Aktualijos

2008 metų rugpjūčio 8 d. JAV-NATO karo nusikaltėlių agresija prieš Rusiją Pietų Osetijoje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nėra kalendoriuje dienos, kurią JAV-NATO karo nusikaltėlių gauja nebūtų įvykdžiusi  tarptautinio nusikaltimo, karo nusikaltimo ar nusikaltimo žmoniškumui

Visus karus pasaulyje nuo 1945 metų iki pat šių dienų inicijavo Jungtinės Amerikos Valstijos ir jų vasalai NATO teroristinėje organizacijoje. Tai Vakarų kryžiuočių vienintelis egzistavimo būdas, vienintelis Vakarų konkistadorų būdas gyventi prabangiai, parazituoti viso pasaulio sąskaita. Provokacijos, klastotės, diversijos, valstybiniai perversmai, karai, agresijos, griovimai, bombardavimai, plėšimas, žudymai, kankinimai – tai yra pagrindinis JAV agresijų formų rinkinys prieš laisvas nuo Vakarų kolonizatorių vergovės, suverenias valstybes. Kitaip Vakarai gyventi nemoka ir niekada net nebandė. Rusija Vakarams visada neįveikiama kliūtis “civilizuotiems” barbarams laisvai ir nebaudžiamai plėšikauti visame pasaulyje.  Savaime suprantama, Rusija visada buvo JAV, Didžiosios Britanijos, NATO agresijų taikinys, kliūtis  Vakarų “demokratų” šimtmečius puoselėjamiems planams pavergti visą pasaulį, visą planetą paversti Vakarų kolonija. JAV ir jų vasalai NATO teroristinėje organizacijoje jau daugelį metų rengia globalinę agresiją prieš Rusiją.  Kaip neseniai pareiškė NATO tarptautinių banditų vyriausias vadeiva Jensas Stoltenbergas “NATO užduotis visada buvo Rusijos sulaikymas” ir karų kurstymas Rusijos pasienyje bei pačioje Rusijoje.

2008 m. rugpjūčio 7 dieną Gruzijos prezidentas M.Saakašvilis 19.00 val. per Gruzijos televiziją kreipėsi į P.Osetijos žmonės, pasakė liberaliai melagingą ir apsimestinai sentimentalią kalbą apie gruzinų ir osetinų amžiną draugystę, meilę, pagarbą, pakvietė juos bendradarbiauti, paragino juos pasitikėti gruzinais bei JAV valdoma marionetine Gruzijos klika. Tuo metu vyko kitas tarptautinis renginys – Pekino Olimpiados atidarymas. Pagal tūkstantmetę tradiciją, atėjusią dar iš antikinės Graikijos, olimpinių žaidynių metu nutraukiami visi karai, žmonės susitaiko, gerbia ir myli vienas kitą, visais įmanomais būdais siekia neįskaudinti, neįžeisti kitų žmonių, nepadaryti jiems jokios žalos, būti svetingi ir malonūs. JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujai kilnumo taisyklės negalioja – niekšybė, melas ir klasta yra pagrindinės anglosaksų bei Vakarų Europos „vertybės“, kurios Vakarams sukrovė jų išgirtąją „gerovę“.

