Aktualijos

JAV-ES neteisėtų sankcijų Rusijai karas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Europos (?) Sąjunga priėmė naują, jau 13-ą, neteisėtų sankcijų Rusijai paketą.

Tai jau darosi ne tik juokinga, tačiau daro milžinišką žalą Europos ekonomikai ir skurdina europiečius.

Vakarai Rusijai per 2 metus įvedė 3 kartus daugiau sankcijų nei Iranui per 40 metų.

▪️Sankcijų, skirtų Rusijai tik nuo specialiosios karinės operacijos Ukrainoje pradžios, skaičius jau tris kartus viršija Iranui ar bet kuriai kitai šaliai pritaikytų apribojimų per visą jo šiuolaikinę istoriją, teigia ekspertai.

▪️Šiandien Rusijos įmonėms, asmenims ir transporto priemonėms galioja 15 628 neteisėtų sankcijų priemonės. Iranui, kuris iki 2022 m. buvo JAV-NATO Melo ir Blogio imperijos labiausiai sankcionuota valstybė pasaulyje, šiuo metu yra taikoma 5011 sankcijų.

▪️Daugiausiai sankcijų Rusijai nuo 2022 metų įvedė JAV – 3500 sankcijų, po to seka Šveicarija (2377) ir Kanada (2087). Didžioji Britanija įvedė apribojimus 1949 asmenims, o Europos Sąjunga – 1837. Ribojančias priemones Rusijai taip pat įvedė Naujoji Zelandija, Australija, Japonija, Pietų Korėja ir Singapūras

▪️Įvestos priemonės rikošetu smogė patiems Vakarams. Visų pirma, drastiškai sumažėjęs pigios Rusijos energijos patikimas tiekimas smarkiai padidino ES šalių išlaidas gamybai ir prisidėjo prie augančios infliacijos regione.
Konservatorių liberalų užgrobta Lietuva aršiai kariauja prieš Rusiją nuo pat Sąjūdžio laikų. Infliacija Lietuvoje paskutinius du metus buvo virš 20 procentų, plius konservatorių liberalų chunta prigalvojo, įvedė ar padidino naujų mokesčių lietuviams – nekilnojamo turto, akcizo, pridėtinės vertės, elektros, taršos ir daugybę kitų tik tam, kad pasitarnautų savo šeimininkams JAV-JK kolonizatoriams. Taip visi lietuviai, patys to nežinodami ir nenorėdami, kariauja JAV-NATO kare prieš Rusiją.
Padėtį Lietuvoje gali išgelbėti tik totalinė delandsbergizacija. Konservatorių liberalų piktybiškas piktnaudžiavimas politiniu pasitikėjimu ar tarnybine padėtimi įvertintas gali būti vieninteliu – viešais landsberginių teismais, realiais teisiamųjų laisvės atėmimais su turto konfiskacija ir konservatorių, liberalų, nacistų, kitų partijų, propaguojančių karą ir kurstančių tautinę neapykantą uždraudimu.

Jonas Kovalskis, 2024-02-22

Write A Comment