Aktualijos

Nelegalios migracijos Lietuvoje priežastys ir pasekmės

Pinterest LinkedIn Tumblr

Padėtis su pabėgėliais keičiasi į blogąją pusę, tai yra atsakas visai Europai arba tai, kaip baltarusiai nustojo saugoti Lietuvos sieną.

Lietuvos konservatoriai/liberalai įsivaizduoja save tokiais tobulais demokratais, kad pasiskyrė sau teisę nuolat kištis į kitų buvusių tarybinių respublikų vidaus reikalus. Maža to, jie jau kitų šalių demokratizavimo geografiją išplėtė į tolimas užsienio šalis ir siunčia  mūsų karius dalyvauti JAV-NATO okupacinių pajėgų karinėse operacijose. Kas yra mūsų kariai tose tolimose nuo Marijos žemės šalyse? Teisingai. Okupantai su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Per Lietuvos sisteminę žiniasklaidą, aptarnaujančią valdančios konservatorių/liberalų koalicijos vykdomo informacinio karo prieš lietuvių tautą operacijas, nuolat pučiamas Rusijos agresijos baubas. Mūsų, pripažinkime tai, marionetinė vyriausybė nuolankiai moka kontribucijas JAV-NATO karo pramonei, išleidžia milžiniškas pinigų sumas karinėms išlaidoms, tačiau šiandien su nuostaba galima konstatuoti, kad mūsų karo vanagai nesugeba apsaugoti savo sienų net nuo nelegalių migrantų.

Visai neseniai Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonyte surengė susitikimą su politinių partijų vadovais, kuriame buvo sprendžiamas nelegalios migracijos sukeltos krizės suvaldymo klausimas.

“Būtina išspręsti sienų apsaugos problemą, kuri nebuvo sprendžiama daugelį metų. Tai turi būti padaryta greitai. Tikimės pilietinės iniciatyvos”, – ragino tautą vienytis Nausėda visuotinės grėsmės akivaizdoje. Šalies vadovas teigė, kad norint išspręsti netradicines problemas, būtinos netradicinės priemonės, tai būtina daryti skubiai ir efektyviai. Taip pat buvo aptartas nepaprastosios padėties įvedimo klausimas

“Per šias dvi savaites padėtis šiek tiek pasikeitė. Ir ji pasikeitė į blogąją pusę”, – sakė Šimonytė ir pabrėžė, kad tai ne tik Lietuvos problema, o, suprask , visos Europos Sąjungos ir viso laisvojo pasaulio, matyt. “Visi suprantama bendra nomonė, kad tai yra ne vien tik Baltarusijos ir Lietuvos santykių problema. Tai yra reakcija į sprendimus, kuriuos ES vienbalsiai priėmė po lėktuvo pagrobimo”, – porino Panelė Ingrida akivaizdžiai bandydama perkelti savo ministrų kabineto nekompetencijos sukeltas problemas perkelti ant trečiųjų asmenų pečių. Kartu ji pažymėjo, kad po neteisėtų ir nepagrįstų  ES sankcijų įvedimo Baltarusija nustojo saugoti savo siena.

Čia Baltarusija nustojo saugoti savo sieną? Nereikėtų vėl meluoti taip viešai ir begėdiškai. Baltarusija ne savo sienas nustojo saugoti. Baltarusija nustojo saugoti neprognozuojamos ir nedraugiškos kaimynės Lietuvos sienos. Kodėl Minskas turėtų saugoti Lietuvos sienas ir leisti tam savo pinigus,kad užtikrintų ramybę kaimyninei šaliai, kuri jai už tai atsidėkojo juodu nedėkingumu?

Pamenate, kaip viskas gerai ir ramu buvo iki 2020 metų rugpjūčio 10 dienos! Iki tos dienos, kai Baltarusijoje vyko skaidrūs, demokratiški Baltarusijos prezidento rinkimai, kuriuos įtikinama pergale laimėjo teisėtas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenko? Siena buvo patkimai saugoma, draudžiamos prekės iš Lietuvos keliavo į atiteko Rusiją, gavusios Baltarusijos „pilietybę“, nereikėjo įrengnėti pabėgėlių stovyklų, nereikėjo malšinti pabėgėlių riaušių, baltarusiškų prekių ešelonai keliavo Lietuvos geležinkeliais per Klaipėdos uostą į Vakarus… Bet šioje tobuloje ekonominio bendradarbiavimo ir geros kaimynystės atmosferoje Lietuvos konservatoriai/liberalai ir tada valdantys valstiečiai JAV įsakymu sugalvojo į kaimyninę šalį atgabenti vakarietiškos demokratijos, išsiuntė savo provokatorių, etatinių riaušininkų, profesionalių sąjūdiečių, spalvotų revoliucionierių desantą. Ir šių vietinių Lietuvoje augintų perversmininkų rankomis idilija buvo susprogdinta, situacija pasikeitė radikaliai…. Dabar Baltarusijoje yra ramybė ir taika,  o visa suirutė, kurią mūsų “revoliucionieriai bandė sukelti Baltarusijoje, yra … Lietuvoje ir Lenkijoje, nelegalių migrantų tūkstančiai Lietuvoje, lietuviškos prekės pūna Lietuvoje sandėliuose, uostas Klaipėdoje stovi be darbo ir retkarčiais iškrauna JAV karinę techniką, biudžeto pinigai keliauja migrantams išlaikyti, slopinti neramumams pabėgėlių stovyklose ir jų apsaugai, tvoroms prie sienos statyti. O Lietuvos valdžia niekaip nesugeba susieti priežasties su pasekme, toliau gyvena savo demokratijos mitų pasaulyje ir grasina kalbėtis su kaimynine šalimi tik iš jėgos pozicijų. Ponai valdžią sau pasidovanoję – jūs juokingi ir apgailėtini! Nulipkite nuo bačkos ir pradėkite dirbti, kol ne vėlu, arba atsistatydinkite.

Lietuvos konservatoriai/liberalai, JAV užsakymu, pabandė įvykdyti valstybės perversmą Baltarusijoje ir gavo adekvačią reakciją. Keisti reikia konslibų koaliciją, o ne tvorą pasienyje su Baltarusija.

Write A Comment