2008-08-08 apie 0:06 val. Gruzijos klikos kariuomenė peržengė P. Osetijos sieną, iš raketinių sistemų „GRAD“ apšaudė civilį miegantį Chinval‘o miestą ir Rusijos taikdarių, ginkluotų tik Kalašnikovo automatais ir buvusių ten su JTO mandatu, stovyklą. Kaip spiegė Gruzijos klika tuo metu, agresijos tikslas – atkurti „konstitucinę tvarką P.Osetijoje ir Abchazijoje. Tarptautinės teisės grubiu pažeidimu „atkurti konstitucinę tvarką“?!.. Per penkių dienų karą žuvo apie 2500 P. Osetijos ir Abchazijos civilių gyventojų bei 67 Rusijos taikdariai. 2008-08-09 Rusija įvedė savo karines pajėgas, reaguodama į Gruzijos tarptautinį nusikaltimą-agresiją prieš šalį, kurios suverenitetą saugo JTO taikdariai. Gruzijos kariai, išmuštruoti JAV-NATO instruktorių-galvažudžių pagal NATO standartus, bėgo paniškai ir neįtikėtinai greitai, metę visą iš NATO gaujos gautą kalnus ginkluotės. Po 5 dienų Gruzijos armija nustojo egzistavusi. Rusijos armija į Tbilisį nėjo – ten stovėjo atsiųsta JAV marionečių, Lenkijos, Lietuvos, Ukrainos ir kt. bananų respublikų prezidentų gaujelė, kuri turėjo savo vasališkai klouniška išvaizda sustabdyti Rusijos armijos „agresiją“ prieš Gruzijos „demokratijos švyturį“. Ir jiems tai pavyko – Rusijos armijos desantininkai toliau eiti nesugebėjo žengti nei žingsnio . Vakarų bananų respublikų kluonai sukėlė  jiems tokį homeriško juoko priepuolį, kad žengti jiems į Tbilisį ir vaikytis ten pagal NATO standartus apmokytus gruzinų narsius zuikius reiškė tą patį, kas mirti …. iš juoko. Ir tai išgelbėjo JAV marionetę Gruzijos kvaziprezidentą M.Saakašvilį, šiuo metu gastroliuojantį per pasaulį su cirko programa „V.Putinas manęs nepakabino už vienos vietos“.

Po Gruzijos ir Osetijos konflikto 2004 metais Gruzijos marionetinei vadovybei tapo aišku, kad Gruzijos kariuomenė savo tuometinėje būsenoje nesugebės įvykdyti JAV-UK-NATO karo nusikaltėlių gaujos duoto nurodymo įvykdyti agresiją prieš Osetiją, o iš esmės sukurti karinį konfliktą su Rusija, kad Vakarų karo nusikaltėliai galėtų pradėti karo su Rusija propagandos kampaniją, kurstyti rusofobiją, tautinę nesantaiką. Tuometinė JAV marionetės Gruzijos armijos būklė nesuteikė lemiamo pranašumo net prieš tokią mažą kvazivalstybėlę kaip, pavyzdžiui, Pietų Osetija. Gruzijos vyriausybė, vadovaujama tarptautinio aferisto ir nusikaltėlio Mišiko Saakašvili, Vašingtono nurodymu  pradėjo plataus masto savo karinių pajėgų reformą, kurios rezultatas buvo tai, jog iki 2008 m. sausio mėn Gruzijos ginkluotosios pajėgos JAV ir NATO atsiųstų instruktorių buvo parengtos pagal NATO standartus, jų karinė galia buvo padidinta NATO karo nusikaltėlių gaujos milžiniškais ginklų, amunicijos ir karinės įrangos tiekimais. Šauktinių kariuomenė buvo pervesta į samdomų profesionalų lygį.

JAV “demokratija”

Beveik visuose kariniuose mokymuose, kuriems vadovavo ir kuriuose visada dalyvavo NATO galvažudžiai,  buvo tobulinami puolamieji Gruzijos armijos veiksmai panaudojant sunkiąją ginkluotę – tankus, šarvuočius, stambaus kalibro artileriją. Be to, ypatingas dėmesys buvo skiriamas kovos su partizanais veiksmams, kadangi Gruzijos kariuomenės vadovybė tikėjosi susidurti su partizaniniu karu, kai pagrindinės Pietų Osetijos pajėgos patirs neabejotiną pralaimėjimą nuo šauniųjų NATO kareivų. Visiems šiems Gruzijos pasiruošimams agresijai vadovavo, kaip visada, JAV karo nusikaltėliai. Gruzija, kaip ištikima užjūrio kolonizatorių vasalė, pasiuntė didelį savo karių kontingentą į Iraką, kur kartu su kitais JAV kontroliuojamais NATO organizacijos karo nusikaltėliais, vykdė karo nusikaltimus JAV užgrobto Irako teritorijoje, todėl JAV  pradėjo Gruzijos karinių pajėgų plataus masto mokymo ir perginklavimo, kur pagrindinis dėmesys buvo skiriamas liaudies sukilimų malšinimui, baudžiamosioms akcijoms, mokymams vygdyti karinius veiksmus tankiai apgyvendintose vietovėse, miestuose. Panašius mokymus šiandien beveik kas mėnesį galima stebėti “laisvos ir nepriklausomos” Lietuvos teritorijoje. Kas turi akis, tegul mato, kas turi ausis, tegul girdi, kas turi galvą, tegul mąsto, ką veikia NATO galvažudžiai šiandien Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.

