Istorinė tiesa

Drezdeno bombardavimas

Pinterest LinkedIn Tumblr

1945 m. vasario 13-15 d. JAV ir Didžiosios Britanijos kariauna įvykdė siaubingą karo nusikaltimą – barbariškai subombardavo Drezdeną

Drezdenas. 1934 m.

Drezdeno bombardavimas kariniu požiūriu praktiškai neturėjo jokios prasmės – jame nebuvo jokių karinės paskirties objektų, karinių dalinių, strateginės reikšmės geležinkelių, logistikos centrų. Gražiausiame Europos mieste tuo metu gyveno tik vokiečių civiliai žmonės ir nuo karo bandę pasislėpti pabėgėliai. JAV, JK demokratai ir humanistai, sulygindami miestą su žeme, siekė politinio tikslo – pademonstruoti savo oro pajėgų galią pergalingai besiveržiančiai Raudonajai armijai, padaryti kuo daugiau žalos miestui ir jo gyventojams, kad Tarybų Sąjungai visiškai anglosaksų sugriautą miestą tektų atstatyti nuo nulio.

Drezdenas naktį, 1934 m.

JAV ir britų mokslininkai, taip pat dideli demokratai ir humanistai, matematiškai tiksliai apskaičiavo taikaus miesto Drezdeno užpuolimo ir visiško sunaikinimo aviacijos bei sprogmenų poreikius.

Per pirmąjį antskrydį 1945 m. vasario 13 d. 244 britų sunkieji bombonešiai “Lancaster” numetė 507 tonas sprogstamųjų bombų ir 374 tonas padegamųjų bombų. Pagal britų mokslininkų rekomendacijas pirma numetamos fugasinės bombos pramušdavo pastatų stogus, paskui jas būdavo metamos padegamosios bombos su kaučiuko ir baltojo fosforo mišinių, kurio neįmanoma užgesinti. Tokia taktika sukūrė milžinišką visą miestą apėmusį gaisrą, kuriame ir sudegė ar užduso daugiausiai aukų – vaikai, moterys, pagyvenę žmonės.

Didžiosios Britanijos bombonešiai skrenda naikinti Drezdeno. 1945-02-13


Vėliau prisijungė šaunieji JAV oro pilotai su savo “skraidančiomis tvirtovėmis” B-17. Per antrąjį antskrydį naktį, kuris buvo dvigubai galingesnis už pirmąjį, 529 orlaiviai numetė į miestą 965 tonas fugasinių ir daugiau nei 800 tonų padegamųjų bombų. Vasario 14 dieną miestą subombardavo 311 amerikiečių lėktuvų. Jie numetė daugiau nei 780 tonų bombų. Vasario 15 d. 210 amerikiečių lėktuvų numetė ant miesto dar 462 tonas bombų.

JAV bombonešiai B-17 meta bombas ant Drezdeno, 1945-02-14

Iš viso šiuose antskrydžiuose dalyvavo apie 1400 bombonešių ir 1000 naikintuvų, ant miesto buvo numesta apie 3900 tonų bombų. Dėl šio barbariško anglosaksų bombardavimo miestas virto griuvėsiais: sugriauta apie 35 470 pastatų, miesto istorinė dalis sunaikinta visiškai, negrįžtamai apgadinti architektūros, kultūros, meno paminklai, įvairių šaltinių duomenimis tą naktį žuvo nuo 135 tūkst. iki 300 000 tūkst. civilių. Šimtmečiais statytas gražiausias Europos miestas Drezdenas, dar vadintas Saksonijos Florencija ant Elbės, buvo nušluotas nuo žemės paviršiaus JAV, JK demokratų praktiškai per 1 parą.

Šis JAV, JK oro piratų bombardavimas savo barbariškumu buvo vienas baisiausių Europoje per visą Antrąjį pasaulinį karą. Visiško sunaikinimo plotas Drezdene buvo keturis kartus didesnis nei Nagasakyje po amerikiečių įvykdyto branduolinio bombardavimo 1945 m. rugpjūčio 9 d. Didžiojoje miesto dalyje sunaikinimas viršijo 75-80%.

Drezdenas po JAV, JK demokratų antskrydžio.

Tai istorinis faktas, kuris neturi racionalaus pateisinimo. Šiuo neįtikėtinu žiaurumu JAV ir Didžiosios Britanijos karo vanagai tik dar kartą parodė savo nežmonišką esmę – nužudyti jiems šimtus tūkstančių, milijonus vokiečių, japonų, korėjiečių, vietnamiečių, afganų, irakiečių, arabų ar kitokių žmonių bet kurioje planetos vietoje ir neretai pačių prasimanytu, sufalsifikuotu pagrindu (pamenate JAV valstybės sekretorių Coliną Pauelą ir jo mėgintuvėlį JTO ST posėdyje?) jiems tik galimybė pademonstruoti savo galią ir nebaudžiamumą.
TSRS tikrai turėjo už ką keršyti “vieningos” Europos nacistų kariuomenei už jų įvykdytą 16 mln. tarybinių civilių žmonių genocidą laikinai okupuotose teritorijose, už Leningrado blokadą, už 70 000 sugriautų miestų, gyvenviečių, kaimų, koncentracijos stovyklas ir kitus nacistų žiaurumus. Tačiau TSRS kova su nacizmu neapėmė miestų ir civilių gyventojų naikinimo. Tai, blogiausia to žodžio prasme, yra anglosaksų pasaulio sau pasiskirta „privilegija“ ir nuolat, net šiomis dienomis taikoma, “šviesiųjų” Vakarų kariavimo praktika visame pasaulyje.

JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos propaganda dabar bando formatuoti tiek savo šalių piliečių, tiek ir viso pasaulio istorinę atmintį. Vakarų informacinio karo nusikaltėliai kruopščiai valo informacinę erdvę nuo bet kokių priminimų apie Vakarų įvykdytus nusikaltimus žmoniškumui, stengiasi ištrinti bet kokius įrodymus apie JAV-NATO vykdomą karą prieš žmoniją ir taip pateisinti savo daromus naujus nusikaltimus žmoniškumui, naujas JAV-NATO karines agresijas visame pasaulyje. Kai tik Vakarams pavyksta ištrinti tam tikroje teritorijoje žmonių atmintį, JAV-NATO karo vanagai ten nedelsiant sukelia naują karą.
Todėl mums būtina nuolat prisiminti JAV, JK, Vakarų Europos, NATO kriminalinės bylos istoriją. Kad jie negalėtų sukelti karo mūsų namuose vėl. Ir priešintis.

Jonas Kovalskis, 2024-02-13

Write A Comment