Aktualijos

JAV provokacija: Omano įlankoje buvo atakuoti du tanklaiviai

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ataka buvo įvykdyta prieš Norvegijos tanklaivį “Front Altair” ir Japonijos tanklaivį „Kokuka Courageous“. Incidentas įvyko anksti ryte birželio 13 d. Kaip teigia Taivanio laivų operatorius CPC Corp, Norvegijos tanklaivis „Front Altair“ užsidegė, kai į jį pataikė iš nežinomo laivo paleista torpeda, dėl ko buvo sugadintas Japonijos tanklaivis „Kokuka Courageous“ – nepranešama.
Norvegų „Front Altair“ vykdė Taivanio valstybei priklausančios bendrovės „CPC Corp“ užsakymą ir transportavo 75 tūkst. tonų pirminio benzino (naftos perdirbimo šalutinis produktas), o Japonijos „Kokuka Courageous” vežė metanolį. Norvegijos tanklaivio krovinio kaina vertinama apie maždaug 30 milijonų dolerių.

Norvegijos tanklaivis “Front Altair”


Naujienų agentūra „Associated Press“ informuoja, kad JAV karinių jūrų pajėgų 5-asis laivynas, kuris vykdo JAV piratinę veiklą ir kontroliuoja laivybą Indijos vandenyne, yra informuotas apie incidentą ir , neva, teikia pagalbą abiejų laivų įguloms.
Pradžioje buvo pasirodę pranešimai, kad Norvegijos laivas po atakos torpeda nuskendo, tačiau „Reuters“, remdamasi laivų operatoriaus CPC Corp duomenimis, paneigė šią žinią ir pranešė, kad laivas dega, tačiau nenuskendo.
Abiejų įgulų nariais galėjo būti ne tik norvegai ir japonai, bet ir kitų valstybių – Rusijos, Ukrainos, Filipinų, Gruzijos – piliečiai.
Irano, kurio teritoriniuose vandenyse įvyko šis incidentas, gelbėjimo tarnybos evakavo dalį abiejų tanklaivių įgulų narių.
Pažymima, kad Irano gelbėtojai evakavo 44 iš jūrininkus iš atakas patyrusių tanklaivių. Visi jie buvo nugabenti į Irano teritoriją, nes katastrofa įvyko Irano teritoriniuose vandenyse. Omanas palaiko ryšius su Irano valdžios institucijomis.
Po incidento naftos kainos smarkiai pakilo. Reuters teigimu, naftos kaina šoktelėjo apie keturis procentus. Kainų augimui įtaką daro ir bendras nestabilumas regione, kilęs po gegužės mėnesį pasirodžiusių Vakarų melo propagandos medijų paskelbtų ir nuolat tiražuojamų dezinformacijų, neva, Iranas įvykdė diversijas prieš tanklaivius Jungtinių Arabų Emyratų teritoriniuose vandenyse.
Praėjusį mėnesį JAV CŽV kontroliuojamos Vakarų masinės dezinformacijos priemonės apkaltino Iraną įvykdžius diversijas prieš JAV strateginės sąjungininkės Saudo Arabijos tanklaivius, stovėjusius kitos JAV vasalinės bananų respublikos Jungtinių Arabų Emyratų viename iš didžiausių pasaulio uostų Fudžeira gegužės 13 d.
Incidentą , savaime suprantama, tyrė tarptautinių provokacijų ir klastočių meistrai – Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijos ekspertų grupė, kurią pasamdė – o kur dėtis? – Jungtinių Arabų Emyratų valdžia. Spėkite, kokią išvadą “atrado” šie garbūs NATO ykspeerdai, WADA’os “specialistai” ir visų “chemijų” žinovai? Nesunku buvo, ar ne? Šie JAV ir britų “mokslininkai” priėjo tarpinę išvadą, kad diversijas organizavo Iranas ar jo sąjungininkai. Įrodymų, žinoma, kaip ir su WADA’os dopingo skandalu, Skrypalių, Litvinenkos nunuodijimais, chemijos atakomis Sirijoje, Maidano snaiperiais ar Malaizijos lainerio MH17 numušimu, jokių nėra, tiesiog negalėjo būti, tačiau highly likely Iranas kaltas!! NATO džentelmenai gi niekada nemeluoja, nors visada buvo ir yra paskutiniai išgamos…
Iranas anksčiau įvykdė visas JAV-NATO tarptautinių karo nusikaltėlių iškeltas žeminančias sąlygas, atsisakė savo branduolinio ginklo kūrimo programos, sudarė taip vadinamą Irano sandėrį pagal Vakarų tarptautinių sukčių visus reikalavimus, siekdamas išsaugoti taiką ir stabilumą regione, Iranas padarė Vakarams precedento neturinčias nuolaidas, vardan taikos ir abipusiai naudingo ekonominio bendradarbiavimo savo valia paaukojo net savo nacionalinius interesus, nors tai ir peržengė JTO Tautų Chartijoje įtvirtintus taikaus sambūvio principus. Po viso to JAV sukčius prezidentas Donaldas Trampas vienašališkai atsisakė JAV įsipareigojimų pagal Irano sandėrį, tiesiog nusispjovė jankiai į tarptautinę teisę. Ir ėmė eskaluoti karinį konfliktą Ormūzo sąsiauryje, kurstyti karą su Iranu, pavogė milijardus Irano valstybės dolerių, laikomų JAV sionistų “saugiuose” bankuose.