Britų laikraštis “Financial Times” rašė, kad 80 gruzinų specialios paskirties karių  buvo apmokyti Amerikos instruktorių pagal Pentagono patvirtintą programą, kuri 1995 metais buvo išbandyta Kroatijoje, kai Kroatijos ginkluotos pajėgos užgrobė Krainos regioną, kur gyveno daugiausiai etniniai serbai. Laikraštis pažymėjo, kad ši operacija buvo vienas iš JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos įvykdytų baisiausių etninio genocido epizodų NATO agresijos prieš Jugoslaviją istorijoje. Šis JAV-NATO karo nusikaltėlių nusikaltimas žmoniškumui, kaip ir reikėjo tikėtis, korumpuoto Hagos tribunolo dėmesio taip ir nesusilaukė, nusikaltėliai liko nenubausti, NATO karo nusikaltimų aukos teisingumo nesulaukė. Priešingai, aukas , kurios gynėsi nuo Vakarų tarptautinių nusikaltėlių agresijos, buvo tų pačių nusikaltėlių apkaltintos ir nuteistos Vakarų nusikaltimų legitimacijos Hagos “Tribunole”.

Garsioji Gruzijos prezidento pokalbio su JAV prezidentu Dž.Bušu nuotrauka, kai Mišiko suprato, kad JAV-NATO į pagalbą eiti nesiruošia, tiesiog pakišo savo bezdžionę.

JAV organizuoto valstybinio perversmo šlykščiai sentimentaliu “rožių revoliucijos”  pavadinimu būdu užgrobęs valdžią Gruzijoje, M.Saakašvilis per savo prezidentavimo laikotarpį pasiekė liokajiško vasališkumo JAV pasaulio rekordus – ruošdamasis agresijai prieš P.Osetiją (Rusiją) jis laikotarpiu nuo 2003 m. iki 2007 metų padidino savo nuskurdintos šalies karinį biudžetą  daugiau nei 30 kartų (!!!), nuo 30 milijonų $ (0,7% BVP) 2003 metais iki 940 $ milijonų (8,0% BVP) 2007 metais. 2008 metais Gruzijos biudžete numatytots išlaidos “gynybai” siekė 0,99 mlrd $ ir tai sudarė apie 8% BVP ir daugiau nei 25% Gruzijos biudžeto planuotų pajamų 2008 m. Gruzijos karinių išlaidų santykio su BVP lygis buvo vienas didžiausių tarp visų pasaulio šalių.

Mišiko Saakašvilis slepiasi panikoje, horizonte pamatęs Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvą.

Buvo vykdomas masinis Gruzijos armijos perginklavimas, buvo perkami tankai, sunkioji artilerija, sraigtasparniai, nepilotuojamos skraidyklės, ekipiruotė, kita karinės paskirties technika ir įranga.

Visos JAV kolonijos, NATO agresyvaus karinio bloko šalys, ypatingai JAV valdomos bananų respublikos, aktyviai talkino metropolijai JAV militarizuoti skurdžią Gruziją – ginkluotę tiekė nenutrūkstamu srautu Bulgarija, Bosnija ir Hercegovina, Didžioji Britanija, Graikija, Izraelis, Latvija, Lietuva (kaip be jos?), JAV, Turkija, Ukraina, Vokietija, Prancūzija, Čekija, Estija ir kitos globalistų kolonizuotos kvazivalstybės.

