Aktualijos

RON’as PAUL’as: “Prie Rusijos sienų dislokuota 66200 JAV karių, o jūs kalbate apie “agresyvią” Rusiją?”

Pinterest LinkedIn Tumblr

RON’as PAUL’as: “Prie Rusijos sienų dislokuota 66200 JAV karių, o jūs kalbate apie “agresyvią” Rusiją?”
Amerikos politikas, buvęs JAV Atstovų rūmų narys ir kongresmenas Ron’as Paul’as, išsakė labai griežtą kritiką dėl “barbariškų žingsnių” JAV vykdomų užsienio politikoje, kurie “kvailai yra teisinami” labai patogiu “Rusijos agresijos” pretekstu.

Lietuvoje masinės dezinformacijos priemonės gamina tik melą ir klastotes, atkakliai kursto tautinę nesantaiką, rusofobiją, vysto neregėto mąsto karo su Rusija propagandą, skatina fašizmą, kuria JAV agresoriams pigios nacionalistinės patrankų mėsos armiją, kamikadzių už JAV transnacionalinių korporacijų verslo interesus būrius. Informacinių technologijų dėka Lietuvos “landsgrybiniam” (J.Ivanausko terminas) proamerikietiškam elitui pavyksta atimti sveiką protą, savisaugos instinktą nemažai daliai žmonių, kurie virsta zombiais, dešiniaisiais informacinio karo nusikaltėliais, kuriems neegzistuoja jokia kitokia tiesa, jokia kitokia alternatyvi nuomonė. Net Amerikoje yra žmonių, kurie suvokia JAV-NATO karo nusikaltėlių vykdomų pasiruošimų karinei agresijai prieš Rusiją keliamą mirtiną grėsmę visai Žemės civilizacijai.

Siūlome susipažinti su senatoriaus Ron’o Paulo išsakytomis įdomiausiomis šio interviu mintimis apie nusikalstamą JAV užsienio politiką.

Originalas anglų kalba:

Laidos vedantysis: “Paul’ai, aš norėčiau pasikalbėti su jumis apie JAV užsienio politiką, o jeigu konkrečiau, apie tai, kodėl viskas, kas vyksta Europoje, šiuo metu metu remiasi reikalavimais skirti daugiau pinigų kariuomenei ir priešintis Maskvai? Ar mes jau grįžome į “senus gerus” konflikto tarp dviejų polių laikus? “

Ron’as Paul’as: “Na, galime sakyt ir taip, bet kuriuo atveju mūsų šalis tikrai grįžo į tuos laikjus, tačiau yra ne sunku suprasti, kaip tai mato Rusija , jeigu prisiminti keletą svarbių dalykų.

Pirma, visai ne seniai mūsų generolas, atsakingas už vadovavimą mūsų karinėmis pajėgomis Europoje (JAV sausumos karinių pajėgų Europoje operatyvinio štabo vadas), sakė, kad bendras Amerikos karių skaičius prie Rusijos sienų jau išaugo iki 66 200 žmonių. Tuo pačiu metu jis pridūrė, kad to nepakankama, nes reikia daugiau pajėgų, kad “patikimai užtikrinti gynybą nuo Rusijos agresijos”. Bet aš klausau jo ir klausiu savęs: ar ši formulė turi apskritai kokias nors ribas?

Kaip ilgai galima išnaudoti šį pretekstą ir stumti pasaulį branduolinio konflikto link? Noriu pasakyti, mes visi žinome, kad 2014 m. būtent Jungtinės Valstijos nuvertė teisėtą Ukrainos vyriausybę – tai buvo spalvota revoliucija, Viktorija Nuland asmeniškai buvo viena iš tų, kurie buvo už tai atsakingi. Mes žinome, kad daugelyje šalies (Ukrainos) regionų liko tie, kurie nenorėjo būti Ukrainos sudėtyje su nauja vyriausybe, jie surengė referendumą Kryme, nusprendė prisijungti prie Rusijos. Ir Rytų Ukraina pradėjo ginti savo nepriklausomybę kariniais metodais. Siekdami tam pasipriešinti, mes dislokavome savo kariuomenę prie Rusijos sienų, o agresoriai pristatėme rusus.

