Informacinis karas

Baltijos šalių proamerikietiškos chuntos nuolat kursto pilietinį karą Donbase

Pinterest LinkedIn Tumblr
Baltijos šalių proamerikietiškos chuntos nuolat kursto pilietinį karą Donbase

Baltijos šalių valdančios proamerikietiškos chuntos liokajiškai paklusniai vykdo savo šeimininkų iš Vašingtono ir Londono nusikalstamus įsakymus ir uoliai padeda proamerikietiškam fašistiniam Kijevo režimui žudyti taikius civilius Donbaso gyventojus.


Lugansko Liaudies respublikos laisvės kovotojai paskelbė, kad į Rytų Ukrainos fronto liniją atvyko Lietuvos kariniai instruktoriai. Šių “instruktorių” vizito tikslas – mokyti Ukrainos banderlogus šaudyti taikliau iš snaiperio šautuvo į Donbaso gyventojus. Pažymėtina, kad šie “taikdariai” vykdyti savo kruviną misiją atvyko likus dienai iki paliaubų pradžios. Kaip tai padės palaikyti paliaubas NATO agresiją patiriančiose Donbaso ir Lugansko teritorijose, manau, nėra sunku įsivaizduoti.
Atvykėliai dalinsis gausia JAV/NATO karo nusikaltimų visame pasaulyje patirtimi ir mokys Ukrainos karo nusikaltėlius iš 93-osios baudžiamosios brigados šaudyti iš snaiperio šautuvo į Donbaso laisvės kovotojus, civilius gyventojus, vykdyti ardomąją veiklą Donbaso užnugaryje. Kaip sakė vienas žinomas Lietuvos švedas, fašistinis internacionalas, kuris būriais nuo 2014 metų, kai JAV-ES-NATO tarptautiniai nusikaltėliai įvykdė valstybinį perversmą Ukrainoje, rujoja Rytų Ukrainoje, mokys “žudyti rusus”, matyt. Garsių Donbaso laisvės kovotojų – Motorolos, Givi, Zacharčenkos, Mozgovojaus ir kitų – klastingi nužudymai tipišku NATO karo nusikaltėliams braižu, akivaizdu, yra įtraukti į “šviesiųjų” europiečių atsivežtą “mokymo” programą.
Be kita ko, Kijevo smogikų mokymų žudyti programoje, kurią atvežė fašizmo ideologiniai broliai iš Lietuvos, taip pat yra skirsnis, kaip diversijose prieš Donbaso gyventojus naudoti minas PMN-2, kurių net 450 vienetų atvežė dovanų lietuvių “mokytojai”. Minos PMN-2 buvo uždraustos Otavos konvencijos, kadangi sukelia itin sunkius sužalojimus, pastatytos mūšio lauke gali veikti neribotą laiką ir, konfliktui pasibaigus, ilgus metus gali žaloti civilius gyventojus. Tačiau “taikiems” fašistams ohmanams iš Lietuvos tokios smulkmenos galvų nekvaršina. Prieš tapdami NATO karo nusikaltėlių bendrininkais, paprastai tokie žmonės visam laikui atsisveikina ne tik su garbe, sąžine, bet ir su sveiku protu. Kuo daugiau kariuomenėje besmegenių, tuo stipresnė valdančios chuntos gynyba, kaip teigia žinoma kariškių patarlė.


Kai visas Lietuvos konservatorių elitas aktyviai sudalyvavo valstybinio perversmo Maidano Kijeve organizavime, Lietuvos proamerikietiška chunta nuolat teikią visokeriopą pagalbą nusikalstamam Kijevo režimui – politinę, diplomatinę, finansinę, karinę. Ir tai daro ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių antiliaudiniai režimai. Instruktorių desantas ir minos nėra pirmoji Baltijos šalių chuntų mirtį nešanti pagalba Ukrainos nacionalistams, kariaujantiems Donbase. Nepaisant to, kad šių šalių ekonomikos yra katastrofiškoje būsenoje ir jų karinis potencialas yra apgailėtinas, jos , Vašingtono ir Londono nurodymu dirba šį žemą, nusikalstamą, juodą darbą, kurių viešai nenori dirbti užjūrio metropolijos, bombų demokratijos visame pasaulyje skleidėjos. Prieš trejus metus, 2017 m., Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Poltorakas kreipėsi į Vakarų pasaulio šalis ir paprašė tiekti Ukrainai letalinius ginklus. Didžioji dauguma valstybių teikti tokią “pagalbą” atsisakė, teigdamos, kad ginklų tiekimas, savaime suprantama, gali tik pakurstyti pilietinį karą Rytų Ukrainoje ir jokiu būdu nepaskatins taikos regione. Tačiau Vilniuje nusprendė dosniai pasidalinti ne tik patologine rusofobija, bet ginklais net už du milijonus eurų – išsiuntė Kijevui septynis tūkstančius Kalašnikovo automatų, 80 kulkosvaidžių, keletą minosvaidžių ir kitos karinės technikos. Dar prieš metus iki Poltorako prašymo Lietuva Ukrainos teroristinių bataljonų nacionalistams patiekė apie 150 stambaus kalibro kulkosvaidžių, o tuometinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė savo nepakeliamu darbu uždirbtų lėšų padovanojo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms … teleskopą!..
“Norime parodyti kitoms šalims principą: visomis priemonėmis, įskaitant karinėmis, turime padėti Ukrainai“, – dar 2015 m. porino Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis. Kad tokia “diplomatinė” veiklą grubiai pažeidžia JTO Statuto, Vienos Konvencijos dėl diplomatinių santykių nuostatas, Helsinkio 1975 metų Baigiamojo Akto principus, pagaliau prieštarauja bebndražmogiškai moralei, tai Lietuvos misijos vadovo Ukrainoje absoliučiai nejaudina. Taika, saugumas, įstatymo viršenybė, Rytų Ukrainos gyventojų universalios žmogausgaus teisės – tai nėra Vakarų pasaulio dimencijos.


