Uncategorized

Mysl Polska: Taika Ukrainoje turi būti pasiekta atsižvelgiant į Rusijos saugumo interesus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Buvęs Pentagono ekspertas, kandidato į JAV prezidentus Vivek Ramaswami patarėjas David Pine apie taikos Ukrainoje perspektyvas:

  • Ramaswamy taikos planas Ukrainai apima paliaubų pasirašymą su Rusija, kaip ir karo Korėjoje metu. Sutartis pripažintų dabartinį šalies padalijimą ir Rusijos kontrolę užimtose teritorijose.
  • Dabar kuriamas galutinis taikos planas, kuris normalizuos Rusijos ir JAV diplomatinius ir prekybinius santykius. JAV sutiks išvesti savo karius ir NATO pajėgas iš Rytų Europos mainais į Rusijos karinių pajėgų išvedimą iš Baltarusijos. Taip pat pasirašysime susitarimą dėl abipusių saugumo garantijų. Tikslas – užbaigti Šaltąjį karą tarp JAV ir NATO su Rusija.
  • Tikrai nėra jokios priežasties palaikyti šią NATO ir Rusijos priešpriešą. Rusija neturi agresyvių, puolamųjų planų likusios Europos atžvilgiu. Karą Ukrainoje išprovokavo NATO ir jos ekspansionizmas, besitęsiantis visoje Rytų Europoje į buvusias tarybines respublikas, ypač Ukrainą. Ukraina yra suinteresuota išlaikyti 82% tarptautiniu mastu pripažintos teritorijos. Prieš karą Ukraina kontroliavo 88% teritorijos. Šios teritorijos bus nepriklausomos ir turės JAV, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos saugumo garantijas. Manau, kad tai labai prisidės prie tarptautinės taikos.
  • Kaip įtikinti Zelenskį siekti taikos?
  • Manau, viskas paprasta – JAV praneša Ukrainai, kad planas priimtas ir bus įgyvendintas. Mes tiesiog nustosime teikti karinę pagalbą Ukrainai. Be jos, o ypač be finansinės pagalbos, Ukraina negalėtų tęsti karo. Kas kaltas dėl susidariusios situacijos, Rusija pernai kovo pradžioje aiškiai pasakė.
  • Rusai pateikė protingas taikos sąlygas, manau, kad Putinas mieliau užimtų tik Donbaso regioną mainais į garantijas, kad Ukraina niekada neįstos į NATO. Deja, Bidenas, Johnsonas ir Zelenskis neįvykdė savo įsipareigojimų, jie atsisakė šio plano.
  • Manau, kad NATO daro JAV ir Europą mažiau saugiomis, nes provokuoja Rusiją mus pulti. Manau, būtų geriau, jei turėtume gerus santykius su Rusija. Baltieji rūmai neigiamai žiūri į Rusiją ir demonizuoja Putiną. Jie sukūrė propagandinę karikatūrą tam, kas jis iš tikrųjų yra. Sakoma, kad jis žudikas ir diktatorius, bet būtent Zelenskis yra savo politinių oponentų – Ukrainos parlamento narių – žudikas. Ir jis tai daro žiauriai. Nuo karo pradžios teisė į smurtą buvo įrašyta į Ukrainos „demokratiją“.
  • Manome, kad šiuo metu mums svarbiausia yra taikios politikos įgyvendinimas santykiuose su Rusija, siekiant užbaigti Šaltąjį karą tarp JAV ir Rusijos, užtikrinti Europoje taiką ir saugumą įtraukiant Rusiją į Europos kolektyvinio saugumo architektūrą.
  • JK ir JAV bando tęsti šį karą, kad kariškai susilpnintų Rusiją, ir atrodo, kad tam galo nėra. Jie nori ir toliau kovoti iki paskutinio ukrainiečio ne tik Rusijos, bet ir ukrainiečių nuostolių kaina. Vienas iš pastaruoju metu paaiškėjusių baisių dalykų – Lenkijos vyriausybės išsiųsti pranešimai apie vadinamuosius savanorių legionus. Kalbama apie mažiausiai 12 tūkstančių lenkų rezervistų, atsiųstų kautis su Rusija. Tai gali peraugti į branduolinį karą ne tik NATO ir Rytų Europoje, bet ir JAV. Todėl mums reikia siekti taikos.”

Vert. pastaba. Taika, žinoma, yra sveikintinas ir siektinas gėris. Tautų Chartijoje visos šalys yra įpareigojamos bet kokia kaina ginti, saugoti, siekti taikos, vengti bet kokių veiksmų, kas galėtų sukurti sąlygas karui kilti. Kada nors, kai JAV-NATO nutrauks savo nusikalstamą veiklą Ukrainoje, Rytų ir Vidurio Europoje, visame pasaulyje, Ukrainoje, istorinėse ir etninėse Rusijos žemėse, taika bus. Visi karai baigiasi taikos derybomis. Klausimas tik vienas – kaip turi atsakyti JAV-NATO karo nusikaltėlių gauja, kuri ir sukėlė visus karus, perversmus, nacionalinius, etninius, religinius konfliktus? Jeigu JAV – NATO karo nusikaltėliai ir vėl išvengs atsakomybės, tai tokia taika bus tik paliaubos iki kito pasaulinio karo. Tokią situaciją pasaulis jau turėjo po Versalio sutarties – Vakarų karo nusikaltėliai gavo milžinišką pelną iš milijonų žmonių aukų I Pasauliniame kare ir nedelsiant ėmė kurti sąlygas naujam baisiam, tačiau JAV-NATO gaujai labai pelningam karui.
Taika be teisingumo JAV-NATO karo nusikaltėliams yra tik dar vieno Vakarų neokolonijinio karo preliudija.
JAV-NATO sukeltas karas Ukrainoje privalo baigtis Niurnbergo Tribunolu JAV-NATO karo nusikaltėlių nusikaltimams nuo II Pasaulinio karo pabaigos tirti, reparacijų išmokėjimu visoms nuo JAV-NATO agresijų aukoms visame pasaulyje, JAV-NATO šalių demilitarizacija ir denacifikacija.
Tik tokia taika Žemėje gali būti tvari.

Šaltinis – https://myslpolska.info/2023/06/13/pyne-rosja-nie-jest-zagrozeniem-dla-europy/

Write A Comment