Istorinė tiesa

Mirė paskutinis Tarybų Sąjungos maršalas Dmitrijus Jazovas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maskvoje, eidamas 96 metus, mirė paskutinis Tarybų Sąjungos maršalas Dmitrijus Jazovas. Sunkią ir ilgą kovą su liga paskutinis darbo žmonių valstybės, proletariato imperijos karvedys pralaimėjo.

Maršalo laidotuvės vyks vasario 28 dieną federalinėse karinio memorialo kapinėse Mitiščiuose.

Tarybų Sąjungos maršalas Dmitrijus Jazovas

Dimitrijus Jazovas buvo paskutinis TSRS gynybos ministras ir paskutinis dar gyvas Tarybų Sąjungos maršalas, savo karinę epopėją pradėjęs dar Didžiojo Tėvynės karo metais.

1941 metai, D. Jazovui dar tik šešiolika metų, o jis jau Maskvos pėstininkų mokyklos kursantas

 

Už žygdarbius Didžiojo Tėvynės karo metais jis buvo apdovanotas Raudonosios žvaigždės ordinu. TSRS Gynybos ministerijai D.Jazovas vadovavo nuo 1987 m. gegužės iki 1991 m. rugpjūčio mėn. Tuo metu Tarybinė armija, sėkmingai įvykdžiusi visas karines užduotis, tačiau dėl tarybinės vadovybės, pirmiausiai M.Gorbačiovo ir tuometinio užsienio reikalų ministro E. Ševardnadzės, išdavystės priversta pasitraukti, buvo organizuotai išvesta iš Afganistano, kuris nedelsiant buvo okupuotas JAV-NATO karo nusikaltėlių gaujos ir kenčia Vakarų kryžiuočių karo nusikaltimus iki pat šios dienos.

TSRS Gynybos Ministras maršalas D. Jazovas priima Pergalės paradą Maskvoje

Nuo 1987 m. D.Jazovas buvo Tarybų Sąjungos Komunistų partijos (TSKP) Centro komiteto narys ir kandidatas į Centro komiteto politinio biuro narius, nuo 1990 m. – TSRS Prezidento tarybos narys, vėliau TSRS Saugumo tarybos narys.

1991 m. rugpjūčio mėn., matydamas nusikalstamus TSKP Generalinio sekretoriaus M. Gorbačiovo ir Rusijos federacijos vadovo B.Jelcino bandymus parduoti darbo žmonių valstybę Vakarų kolonizatoriams, pirmiausiai JAV ir Anglijos kapitalistams, būdamas patriotiško Valstybinio ekstremalių situacijų komiteto nariu, maršalas įsakė įvesti į Maskvą tankus ir kitą karinę techniką, kad apginti darbo žmonių valstybę nuo valstybinių perversmininkų (maidaunų, sąjūdiečių). Tačiau Vakarų imperialistų įvykdytas valstybinis perversmas nugalėjo, į valdžią buvo pastatyta proamerikietiška B.Jelcino chunta. D. Jazovas TSRS išdavikų buvo suimtas ir apkaltintas valstybės išdavyste. Įprastas CŽV spalvotos revoliucijos scenarijus tuometinėse Tarybų Sąjungos respublikose. Tėvynės išdavikai, įvairūs nacionalistai-nacių kolaborantai, pasislėpę po liberalų, demokratų kaukėmis ir demagogija, vadovaujami ir finansuojami JAV/JK specialiųjų tarnybų, įvykdo antiliaudinį, antivalstybinį nusikaltimą valstybės perversmą, užgrobia valdžią ir susidoroja su patriotais ciniškiausiu būdu – valstybės išdavikai paskelbia valstybės priešais šalies patriotus.
1994 m. vasario mėn. TSRS išdavikai maršalą išleido į laisvę pagal amnestiją. D. Jazovas niekada nesigailėjo dėl šio savo bandymo apginti TSRS darbo žmonių valstybę nuo JAV-NATO karo nusikaltėlių okupacijos ir jų parankinių liberalų chuntos išdavystės.

Pagal panašų scenarijų proamerikietiški režimai susidorojo visose buvusiose Tarybų Sąjungos respublikose. 2019 m. kovo 27 d. baudžiamojoje byloje dėl 1991 m. sausio 13 d. įvykių Vilniaus apygardos teismas nuteisė Dmitrijų Jazovą dešimties metų kalėjimui. Landsberginis teismas griežtai pagal tuometinius įstatymus veikusį TSRS Gynybos ministrą pripažino kaltu dėl … karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui, kas visiškai prieštarauja šių nusikaltimų apibrėžimui, duotam tarptautinės teisės normų. Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras teismo reikalavo skirti D. Jazovui bausmę iki gyvos galvos.
Rusijos Generalinės Prokuratūros Tardymo komitetas iškėlė baudžiamąją bylą visiems šioje byloje dalyvavusiems Lietuvos teisėjams, prokurorams dėl žinomai nekaltų žmonių sausio 13 byloje nuteisimo. Kai kurie landsberginiai veikėjai tokį Rusijos prokuratūros sprendimą – iškelti baudžiamąją bylą Lietuvos teisėsaugininkams, nuteisusiems žinomai nekaltus TSRS pareigūnus Sausio 13 byloje – vadina juokingu, tačiau tai nėra juokinga – tai gali turėti ilgalaikes ir labai rimtas pasekmes ne tik kišeniniams landsberginės chuntos teisėjams, prokurorams, bet ir visai nieko dėtiems Lietuvos piliečiams, deja.

Bet kokiu atveju, paskutinis Tarybų Sąjungos maršalas Dmitrijus Jazovas teisingumo Lietuvoje jau nematys. Jis išėjo kaip ir dera kariui – aukštai iškelta galva, niekada nesulaužęs duotos priesaikos ir nenugalėtas.

Write A Comment