Kiek nuosaikiau Kijevo režimui padeda Estija, kuri tik 2020 m. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perdavė beveik 2,5 tūkst. Makarovo pistoletų, aiškindama, kad tai padės „atremti Rusijos agresiją“. Šie pistoletai Estijos kariniuose sandėliuose buvo saugomi nuo tarybinių laikų. Neišmesti gi jų į sąvartyną. Todėl Talinas nusprendė juos padovanoti Kijevui.
Latvija daugiau kalba apie karinės pagalbos Ukrainai poreikį, tačiau kol kas apsiriboja tik humanitarinės pagalbos, daugiausia vaistų, tiekimu. Visose Baltijos šalyse, vietinių mokesčių mokėtojų sąskaita svekatos apsaugos įstaigose ir reabilitacijos centruose yra prabangiai gydomi Kijevo baudžiamųjų bataljonų baudėjai, kurie buvo sužeisti vykdydami baudžiamąsias operacijas prieš Donbaso gyventojus. Ten jų niekas neklausia, kiek vaikų jie nužudė Rytų Ukrainoje.
Lietuvos, Latvijos ir Estijos instruktoriai aktyviai dalyvauja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų perkvalifikavimo ir modernizavimo pagal NATO standartus programose. Vienintelis dalykas, kurio gali tokie JAV bananų respublikų instruktoriai išmokyti Ukrainos baudėjus, yra patologinė fašistinė rusofobija ir besąlygiškas NATO vadovų nusikalstamų įsakymų vykdymas.
O aukščiausi Baltijos šalių pareigūnai labai mėgsta nuolat fotografuotis JAV-NATO agresijos prieš Donbasą fronto linijos fone – „kad palaikyti Ukrainos baudžiamųjų karinių nacionalistinių pajėgų smogikų dvasią“. Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, apsilankiusi fronto linijoje 2018 m. gegužės mėn, buvo pirmasis Baltijos šalių vadovas, taip išreiškęs paramą karui regione. Po jos ten atvyko, Vašingtono politologų nurodymu, Latvijos prezidentas Raimondas Vėjonis. O iš Lietuvos įvairūs veikėjai plūsta nuolat. Į Donbasą buvo nuvykę ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, gynybos ministras Raimundas Karoblis, o Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ten fotografuojasi nuolat, nors pats jau sunkiai telpa ne tik į pagal specialų užsakymą jam pagamintą šarvuotą liemenę, bet ir į kadrą.

Taip atrodo Lietuvos ir kitų JAV marionečių “humanitarinė” pagalba Ukrainai.

Ir kiekvienas toks Baltijos šalių marionetinių veikėjų vizitas JAV/NATO agresijos prieš Rytų Ukrainos laisvės kovotojus zonoje tik dar labiau eskaluoja pilietinį karą Donbase, dar labiau paskatina Kijevo smogikus daryti karo nusikaltimus, nusikaltimus žmogiškumui. Ir niekaip neprisideda prie taikos regione atkūrimo, pilietinio karo deeskalacijos. Jie yra JAV marionetės. Jų užduotis – padėti JAV karo nusikaltėliams plėsti karinės NATO ekspansijos ribas, visais būdais skatinti Vakarų šalių vykdomą pasaulio neokolonizavimo projektą. Ir visi tokių veikėjų žodžiai, apie jų paramą taikai, jų siekius sukurti gerovę ir demokratiją JAV kolonizuotose šalyse yra tik begėdiškas melas, kuriuo dangstomas eilinis JAV-NATO tarptautinis nusikaltimas – agresija prieš laisvą ir demokratišką Rusiją. Ir šis nusikaltimas daromas visų Baltijos šalių žmonių, tautų vardu.
O tautos tuo metu tyli. Tylos sąmokslas karo kurstytojų aktyvios veiklos atžvilgiu visada baigiasi dideliu karu, kuriame žūsta ir karo kurstytojai, ir jų laiku nesustabdę abejingi žmonės.
STOP US-NATO WAR CRIMES ARROUND THE WORLD!
JAV-NATO karo nusikaltėlius į NIURNBERG-2 Tribunolą!
JAV-NATO okupantai – lauk iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Gruzijos ir viso pasaulio!

Write A Comment