Rusijos karys vienas sulaiko visą būrį iki dantų ginkluotų NATO samdinių-gruzinų, pasiųsdamas juos žinomu adresu.

Rugpjūčio 12 d. JTO paskelbė ataskaitą dėl Ukrainos karinės įrangos eksporto, iš kurios tapo žinoma, kokią ginkluotę Ukraina tiekė Gruzijai. Kai kurie Ukrainos ekspertai pastebi, kad dalis iš šių ginklų tuo metu jau buvo morališkai pasenę, tačiau nemaža dalis Ukrainos tiekiamų ginklų buvo tiesiog paimta iš šalies gynybos sistemos ir perduota Gruzijai, grubiai pažeidžiant Ukrainoje įstatymais nustatytas  standartines procedūras, tuometinio Ukrainos prezidento, JAV marionetės, užgrobusio valdžią “oranžinės revoliucijos” metu Juščenkos nurodymu. Vakarų “demokratijos” esmė yra ne įstatymo viršenybės principas, o įstatymo pažeidimo, nusikaltimo viršenybės principas. Pagal šią JTO ataskaitą Ukraina tiekė Gruzijai šiuos ginklus: ZRK “OSA” ir “BUK” (tą patį, kuriuo Ukrainos karo nusikaltėliai-banderlogai 2014-07-17 Donbase numušė keleivinį Malaizijos lėktuvą BOEING 737 reisą MH17) , sraigtasparnius Mi-8 ir Mi-24, mokomuosius lėktuvus L-39, savaeiges haubicas (tame tarpe sunkiąsias 2S7 “PION”), taip pat tankus, šarvuočius, lengvuosius šaunamuosius ginklus. Būtent iš JAV kontroliuojamų Ukrainos, Lietuvos ir kt. vasalinių valstybių patiektų ginklų buvo žudomi civiliai P.Osetijos gyventojai ir Rusijos taikdariai.

Iškart po to, kai Rusija, reaguodama į įžūlią M.Saakašvilio agresiją-avantiūrą, įvedė savo pajėgas į Pietų Osetiją tam, kad priversti Gruziją taikiai spręsti santykių su kaimyninėmis šalimis problemas, rugpjūčio 8 d. iš Tbilisio karinių oro pajėgų orlaiviu spruko gausi JAV instruktorių-karo nusikaltėlių gauja, kuri ir buvo šios agresijos autorė bei iniciatorė. JAV karo nusikaltėliai savo tarptautinius nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui vykdo dažniausiai naudingų JAV idiotų ir nepataisomų vietinių niekšų rankomis, kuriuos vėliau negaila paaukoti – tai turėtų prisiminti dabartiniai Lietuvos “patriotai”-tapinoidai, arba kaip juos vadina J.Ivanauskas – landsgrybiai.

Rugpjūčio 28 d. Rusijos generalinio štabo atstovas generolas-pulkininkas Anatolijus Nogovycinas žurnalistams sakė, kad Rusijos kariai surado “daug įdomaus” paimtuose iš JAV trofėjiniuose 11 visureigių “Hammer” įrangoje Počio mieste. Tai buvo JAV palydovinės žvalgybos automobiliai. Ką jie ten veikė? A. Nogovycinas patvirtino, kad JAV visureigiai su 20  karių buvo perimti netoli Gorio miesto su pilna ginkluote. Pasak JAV, džipai buvo užkonservuoti sandėlyje ir laukė, kol bus išsiųsti į JAV karinę bazę Vokietijoje, kai tik pasibaigė Gruzijos-JAV karinės pratybos liepos mėn. Su ginkluote?!..

2010 m. Vladimiras Putinas sakė, jeigu Gruzija nebūtų buvusi militarizuota ir perginkluota, 2008 m. agresijos ir kraujo praliejimo taip pat nebūtų buvę.

