Aktualijos

Paul’as Craig’as Roberts’as: Tebus palaiminti karo kurstytojai

Pinterest LinkedIn Tumblr
https://www.paulcraigroberts.org/

V. Putino humanizmas ir savitvarda išsaugojo Žemėje taiką nepaisant Vašingtono agresijos ir provokuojančių veiksmų prieš Rusiją, tačiau už tai jis sumokėjo nemažą kainą.
Kaip gyvenimas planetoje Žemė įžengė į 2019-uosius metus, taip pasaulis turi tik vieną lyderį. Jis yra Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Vakaruose nėra nei vieno tikro lyderio, tik oligarchijos tarnų ir tarnų vasalai. Donaldas Trumpas ketino būti kitokiu ir galbūt išeiti iš karinio-pramoninio komplekso, slaptųjų tarnybų, demokratų partijos bei parsidavusios žiniasklaidos surežisuotos jam realybės.

V. Putino humanizmas ir savitvarda išsaugojo Žemėje taiką, nepaisant Vašingtono agresijos ir provokuojančių veiksmų prieš Rusiją. Putinas priėmė įžeidimus, kurie praeityje paprastai sukeldavo karus.

Putinas sumokėjo kainą už savo savitvardą. Jis išsaugojo taiką savo populiarumo Rusijoje sąskaita, jeigu tikėti fort-russ.com paskelbtais apklausų rezultatais. Remiantis šios apklausos duomenimis, rusai „prarado jausmą, kad Rusija yra supervalstybė“.

Apklausos duomenimis, dauguma rusų apgailestauja dėl Tarybų Sąjungos žlugimo. Kapitalizmas atnešė ekonominį nesaugumą, o Rusijos teritoriniai praradimai sukėlė pralaimėjimo jausmą.

Iš vienos pusės, būtina pažymėti, kad tokie rusų įsitikinimai kyla dėl Vašingtono/Vakarų vykdomos agresyvios Rusijos demonizavimo masinės kampanijos ir dėl nepadoriai nepagarbaus elgesio su Putinu. Kita vertus, Putino ir Lavrovo pernelyg santūri reakcija į Vakarų totalinį melą ir sufalsifikuotus kaltinimus prieš Rusiją žeidžia patriotiškai nusiteikusius rusus. Nė viena Amerikos vyriausybė niekada nebūtų išdrįsusi leisti sau tokio elgesio su Tarybų Sąjungos lyderiu, kokį sau leidžia dabartinė JAV administracija su Putinu. Rusai nori, kad V. Putinas ryžtingai apgintų Rusiją nuo Vakarų provokacijų, nustotų kiekvieną kartą į Vakarų melą tik atsukti kitą skruostą, nustotų vadinti Rusijos priešus partneriais, kai yra visiškai akivaizdu, kad Vakarai yra Rusijos priešas.

Rusijos žmonės jau pavargo nuo to, kad Rusijos valdžia be saiko toleruoja atvirai antirusiškus Vakarų finansuojamus laikraščius, NVO ir politines partijas Rusijoje. Rusija yra rusams, o ne Vakarų finansuojamiems išdavikams, kurie nenuilstamai triūsia, kad pakenktų Rusijai už Vakarų pinigus. Rusija yra nuolat melagingai kaltinama, kad ji neva kišasi į Vakarų politinį gyvenimą, tačiau būtent Vakarų valstybės nuolat kišasi į Rusijos ir viso pasaulio šalių politinį gyvenimą su savo pinigų maišais.

Rusai yra patriotai ir būtent dėl to jie išgyveno II Pasaulinį karą ir nugalėjo Hitlerį. Rusai nori vyriausybės, kuri gintų Rusijos nacionalinius interesus, o ne globalistų, o nebūtų vyriausybė, kuri kenčia Vakarų išpuolius, naiviai tikėdamasi, kad po to ji bus priimta į “Vakarų šeimą” kaip dar vienas Vašingtono vasalas. Apklausa rodo, kad 66% apklaustųjų jaučia nostalgiją Tarybų Sąjungai, ir tai yra žinia, kad Rusijos vyriausybės vykdoma užsienio politika pataikauti Vakarų agresoriams yra nesėkminga politika.

Blogis ima vis labiau ir labiau dominuoti Vakaruose, todėl nebėra jokio pagrindo ir toliau laiminti taikdarius. Prezidento Trumpo norą pagerinti santykius su Rusija palaidojo buvęs CŽV direktorius Johnas Brennanas, kuris už tokį ketinimą Trampą pavadino išdaviku. Po Trumpo sprendimo atšaukti JAV karius iš neteisėtos ir gėdingai pralaimėtos misijos Sirijoje , į kurią jie buvo pasiųsti buvusios nacionalinio saugumo patarėjos Susan Rice įtakos dėka, buvo paskelbta, kad Trumpas kelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui. Nei vienas iš Trumpo priešų nemano, kad santykių su Rusija pablogėjimas kelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui.

Tai yra taika, kuri yra paskelbta grėsme. Net Rusijoje Putino santūri reakcija į Vašingtono įžūlias provokacijas sumažino jo populiarumo
reitingą.
Taika, kuri yra taip siaubingai nuvertinta šiame viršgarsinių termobranduolinių ginklų pasaulyje, yra blogio triumfas.

Šaltinis : https://www.paulcraigroberts.org/2018/12/27/blessed-are-the-warmongers/

Polas Kreigas Robertsas (Paul Craig Roberts), – buvęs JAV iždo sekretoriaus padėjėjas ekonomikos politikos klausimais, „Wall Street Journal“ žurnalistas-kolumnistas, vyresnysis mokslinis bendradarbis Standord Universitete, William E. Simon pirmininkas politinėje ekonomikoje Strateginių ir Tarptautinių Studijų centre, Džordžtauno Universitete, Vašingtone, JAV ekonomistas, politikas ir rašytojas, vienas iš „Amerikos stebuklo“ 80-aisiais metais kūrėjų, buvęs Reigano komandos narys, o šiuo metu vos ne vienintelis kovotojas prieš  valdantįjį elitą JAV .

Iš anglų kalbos vertė Jonas Kovalskis, 2019-01-03

Write A Comment