Lietuva

Algirdas Paleckis nuteistas 6 metus kalėti už šnipinėjimą Rusijai

Pinterest LinkedIn Tumblr
Šiaulių apygardos teismas antradienį pripažino žurnalistą, visuomenininką, politiką Algirdą Paleckį kaltu dėl šnipinėjimo Rusijai ir skyrė jam 6 metų laisvės atėmimo bausmę.
Verslininkas Deimantas Bertauskas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jonchas. Už tai kad davė žinomai melagingus parodymus prieš A.Paleckį, kurie ir tapo pagrindiniu ir vieninteliu prokuratūros “įrodymu” šioje baltais siūlais siūtoje byloje, pedofilijos byloje šių metų balandžio mėn. nuteistas D.Bertauskas buvo atleistas nuo bausmės, škias, bendradarbiavo, nuoširdžiai gailisi, kalės vaikas, bet savas.
Generalinė prokuratūra pasiūlė A. Paleckį nubausti devynerių metų laisvės atėmimo bausme ir atleisti D. Bertauską nuo baudžiamosios atsakomybės. Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.
“Žinių radijuje” pranešė, kad jie galbūt šnipinėja Rusijos naudai … ar galite įsivaizduoti … gal būt… 6 metai laisvės atėmimo tik už “gal būt”?!
Be to, pats teismas pripažino, kad tariamas “užduotis” A. Paleckiui davė tariamas ir niekam nežinomas nenustatytas Rusijos žvalgybininkas?! O gal jokių užduočių A.Paleckis negavo? Gal niekas jokių užduočių nedavė? Ir apskritai, baudžiamajame procese kaltinimas negali būti pagrįstas, jeigu veikos negalima įrodyti kitais BPK apibrėžtais įrodymais. Jeigu kaltinimas remiasi tik vieno liudytojo parodymais, tai yra bylos falsifikacija. Šioje byloje yra akivaizdi Lietuvos represinių struktūrų sufalsifikuota byla.
Teismas nenustatė bylos objekto, tai yra, nenustatė, ką konkrečiai “prišnipinėjo” A. Paleckis. Kokius konkrečius slaptus duomenis neteisėtai viešuose šaltiniuose rinko žurnalistas A.Paleckis ir nenustatė tokių duomenų perdavimo neleistinu būdu kažkam momento? Teismas pasitenkino abstrakčiu baudžiamojoje teisėje neleistinu fakto konstatavimu – “A. Paleckis domėjosi sausio 13-osios tema Lietuvoje ir Rusijoje, bendravo su tų įvykių liudininkais”. Paskutinius 30 metų tai darė 3 milijonai lietuvių dėka valatkodelfinės melo propagandos ir ką? Visus juos į kalėjimą?!
Dar jis, teismo teigimu, esą “rinko duomenis” apie sausio bylą tyrusius Lietuvos prokurorus. Nuo kada demokratiškoje šalyje prokurorai yra šventos karvės, kad apie jais negalima domėtis? Ir apie Lietuvoje kalintį sausio įvykių dalyvį J. Melį. Žmogus, kuris sėdi be teismo nuosprendžio kalėjime, savaime kelia susidomėjimą ir klausimą – kas per fašistinė valstybė yra ta šalis, kuri tiek ilgai laiko kalėjime ligotą žmogų? O kur tie A. Paleckio surinkti itin slapti valstybinę paslaptį turintys ir itin didelę reikšmę nacionaliniam saugumui turintys duomenys? Lai prokuratūra pagaliau parodo juos visuomenei ir pačiam kaltinamajam. Ne, net kaltinamajam nerodo…
Dar daugiau: “liudininko” D. Bertausko “prisipažinimas”, kad jis “kartu su A. Paleckiu šnipinėjo”, buvo išgautas baudžiamojo proceso kodekso uždraustais būdais – grasinimais, spaudimu, prievarta – ir teismo posėdyje turėjo būti teismo atmestas kaip netinkamas. D. Bertauskas nuolat keitė savo parodymus – jis tai “prisipažindavo” šnipinėjęs, tai neigdavo šnipinėjimą. Teismas kažkodėl rėmėsi tais parodymais, kuriuose jis “prisipažindavo” ir tai yra dar vienas grubus procesinių teisminio nagrinėjimo taisyklių pažeidimas. Bet koks neaiškumas baudžiamojoje byloje privalo būti aiškinamas teisiamojo naudai, o ne atvirkščiai.
Gaila žmogaus, gaila jo karjeros, vienas dalykas yra gerai, kad jis akivaizdžiai nepalūžo GALIMAI.
Teismo nuosprendis šioje byloje reiškia, kad vykdomas ne teisingumas šioje byloje, o nusikaltimas teisingumui, nusikaltimas žmoniškumui, už kurį šio nusikaltimo vykdytojai su teisėjų ir prokurorų mantijomis tikisi likti nenubausti. Jie daro didžiulę klaidą. Niurnbergo Tribunole teisiamieji taip pat gynėsi teigdami, kad tik vykdė savo valdžios įsakymus, tačiau tai jų nuo teisingumo neišgelbėjo.
Visi dori Lietuvos žmonės žino tiesą šioje byloje ir jos užsakovus.
Visi šios sufabrikuotos bylos organizatoriai ir vykdytojai neišvengiamai susilauks teisingumo. Kažkas akivaizdžiai bando daryti karjerą pasenusiais metodais, tačiau laikai jau iš esmės pasikeitė.
Valdantis režimas bandė pasiųsti signalą valdžios savivalei besipriešinančiai tautai, žiūrėkite, mes A.Paleckį galime bet kada uždaryti, N.Venckienę, R.Paksą, bet ką sunaikinti, todėl bijokite mūsų. Bet gavosi priešingai.
Konservatorių/liberalų režimas kuo toliau, tuo giliau kasa sau duobę ir to niekaip nepajėgia suprasti.
Jonas Kovalskis (c), 2021 m. liepos 27 d.

Write A Comment