Daugumai tai buvo tolimas karas ir suvokiamas jis taip pat – ne mano daržas, ne mano pupos. Tačiau..

Šiandien Lietuvai JAV paskyrė pagrindinės rusofobės vaidmenį. Būriai samdomų JAV naudingų „patriotų“ kasdien isteriškai klykauja „Rusai puola!!”. Parsidavę politikai – konservatoriai, liberalai, socdemai, valstiečiai, nacionalistai ir pan, – aktyviai kursto tautinę nesantaiką, rusofobiją, vykdo karo su Rusija propagandą, riboto proto tapino-valatkos fanų klubo nariai gamina, platina tulžį, neapykantą, miltaristinę isteriją, ragina susidoroti su kitaminčiais, pacifistais, kairiaisiais. Teisėsauga kruopščiai riboja absoliučios piliečių daugumos teises ir laisves, rengia parodomuosius represinius teisminius procesus (Algirdas Paleckis, Povilas Masilionis, Neringa Venckienė…), persekioja žmones už jų teisėtus bandymus pasinaudoti savo konstitucinėmis teisėmis. JAV-NATO kolonizatoriai-okupantai gausiai veža į Lietuvą, kaip ir į visą Pabaltijį, sunkiąją  ginkluotę , intensyviai kuria karinę NATO infrastruktūrą Pabaltijyje, didina savo karines pajėgas, kaupia puolamuosios amunicijos atsargas, aktyviai ruošią karinę agresiją prieš Rusiją. Visi JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos veiksmai yra identiški tiems, kurie buvo atliekami ruošiant jau visiems žinomus JAV-NATO tarptautinius nusikaltimus, agresijas prieš buvusias JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos agresijų aukas, JTO nares suverenias šalis – Iraką, Jugoslaviją, Afganistaną, Libija, Siriją, P.Osetiją, Ukrainą ir kitas JAV-NATO tarptautinių nusikaltimų aukas. Kas ištiko šias JAV „demokratizuotas“ šalis, mes  žinome – jos tapo humanitarinės katastrofos zonomis.

Šiandien visa tai vyksta tavo kieme, tavo mieste, tavo Lietuvoje. Tu vis dar galvoji, kad JAV-NATO karo nusikaltėliai atėjo tavęs „ginti“? Kad jie, išžudę pusę pasaulio, Lietuvoje sodins medelius, sės rugius, globos našlaičius, remontuos vaikų darželius, rūpinsis seneliais globos namuose? Išlaisvink protą nuo JAV informacinės agresijos stereotipų, išvaduok savo kolonizuotą sąmonę, demilitarizuok savo smegenis ir vyk NATO okupantus bei jų 5 koloną iš Lietuvos. Rusija šiandien trauktis nebeturi kur – nuožmus, klastingas, žiaurus priešas vėl  yra prie jos vartų. Išvarydamas NATO okupantus iš Tėvynės ir paremdamas Rusijos kovą prieš JAV-NATO kolonizatorius- agresorius, tu dar turi šansą išsaugoti  Lietuvą savo vaikams tinkamą gyventi, palikti ją daugiau mažiau tokią, kokią gavai iš tarybinės lietuvių kartos. Jeigu leisi NATO karo nusikaltėliams įžiebti karą savo žemėje, vaikams paliksi radioaktyvų Mėnulio landšafto draustinį. Rinktis jau laikas – būti ar nebūti, gyvybė arba mirtis eilinėje Vakarų fašistų agresijoje prieš Laisvę, Taiką, Tiesą, Teisingumą, Žmoniškumą, Gyvybę mėlynojoje planetoje Žemė.

US-NATO army, go home!

STOP US-NATO WAR CRIMES AROUND THE WORLD!

ARREST US-NATO WAR CRIMINALS!

US-NATO WAR CRIMINALS TO NIURNBERG-II!

PEACE – YES! NO WAR!

Write A Comment