Aktualijos

Judėjimo prieš NATO centru tapo Briuselis

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dar visai neseniai tai atrodė neįmanoma – kokioje dviprasmiškoje padėtyje atsidūrė Europa artėjančio JAV prezidento turne po Europą išvakarėse. Trampo su nerimu laukia net NATO sąjungininkai. Trampas jiems turi daug pretenzijų. Tačiau tai nei kiek nepateisina Trampo akyse tų, kurie prieš NATO bloką ir reikalauja jį išformuoti. Šio judėjimo aktyvistai jau sukėlė įtampą gatvėse.

Protestuotojų prieš NATO eisenos ryžtingai juda pagrindinėmis Briuselio gatvėmis. Aljanso priešininkai atvyko į Belgiją iš Europos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

“Mes protestuojame prieš NATO kišimąsį į kitų valstybių reikalus, ypač branduolinių ginklų klausimu”, – sako Anne Solentrap, “Taika veikia” judėjimo narė.

Protesto akcija – tai ir įspūdingas politinis šou. NATO yra lyginama su aštuonkoju, apraizgiusiu visą Žemės planetą. Kartoninės raketos labai sustiprina vizualinį poveikį.

Ši manifestacija – tai pavyzdys, kaip prieštaringai yra vertinama NATO Senajame pasaulyje. Generolų retorika vis labiau erzina europiečius. O Šiaurės Atlanto aljanso argumentai dėl Maskvos keliamų grėsmių nebeveikia.

Ir esmė ne tik politikoje. Šiaurės Atlanto aljansas tiesiog tapo per brangus.

“Mes protestuojame prieš NATO, šią karo mašiną. Mes reikalaujame iš savo vyriausybių keisti savo politiką. Vyriausybės gali pasitraukti iš NATO, jos gali atsisakyti didinti savo karinį biudžetą 2%, kaip to reikalauja NATO”, – ragina susirinkę karo priešininkai.

Prancūzijos delegatai puikiai prisimena, kaip valdant generolui De Goliui Penktoji Respublika pasitraukė iš karinės Aljanso struktūros. “Mes protestuojame prieš tai, kad Prancūzija yra NATO narė. Mes norime naujos kolektyvinio saugumo sistemos kartu su Rusija, o ne prieš juą”, – pabrėžė jie.

Iš politinių veikėjų ypatingai kelia nepasitenkinimą Trampas, jo pareiškimais čia niekas netiki.

“Jis yra karo vanagas, jis kursto karą. Jis neša siaubą ir smurtą visam pasauliui. O mes kovojame už taiką, solidarumą, prieš karą ir transnacionalinių korporacijų savivalę”, – sako protestuotojai.

Eisenoje žygiuoja taip pat ir delegacija iš Ukrainos. Tai yra tie, kurių nuomonė šiandien Kijeve yra akivaizdžiai ignoruojama.

“Jei jie priims Ukrainą į NATO, Trečiasis pasaulinis karas taps neišvengiamu. Mes matome Ukrainos politikų, Ukrainos prezidento Petro Porošenko pareiškimus, – sakė Ukrainos žmogaus teisių gynėjas. – Porošenko atstovauja tik Amerikos interesus ir nieko daugiau”.

Žinoma, triukšminga daugiatūkstantinė protesto akcija vargu bau ar pakeis Aljanso politiką. Tačiau artėjančio NATO viršūnių susitikimo dalyviams nuotaika bus sugadinta.

https://www.vesti.ru/doc.html?id=3035972

Antinato
Protesto prieš NATO manifestacija

Paremkite žmonijos teisę gyventi, teisę gyventi taikiai, prisidėkite prie tarptautinio judėjimo už taiką, prieš karą, už kruviniausio žmonijos istorijoje NATO karinio bloko panaikinimą, už tarptautinio tribunolo Šiaurės aljanso karo nusikaltimams tirti įsteigimą. Pasirašykite peticiją –

STOP US-NATO agresiją! Pasauliui taiką , o ne III Pasaulinį karą!

https://www.peticijos.com/stop_us-nato_agresija_pasauliui_taika_o_ne_3_pasaulini_kara

 

Write A Comment