Aktualijos

Reakcija į JAV-Izraelio įvykdytą tarptautinį nusikaltimą – grėsminga

Pinterest LinkedIn Tumblr

Po tarptautinių teroristų JAV-Izraelio-britų įvykdyto tarptautinio nusikaltimo – Irano vieno iš lyderių generolo Kasemo Suleimani nužudymo Irako teritorijoje – įvykiai Artimuosiuose Rytuose grėsmingai sparčiai vystosi ir plečiasi lyg ratilai ant vandens.

Susijęs vaizdas
Muktada al Sadras

1. Muktada al Sadras teigia, kad siekiant apginti Iraką bus atkurta „Mahdi armija“. Tai ta pati karinė irakiečių organizacija, su kuria JAV iki dantų ginkluoti galvažudžiai kovėsi labai ilgai, niekaip negalėjo nugalėti, nors Faludžą atakavo tarptautinių konvencijų uždraustais ginklais. Mahdi armija buvo išformuota vado įsakymu, kai JAV-NATO okupantai garantavo suteikti kovotojams neliečiamybę, o Al Sadras buvo atleistas nuo teisminio persekiojimo. Kai JAV brutaliai pažeidė visas tarptautinės teisės normas, nužudydama Irane dievinamą generolą, susidarė padėtis, kuri leidžia Al-Sadrui dar labiau sustiprinti savo įtaką Irake šiitų gyvenamose teritorijose, pasinaudojus Suleimani nužudymu, o taip pat , JAV-NATO nusikaltimo fone, atkurti visas jėgos struktūras, kurios buvo skirtos kovai su JAV-NATO okupantais ir kurių buvo atsisakytaю

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „хаменеи“
Irano vadovas ajatola Chamenei

2. Aukščiausias Irano vadovas ajatola Khamenei pažadėjo, kad JAV laukia atpildas už klastingą ir žemą generolo Suleimani nužudymą. Taip pat Irane bus paskelbtas trijų dienų gedulas, o pačiam Suleimani po mirties suteiktas generolo-leitenento laipsnis.
3. Visa eilė NATO šalių paragino savo piliečius palikti Iraką, kad būtų išvengta galimų JAV-Izraelio įvykdyto tarptautinio nusikaltimo pasekmių. JAV taip pat paragino savo piliečius skubiai bėgti iš Irako. Pranešama, kad JAV-britų okupuotoje Basroje vykdoma skubi užsienio piliečių evakuacija.
4. Irako šiitų dvasinis lyderis Sistani generolo Suleimani nužudymą pavadino agresijos prieš Iraką aktu. Žuvusius JAV-Izraelio įvykdyto teroro akto metu jis paskelbė kankiniais.
5. Vietoje Suleimani „Al Quds“ vadovo postą užėmė buvusio vado pavaduotojas generolas Ismailas Kaani. Irano gynybos ministerija pareiškė, kad laukia įsakymo veikti. Visos Irano karinės pajėgos yra kovinėje parengtyje Nr. Taip pat buvo išsakyta daug nemalonių grasinimų JAV okupantų kariuomenei.
6. Du didžiausi Irako politiniai blokai – Al-Sadro blokas ir Fatah blokas pareikalavo nedelsiant išvesti JAV okupacinę kariuomenę iš Irako. Šalies parlamentas pradėjo rinkti parašus dėl atitinkamo įstatymo priėmimo.
7. Al-Sadras pareiškė, kad jo pagrindinis tikslas yra visiškas amerikiečių galvažudžių interventų pasitraukimas iš Irako. Tai jis pirmiausia ketina siekti pradžioje politinėmis ir teisinėmis priemonėmis, tačiau jei jie neišvyks iš šalies – bus taikoma karinė prievarta. Tam yra atkuriama ir mobilizuojama „Mahdi armija“.
8. Informacija apie grupuotės Fatah Al-Amiri vado sulaikymą nepasitvirtino. Šiandien jis paragino irakiečius susivienyti prieš JAV okupantus ir kartu išvyti JAV okupantus iš šalies.
9. Irako ministras pirmininkas griežtai pasmerkė Suleimani nužudymą ir pavadino JAV veiksmus agresijos aktu bei susitarimo dėl JAV kariuomenės buvimo Irake sąlygų grubiu pažeidimu. Jis taip pat paragino šalies parlamentą tinkamai reaguoti į įvykdytą JAV teroristų nusikaltimą
10. Pentagonas nusprendė skubiai į Artimuosius Rytus išsiųsti 3000 JAV galvažudžių papildomas pajėgas.
11. Didžiosios Britanijos okupacinėse pajėgose Artimuosiuose Rytuose yra paskelbta kovinė parengtis Nr.1 ir britų galvažudžiai yra pasiruošę žudyti visus iš eilės, kaip jie tai daro jau 1000 metų.
12. Net ištikimiausia JAV vasalė regione Saudo Arabija pasipiktino JAV-Izraelio įvykdytu tarptautiniu nusikaltimu, generolo Suleimani nužudymu. Vienas dalykas yra finansuoti visus JAV-NATO globojamas islamo teroristų organizacijas ir visai kitas reikalas pačiai atidurti karinio konflikto epicentre.
Jonas Kovalskis nuotrauka.13. Komentuodamas Irano generolo Kasemo Suleimani nužudymą, teroristinio Izraelio lyderis Benjaminas Netanjachu pareiškė: “Izraelis turi teisę į savigyną. Ir Jungtinės agresorių valstijos turi teisę į savigyną”. Tuo pačiu Bėnia pripažino Izraelio gauruotų letenų dalyvavimą Al Kuds vado nužudyme.
Čia kai Izraelis, JAV, GB, NATO nužudo kitos suverenios valstybės teritorijoje trečios suverenios valstybės pareigūną, viešintį toje šalyje su oficialiu vizitu, yra savigyna?
Aš droviuosi paklausti dievo išrinktosios tautos vado, bet beprotiškai įdomu – gal galima sužinoti šalių, turinčių savigynos teisę, sąrašą ar čia tik Izraelis ir JAV tokią teisę turi?
Ar, gal, savigynos teisę žudyti bet ką ir bet kur Žemėje turi tik tos šalys, kurios turi raketas, bepiločius ir pilotuojamus orlaivius?
Jeigu geros šalys pristatys tinkamas raketas į Palestiną, Gazos sektorių, tai ką – Shalom everybady bus?
Bet kokiu atveju, Izraelio teroristinės karinės pajėgos taip pat budi savo kareivinėse kovinėje parengtyje.