Regiono, kur įvyko incidentas, žemėlapis. Ormuzo sąsiauris pažymėtas raudonai

Savaime suprantama, tokia JAV tarptautinio banditizmo užsienio politika nustebino ne tik JAV vasalus NATO karo nusikaltėlių organizacijoje, bet ir iššaukė demokratinės pasaulio visuomenės – Rusijos, Kinijos, Indijos ir kitų lasivų šalių – pasipiktinimą, kurios pareikalavo Vakarų kolonizatorius stabdyti įsisiautėjusį vyriausią tarptautinį banditą JAV.
Iranas, po tokio JAV-NATO karo nusikaltėlių išpuolio ir tarptautinės teisės negerbimo, pagrasino blokuoti Ormūzo sąsiaurį ir tokiu būdu sužlugdyti pasaulinę naftos rinką. Vienintelė šalis, kuri šiame regione negali laisvai prekiauti savo pagrindiniu eksporto produktu nafta yra Iranas, ir negali prekiauti tik dėl vienos priežasties – JAV-NATO nusikaltėlių protekcionizmo, kuris vis labiau darosi panašus į tarptautinį šių piratinių Vakarų valstybių banditizmą, kuo visada ir buvo Vakarų užsienio politika visame pasaulyje jau tūkstantis metų.
Irano generolas Mohammad Bakeri, Irano generalinio štabo vadovas, pareiškė apie galimybę blokuoti Ormūzo sąsiaurį, šią svarbiausią naftos transporto arteriją. „Jei mūsų (Irano) nafta negali būti transportuojama šia įlanka, tai ir kitų šalių nafta taip pat neturėtų būti transportuojama“, – pasakė jis šių metų balandžio mėnesį. Jis taip reagavo į tai, kai JAV karo nusikaltėliai, tarptautiniai agresoriai, Alkaidos, Islamo teroristų kūrėjai įtraukė Irano Islamo revoliucijos sargybinių korpusą į teroristinių organizacijų sąrašą ir ėmė persekioti šios pagrindinės Irano karinės jėgos narius visame pasaulyje.
JAV-NATO karo nusikaltėliai, Trampo įsakymu, ėmė koncentruoti savo karines galvažudžių pajėgas Indijos vandenyne, kurti militaristinę infrastruktūrą Vidurio Rytuose karinei agresijai prieš laisvą nuo JAV diktato šalį, suverenią JTO narę Iraną. JAV agresijos scenarijus yra jau nuobodžiai panašus į Irako, Sirijos,. Libijos, Ukrainos, Pabaltijo ir kitus užpuolimus, JAV-NATO karines agresijas-tarptautinius nusikaltimus.

