Publicistika

Buvęs Rados deputatas D.Žvanija: Valstybinį perversmą Maidaną Kijeve 2014 metais finansavo …. Lietuvos ambasada!!

Pinterest LinkedIn Tumblr
Buvęs Rados deputatas pasakojo, kas finansavo protestus Maidane
Жвания разоблачает Порошенко – анализ откровений бывшего депутата
Davidas Žvanija išduoda savo bendrininkus

Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas iš Regionų partijos frakcijos Davidas Žvanija pareiškė, kad vienas iš išorinių finansavimo šaltinių protestams Nepriklausomybės aikštėje Kijeve 2013-2014 metais buvo Lietuvos ambasada. Iki 2014 metų gruodžio mėn. Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje buvo Petras Vaitiekūnas, prieš tai buvęs ambasadoriumi Baltarusijoje, kur nesėkmingai bandė, JAV CŽV nurodymu, įvykdyti valstybinį perversmą juokingu pavadinimu “džinsų revoliucija”. A.Lukašenka tuo metu atlaikė eilinį Vakarų bandymą įvykdyti perversmą, P.Vaitiekūnas buvo perkeltas ambasadoriumi Ukrainoje, kur užėmė postą iki pat JAV-ES surengto 2014 metų perversmo Maidano. Finalinėje perversmo stadijoje į Ukrainą Lietuvos ambasadoriumi buvo paskirtas Marius Janukonis, matyt, nusipelnęs didesnį perversmo organizatorių iš JAV-ES pasitikėjimą. Ir, panašu, M.Janukonis užjūrio šeimininkų pasitikėjimą pateisino su kaupu, todėl vadovauja Lietuvos ambasadai Ukrainoje iki pat šiol.

https://news.rambler.ru/ukraine/44592646-eks-deputat-rady-rasskazal-kto-finansiroval-protesty-na-maydane/?updated

Anksčiau D.Žvanija prisipažino, kad 2014 m. kartu su buvusiu Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavelu Klimkinu perdavė 5 milijonų eurų kyšį Europos pareigūnui už Petro Porošenkos kandidatūros palaikymą prezidento rinkimuose. Jo teigimu, 2014 m. Ukrainoje proamerikietiška Kijevo chunta užgrobė valdžią pagal JAV-ES spectarnybų kabinetuose parengtą planą.
D.Žvanija, buvęs aršus P.Porošenkos bendražygis, papasakojo apie kyšį, kurį jie davė Europos Sąjungos pareigūnui 2014 m. “Aš taip pat žinau, kaip buvo finansuojamas perversmas. Valdžios užgrobimas buvo finansuojamas keliais būdais. Vienas iš išorinių maidano perversmo finansavimo šaltinių buvo Lietuvos ambasada, per kurią buvo perduodami maidaunams pinigai ir ginklai, o vidinis kanalas, kuris skirstė gautą “paramą” perversmininkams, buvo “Diamantbankas “. Turiu dokumentinių įrodymų, patvirtinančių mano žodžius. Todėl dar kartą kreipiuosi į generalinę prokurorę Iriną Venediktovą – pradėkite baudžiamąjį tyrimą dėl šių faktų, kvieskite mane į apklausą. Ukrainiečiai turi pagaliau sužinoti tiesą, kas tuo metu vyko. Kelio atgal nėra“, – pareiškė D.Žvanija savo video pareiškime “YouTube “kanale.

2014 metai, Ukraina. Proamerikietiški ukrobanderlogai degina Ukrainos gynėjus “Berkuto” karius.

Pagrindinė Kijevo aikštė – Nepriklausomybės aikštė, Maidanas – buvo užimta Ukrainos integracijos į Europą šalininkų 2013 m. lapkričio 21 d. tuojau pat, kai Ukrainos tuometinis prezidentas Viktoras Janukovičius Vilniuje atsisakė pasirašyti kolonijinę Ukrainai asociacijos su Europos Sąjunga sutartį, o Nikolajaus Azarovo vyriausybė paskelbė pareiškimą dėl asociacijos sutarties su ES pasirašymo suspendavimo. Vėliau Maidanas tapo konfrontacijos tarp patriotiškų Ukrainos milicijos pajėgų ir proamerikietiškų Vakarų Ukrainos nacionalistų radikalų epicentru. Karinio valstybinio perversmo, inicijuoto JAV CŽV, būdu užgrobusi valdžią Kijevo chunta apkaltino buvusį Ukrainos prezidentą V.Janukovičių ir patriotiškų saugumo pajėgų milicininkus, “Berkuto” pareigūnus dėl daugiau kaip 100 žmonių Maidano perversmo metu nužudymo, kuriuos pati dabartinė Kijevo chunta ir nužudė. Vienas iš Maidano smogikų šimtininkų jau yra sakęs, kad vienai iš snaiperių, šaudžiusių žmones Maidane, grupių vadovavo žinomas Džino Šarpo mokinys lietuvis Audrius Butkevičius, turintis retą talentą nuolat šmėžuoti ten, kur yra žudomi žmonės JAV vykdomų valstybinių perversmų metu. Todėl Lietuvos ambasados itin nediplomatiškas aktyvus dalyvavimas kariniame perversme Kijeve 2014 metais yra nusikalstamas tarptautinės teisės požiūriu, tačiau organiškas JAV bananų respublikos vasališkai diplomatijai.
V.Janukovičius ir „Berkuto“ karininkai neigia bet kokį dalyvavimą JAV surengtose taikių demonstrantų ir “Berkuto” garbingų karių žudynėse Maidane. Bet kam tai rūpi, kai Ukrainą valdo fašistinė chunta…
Belieka tikėtis, kad kada nors ims kalbėti tiesą apie Sausio 13 d. žudynes prie Vilniaus televizijos bokšto tikrieji žudikai. “Spalvotos revoliucijos” pagal “made in USA” scenarijų visos vyksta pagal tą patį siužetą…

Write A Comment