų, gydytojų ir kitų nepasiturinčių žmonių gyvenimo gerinimui, NATO reikalauja išleisti pasenusių ginklų, kuriais perkrauti JAV ar Vokietijos kariuomenės sandėliais, įsigijimui. Maža to, šiuos pinigus dar reikia skirti “gynėjų” — JAV ir Europos kariuomenės padalinių, dislokuotų Lietuvoje, išlaikymui.

Maitinti juos bei kurti palankias sąlygas karinėms pratyboms, kurios nuolat vyksta Lietuvos žemėje.

Pati Dalia Grybauskaitė iš pradžių Baracką Obamą, o vėliau  ir Donaldą Trampą ragina dar labiau stiprinti JAV kariuomenės buvimą Baltijos regione. Ir ne šiap sau stiprinti, o jau nuolatinės rotacijos būdu. O dar, ir atvežti į Lietuvą raketų ir oro gynybos sistemų.

Blogiausia yra tai, kad kaip tik Lietuvos teritorijoje bus dislokuotos JAV raketos, Rusijos raketos iškart nusitaikys į Lietuvoje esančius objektus. Ir neduok Dieve, kažkas įvyks, tuomet pirmosios branduolinės kovos galvutės nukris ant lietuvių. Štai kur nuostabi perspektyva! Ačiū tau, NATO, už “gaubtą” , kuris pritraukia “atpildo raketas”.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija

NATO pajėgos Baltijos šalyse
© SPUTNIK /
NATO pajėgos Baltijos šalyse

 

P.s. JAV 5-a kolona Lietuvoje, landsberginė chunta įstūmė Lietuvą į JAV/NATO kolonijų sudėtį prieš Lietuvos žmonių valią, grubiai pažeisdama Lietuvos Respublikos Konstitucijos 137 straipsnį, kuris griežtai draudžia Lietuvos teritorijoje steigti JAV/NATO fašistinių valstybių karines bazes, laikyti šalies teritorijoje karines pajėgas, NATO karo nusikaltėlių, žudikų kariuomenė, kuri nepaklųsta Lietuvos įstatymams, nėra pavaldi Lietuvos tautos valdžiai. 2004 metų referendumas vyko pažeidžiant įstatymais nustatytą tvarką, dėl NATO skerdikų bazių steigimo Lietuvoje apskritai nebuvo balsuojama. Šią lietuvių tautos istorinę apgavystę, XXI  amžiaus klastotę, įstūmusią Lietuvą į JAV/NATO vergovę, įvykdžiusios partijos – konservatoriai ir liberalai – , už šią apgavystę agitavę veikėjai ir už ją balsavę politikai privalo būti teisiami kaip tautos nacionalinių interesų išdavikai. JAV/NATO kolonijos statusas Lietuvai yra kelias į pražūtį, kelias į nebūtį, susinaikinimo būdas.

Rinkimuose balsuoti galima tik už Lietuvos ateitį be JAV diktato, be NATO teroristų agresijos nuolatinės grėsmės. Negalima balsuoti už kandidatus, kurių programoje nėra kovos už Lietuvos išsivadavimą iš JAV-NATO kolonijinės priklausomybės, kuriam atrodo, kad su žmonių, tautų, valstybių, kultūrų, civilizacijų žudikais, Vakarų kolonizatoriais galima susitarti, kurie tiki, kad JAV, Didžiosios Britanijos, NATO vilkai yra vegetarai ir avių nevalgo.

YANKEE, GO HOME!

STOP US\NATO AGRESSIONS ARROUND THE WORLD!

NO WWIII!

US\NATO WAR CRIMINALS, HANDS OFF LITHUANIA, RUSSIA, VENESUELA, UKRAINE, IRAQ, AFGANISTAN, SYRIA, LIBYA!

US/NATO WAR CRIMINALS TO NIURNBERG-2!

 

Write A Comment