Publicistika

JAV įvykdytas valstybinio terorizmo aktas Irake turi susilaukti tarptautinio tribunolo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Po tarptautinių nusikaltėlių JAV-Izraelio-Didžiosios Britanijos įvykdyto tarptautinio nusikaltimo – Kasemo Suleimani nužudymo Irake – stiprėja pasipiktinimo banga pasaulyje ir didėja globalinio karinio konflikto tikimybė.
Grėsmingai vystosi įvykiai Artimuosiuose Rytose.
1. JAV kontroliuojama didžiausia žmonijos istorijoje teroristinė organizacija NATO stabdo savo operacijas Irake dėl grėsmės savo “instruktorių” gyvybei. Po JAV karinės agresijos prieš Iraką 2003 metais, NATO delegavo į okupuotą Iraką daugybę savo galvažudžių, kurie mokė taikių gyvenotojų žudymo paslapčių vietinius kolaborantus. Šios “pamokos” po K.Suleimani nužudymo nutraukiamos, kadangi visi pamatė naujųjų kolonizatorių nusikalstamą esmę. “Instruktoriai” atšaukiami iš Irako Kurdistano, kur NATO treniravo islamo teroristus ir kurdų Pešmergą.
2. Vokietija taip pat paskelbė atskirą pareiškimą, kad mokymo operacijos Irake yra sustabdytos. Italija padarė panašų pareiškimą.
3. JAV okupacinių pajėgų daliniai slepiasi savo bazėse ir mažina operacijas Irake dėl išaugusios grėsmės savo okupantų gyvybėms. Tuo pačiu metu JAV teroristinės karinės pajėgos suaktyvino žvalgybą iš oro, didžioji dalis smogiamųjų bepiločių JAV žudymo lėktuvų regione yra pakrauti bombomis/raketomis ir laikomi kovinėje parengtyje.
4. Neturėdami galimybės organizuoti masinės JAV piliečių evakuacijos, JAV valstybės departamentas rekomendavo civiliams palikti Iraką savarankiškai, pasiūlė bėgti ir gelbėtis, kaip išmano. Tęsiasi paniška civilių asmenų evakuacija JAV ir Britanijos okupuotoje Basroje.
5. Rekomendacijas bėgti iš Artimųjų Rytų savo piliečiams pateikė Didžioji Britanija ir Kanada, taip pat kelios kitos Vakarų kolonizatorių šalys. Yra rimto pagrindo nuogastauti, kad vietiniai gyventojai, kuriems jau seniai įkyrėjo Vakarų kolonizatorių okupacija, su okupantais nebus labai malonūs.
6. JAV karo nusikaltėliai skubiai permeta 4000 galvažudžių papildomas pajėgas į Kuveitą, Saudo Arabiją ir Iraką. Permetami liūdnai pagarsėję Korėjoje, Laose, Kambodžoje, Vietname ir kitur skerdikai iš JAV 82 Oro desanto divizijos. JAV taip pat siunčia papildomus jūrų pėstininkų dalinius iš Italijos, kad apsaugotų CŽV lizdą JAV ambasadą Libane, kuruojančią JAV teroristinę veiklą Sirijoje.
7. Bagdado apylinkėse JAV okupantai raketomis atakavo sukilėlių
judėjimo Hashd-Shaabi transporto koloną, yra žuvusiųjų. JAV propagandistai daro pokerio žaidėjų veidus ir neigia savo dalyvavimą šiame išpuolyje. Irano žiniasklaida skelbia, kad JAV melo propagandistai paskleidė šais žinias sąmoningai ir ruošią eilinią JAV būdingą provokaciją, kad sukurtų sau pretekstą destabilizuoti padėtį Irake. Panašu į JAV karo nusikaltėlių braižą, kaip ir prieš Vienamo karą, prieš agresiją prieš Jugoslaviją, prieš Iraką, Libiją bei Siriją – JAV-NATO įvykdo tarptautinį nusikaltimą, o po to, “savigynos” tikslu, užpuola savo nusikaltimo auką.
8. Iranas teigia, kad regione yra 35 JAV karinės bazės, kurios yra lengvai pasiekiamos Irano turimomis raketomis, kitomis smogiamosiomis priemonėmis.
9. Irako parlamentas šiandien priėmė rezoliuciją, kuria reikalaujama išvesti iš Irako okupacines JAV-NATO karo nusikaltėlių armijas. Šį sprendimo siekė ir entuziastingai parėmė Muktados Al-Sadro blokas, Fatah blokas, taip pat Al-Maliki partija. Didelė dalis Irako politinės vadovybės taip pat pasisakė už sprendimą dėl JAV okupacinės kariuomenės išvijimo iš šalies.
10.JAV karo nusikaltėlių vyriausias vadeiva D.Trumpas pagrasino, kad jei Irakas priims šį sprendimą, tai bus „jų pasirinkimas“, tačiau kartu papasakojo okupantų mėgstamą pasaką apie, kiek JAV investavo į Iraką. Tačiau nepasakė, kiek JAV iš Irako pavogė per beveiki du dešimtmečius trukusią šalies okupaciją ir kiek žmonių nužudė, kiek kraujo ir sielvarto amerikiečiai atnešė Irako žmonėms po šalies užpuolimo nuo 2003 metų.
Iranas balsavimo Irako parlamente rezultatus sutiko labai džiaugsmingai. Po šio sprendimo visi JAV-NATO kariškiai Irake buvo paskelbti už įstatymo ribų ir tapo teisėtais karo veiksmų objektais, taikiniais. Šis Irako parlamento sprendimas yra strateginė Irano pergalė ir suteikia galimybes teisėtai kovoti prieš JAV-NATO okupantus visomis leidžiamomis kare priemonėmis. Būti NATO okupantu Irake šiandien – labai kenkia sveikatai.

Jeigu JAV ir jų vasalai nenorės išeiti gera valia iš šalies, jeigu JAV ir kiti Vakarų tarptautiniai nusikaltėliai nusimes demokratų kaukes ir pereis prie atviros okupacijos, karinių represijų režimo, kaip šitie JAV karo nusikaltėliai dabar elgiasi Sirijoje ir atvirai remia islamistų teroristus bei vagia Sirijos naftą, jie tokiu atveju, galutinai save delegitimuos ir paskelbs save okupantais ir prieš juos bus pateisinami bet kokie veiksmai. Ir tai labai pakenks vietinei JAV 5 kolonai, Irako kolaborantams su JAV okupacine valdžia. Pati okupantų pajėgų padėtis taps labai nestabili, o paprastų JAV piliečių buvimas taps neįmanomu.
Bet kokiu atveju šis Irako parlamento sprendimas labai sustiprino Irako žmonių pasiryžimą išsivaduoti iš JAV, Didžiosios Britanijos, NATO okupacijos, nusimesti kolonijinį Vakarų jungą, mobilizavo ir suvienijo šiam tikslui Irakos visuomeninius ir politinius judėjimus, kuriuose didelę įtaką turi Iranas.
Pagrindinis klausimas čia yra tai, kiek Irano įgaliotiniai sugebės suburti sadristus ir atkuriamos „Mahdi armijos“ pajėgas, kurios sėkmingai kovojo su amerikiečių okupantais nuo pat pradžių, dar ilgai iki to, kai JAV okupantai sugalvojo tokią nesąmonę, kaip nužudyti Kasemą Suleimani.
Artimiausiu laiku Irakas turėtų peržengti savotišką Rubikoną, po ko kelio atgal nebus ir pasipriešinimas JAV-NATO okupacijai įgaus plataus masto karinio konflikto pobūdį.

Write A Comment