Tokie JAV-NATO karo nusikaltėlių veiksmai gali labai paveikti naftos rinką. Per Ormuzo sąsiaurį Persijos įlankos šalių nafta tiekiama klientams Azijoje ir visame pasaulyje – apie 18 mln. barelių per dieną naftos yra transportuojama šiuo maršrutu. Tai yra apie 20 procentų visos pasaulio degalų apyvartos kasdien juda šiuo sąsiauriu.
Donaldui Trampui kaip oras reikalingas savas, dar vienas pergalingas karas. Po šio “sandorių meistro” totalinių nesėkmių su Šiaurės Korėja, visiško fiasko Sirijoje prieš Rusijos karines pajėgas, taip pat nesėkmę patyrusio JAV organizuoto perversmo Venesueloje, kur taip pat JAV tarptautiniam banditizmui kelią užkirto Rusija ir V.Putinas, JAV nevykėliui prezidentui reikia mažo, kruvino, tačiau pergalingo Vakarų konkistadorų kolonijinio karo.
Irano aukščiausiasis dvasinis lyderis ajatola Ali Khamenei nenori jokių derybų su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.Jis apie tai pranešė savo Twitter paskyroje.

Irano aukščiausiasis dvasinis lyderis ajatola Ali Khamenei.

„Nemanau, kad Trumpas yra asmuo, su kuriuo verta kalbėtis. Aš neturiu jam atsakymo ir neketinu jam neatsakyti, – parašė jis.
Jis išreiškė tokią nuomonę po savo susitikimo su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe jo vizito į Iraną metu.
Be to, Khamenei pažymėjo, kad Iranas nepasitiki Juntinėmis Amerikos valstijomis. Teheranas neketina kartoti „karčios patirties“, kurią patyrė derybose su Jungtinėmis Valstijomis dėl Irano branduolinės programos.

Pasaulis vis aiškiau ima suvokti akivaizdžią tiesą – su JAV, Anglija, NATO valstybėmis neįmanoma derėtis, tartis, ieškoti abipusiai naudingo kompromiso, siekti taikos ir stabilumo. Vakarai – tai melas, klasta, išdavystė, klastotės, agresija, plėšikavimas, veidmainiavimas, karai, karo nusikaltimai, nusikaltimai žmoniškumui, kolonijinė priespauda, destrukcija, naikinimas, mirtis. Apie ką su jais kalbėtis, jeigu Vakarai šiandien pasirašo taikos sutartį, o rytoj užpuola, demonstruoja amžiną draugystę, o kitą dieną įsmeigia durklą į nugarą.
Šiame incidente su Norvegijos, Japonijos, Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų dalyvauja visi JAV vasalai plius Taivanis, taip pat JAV bananų respublika. JAV labai , kaip ir visada per savo 240 metų istoriją, vėl trokšta karo. NATO “sąjungininkai”-vasalai jau įjungė visą savo melo propagandos mašiną visu pajėgumu. Visi požymiai rodo, kad šioje JAV provokacijoje kartojasi iki nuobodžių smulkmenų Tonkino įlankos klastotė ir D.Trampas gali užimti sau deramą vietą 21 amžiaus JAV karo nusikaltėlių tribunole.
Tikėkimės, Iranas turės pakankamai proto ir pasinaudos savo draugų – Rusijos ir Kinijos pirmiausia – parama. Iš Kaspijos jūros Rusijos “Kalibrai” laisvai paskandins bet kurį JAV lėktuvnešį-geldą ir taikos žemėje bus daugiau, kai iš Baltijos JAV-NATO karo nusikaltėliai išsinešdins į savo piratines metropolijas…

Write A Comment