Jonas Kovalskis nuotrauka.
Maikas Pompeo

14. Jungtinių agresorių valstijų Valstybės sekretorius Maikas Pompeo (buvęs CŽV šnipas, teroristas, profesionalus žudikas, kankintojas) pokalbyje su Kinijos KP CK pareigūnu Jan Cze Čy prisiekė, kad JAV labai siekia sureguliuoti situaciją Artimuosiuose Rytuose ir deeskaluoti kilusią įtampą.
Tai yra, JAV raketų ataka nužudo vieną aukščiausių Irano vadovų Irako teritorijoje, siekdama deeskaluoti įtampą. Labai subtili ir meistriška diplomatija, labai!
Iranui neliko nieko daugiau, kaip nudėti Maiką Pompeo, pageidautina raketomis, kur nors Izraelyje ir tokiu būdu ištiesti geros valios ranką šiai puikiai JAV iniciatyvai taikos ir saugumo regione labui.

15. NATO šalys vertina prieštaringai JAV įvykdytą tarptautinį nusikaltimą, tačiau valdovų iš Vašingtono bizūno bijo labiau, todėl susilaiko nuo pasmerkimo – čia gi ne taiki ir demokratiška Rusija. Vašingtonas gali bet kurį savo “sąjungininką” “įbombarduoti į akmens amžių” net nemirktelėjęs.

JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos amžinas siekis žudyti, griauti, grobti, naikinti viską aplinkui pasireiškia nuolat jau 1000 metų nuo kryžiaus žygių laikų.
Kaip vystysis JAV-NATO įvykdytas tarptautinis nusikaltimas ir kokias sukels pasekmes taikai ir saugumui Žemėje, greitai pamatysime. Bet kokiu atveju, būti šiandien JAV ambasadose Artimųjų Rytų šalyse – nepavydėtina.

Write A Comment