Bet aš klausiu: ar gi ne tas, kuris trečiojoje šalyje organizuoja valstybės perversmą, įvykdo jį šalyje, visais būdais siekia neutralią valstybę įtraukti į karinį antirusišką bloką, o po to perdislokuoja savo karines pajėgas prie užsienio valstybės sienų, ir yra tikrasis agresorius? Kuo čia apskritai dėta Rusija, jei konflikto iniciatoriumi buvo Jungtinės Valstijos?

Tai gryna propaganda, tokiu būdu valdžios institucijos sukuria išorinio priešo įvaizdį. Tuo pat metu reikia pabrėžti, tai įdomu, Trumpas, kuris anksčiau pareiškė, kad jis išves armiją iš visur, pasirašo dekretą, pagal kurį mes išleisime dar daugiau pinigų, kad apsaugotume Europą nuo “Rusijos agresijos”. Ir tai yra nepaisant to, kad mes netrukus padidinsime savo karines išlaidas daugiau nei 70 mlrd., o “agresorius” tuo pačiu metu ketina jas sumažinti keliais milijardais!

Rusai planuoja sumažinti gynybos biudžetą 20 procentų! Ar jūs žinote, kad Rusija šiemet jau tik ketvirta pasaulyje pagal savo karinį biudžetą ir užleido trečią vietą Saudo Arabijai? Apie kokią Rusijos agresiją mes kalbame? V. Putinui to nereikia, jis sakė, kad jo tikslas yra pakelti žmonių pragyvenimo lygį, pagerinti socialinę sferą Rusijoje, ir dėl to jis nukreipia pinigus į šalies vidų, siekdamas užtikrinti pagerėjimą šalyje. Trumpas, beje, taip pat tai žadėjo, tačiau Putinas, skirtingai nuo jo, tai padarė.

Be to, rusai nuosekliai ruošiasi JAV dolerio problemoms ir jau turi alternatyvų sprendimą, o mes su savo armijomis tik bandome apsaugoti valiutą nuo pasitikėjimo ja praradimo. Dabar mes kol kas išlaikome dolerį nuo nuvertėjimo masinėmis nesibaigiančiomis dolerių emisijomis, bet galiausiai pelnas, gaunamas iš skolinimosi ir pinigų spausdinimo, baigsis ir pridės dar daugiau problemų prie tų, kurias mes jau turime.

Kitaip tariant, tokių karinių konfliktų, dirbtinai sukeltų įtampų santykiuose kūrimas yra tik laikinas sprendimas, savotiškas chaosas, kurio sumaištyje kol kas nekalbama apie valiutų problemas. Bet iš esmės, tai nėra rimta politinė filosofija, o tiesiog banalus jos surogatas.

Pavyzdžiui, dabar iš JAV į Vokietiją siunčiama didelė karinės technikos partija ir mūsų karinis-pramoninis kompleksas džiūgauja. Jie siunčia 3300 karių, 87 tankus “Abrams”, 140 šarvuočių, 18 haubicų Paladin, 395 kitų vikšrinių kovos mašinų ir taip toliau. Ir visa tai pristatoma taip, tarsi jie, neva, ten gina mūsų laisvę ir mūsų Konstituciją. Tačiau iš tiesų tai yra tokia veidmainystė, nuo kurios man, kaip buvusiam kariškiui, tiesiog bloga darosi.

Žinote, buvusios komunistinėse šalyse žmonės išmoko skaityti laikraščius ir labai kritiškai vertina masinės informacijos priemones, jie skaito jas tarp eilučių, kad suprastų tikrąją tiesą, tačiau mes, amerikiečiai, deja, nemokame skaityti žiniasklaidos pranešimų taip gerai, kaip jie. Ir kol mes to neišmoksime, leisime kabinti makaronus sau ant ausų! “

Write A Comment