Aktualijos

JAV ir Prancūzijos prezidentų susitikimas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Šią savaitę Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas atvyko į JAV su oficialiu vizitu. Dabartinis Baltųjų Rūmų šeimininkas Donaldas Trumpas  surengė nevykėliui Šarlio de Golio įpėdiniui  pompastišką sutikimo ceremoniją, kuri aiškiai peržengė diplomatinio protokolo apibrėžtas ribas ir peržengė į nepadoraus familiarumo sritį. Abu lyderiai įkyriai demonstravo vyrišką meilę vienas kitam ir visišką nuomonių visais klausimai vienybę.

Vakarų konkistadorų meilės žaidimai

D.Trampas tapšnojo Emanueliui per petį, valė nuo jo kostiumo pleiskanas, glėbesčiavosi su jaunuoliu, aistringai iki koktumo bučiavo į lūpas, o galiausiai , intymiai paėmęs Macroną už piršto, nusivedė į apartamentus, toliau nuo įkyrių akių…

E. Macronas JAV lankėsi su trijų dienų valstybiniu vizitu. Abi šalys seniai kolaboruoja įvairiose JAV-NATO karo nusikaltėlių įvykdytose tarptautiniuose nusikaltimuose žmoniškumui, karo nusikaltimuose. Abi šalys aktyviai per paskutinius 30 metų pažeidinėjo Jungtinių Tautų Chartijoje įtvirtintus taikaus sambūvio tarp valstybių principus, kėlė grėsmę taikai ir saugumui Žamėje, be JTO Saugumo Tarybos leidimo vykdė karines agresijas Artimuosiuose, Vidurio Rytuose, Šiaurės Afrikoje, vieningai bombardavo Jugoslaviją, Afganistaną, Iraką, Libiją, Siriją, grubiai  pažeidinėjo nesikišimo į kitų šalių vidaus reikalus principą vykdė spalvotas revoliucijas, valstybinius perversmus buvusiose Tarybų Sąjungos respublikose, Rytų ir Vidurio Europos šalyse, rengė arabų pavasarius, rengė, finansdavo, ginklavo tarptautinį islamo teroristų tinklą. Abu nusikalstamos karinės organizacijos NATO šalių lyderiai po nepadoriai familiaraus iškilmingo sutikimo ceremonijos turėjo apie ką pakalbėti,todėl pradėjo pokalbį apie 2015 m. Irano branduolinio susitarimą, iš kurio JAV lyderis ketina pasitraukti. Abu nusikalstamo susivienijimo veikėjai aptarė tolesnį Vakarų šalių nusikaltimų prieš JTO narę Irano valstybę planą, sutarė ir toliau vykdyti ekonominį karą, taikyti neteisėtas sankcijas Iranui ir tokiu būdu kenkti Irano tautai už Irano savarankišką, nepriklausomą nuo JAV, užsienio politiką.

JAV ir Prancūzijos, kartu su NATO karo nusikaltėlių organizacija vykdomas tarptautinis nusikaltimas, karinė agresija prieš Siriją, pasipriešinus Rusijai, patyrė fiasko, panašu. Paskutiniai JAV ir Prancūzijos, Anglijos karo nusikaltimai prieš Siriją, minėtų šalių bendra neturinti jokio teisėto pagrindo ataka sparnuotomis raketomis tik dar kartą atskleidė JAV ir NATO nusikalstamą esmę ir nepadarė jokios įtakos pakeisti teisėtos Sirijos valdžios ryžtui apginti savo laisvę ir suverenitetą nuo Vakarų kolonizatorių okupacijos. Siriją Nato agresoriai pavertė griuvėsiais, humanitarinės katastrofos zona, tačiau nenugalėjo. Sirijas apginti savo laisvę nuo Vakarų agresorių padėjo viso pasaulio padorių žmonių gera valia, parama, ir ypatingai Rusijos bei Irano karinė pagalba. Tiesiogiai atakuoti JTO Saugumo Tarybos narę, galingiausią branduolinę valstybę Rusiją JAV-NATO karo nusikaltėliai kol kas bijo – atsakas Vakarų agresoriams gali būti panašus į 1945 metais jų fašizmui jau suduotą smūgį. O Vakarų kario nusikaltėliai puikiai supranta, kad šiuo atveju Niurnbergo Tribunolo-2 teisiamųjų suole jau sėdės visi NATO šalių vadovai nuo pat šios teroristinės organizacijos įsikūrimo dienos.

Vakarų imperialistai savo planus kolonizuoti visą pasaulį įgyvendina palaipsniui ir nuosekliai, vykdydami karines agresijas prieš savarankiška silpnesnes šalis, neteisėtomis ekonominėmis sankcijomis niokodami tokių šalių ekonomikas, nuosekliai žudydami nepriklausomų šalių lyderius, suverenių šalių tautas, plačiai taikydami šliaužiančio Vakarų fašizmo taktiką, informacinio karo nusikaltimų technologijas.

Grasinimai Iranui

Todėl JAV vadovaujamos tarptautinių karo nusikaltėlių NATO organizacijos puolimas prieš Iraną yra dėsningas kriminalinės veikos, valstybinio terorizmo politikos tęsinys už šios vis dar nepriklausomos nuo Vakarų diktato Azijos valstybės savarankišką užsienio ir vidaus politiką, aktyvų dalyvavimą Sirijos išsivadavimo kovoje prieš NATO agresorius.

 Per po susitikimo surengtą spaudos konferenciją, kurią gyvai transliavo didžiausios pasaulio televizijos,  prezidentai bėrė komplimentus vienas kitam, gyrė ilgametį šalių bendradarbiavimą tarptautiniuose nusikaltimuose, čiulbėjo apie draugystę. D.Trumpas pakartojo, kad susitarimas su Iranu dėl branduolinės programos yra labai blogas. Jis tikino, kad toks susitarimas niekada neturėjo būti pasirašytas, sakė kaltinąs dėl to Kongresą ir daug žmonių. Jis taip pat pridūrė: „Jei Iranas mums kels grėsmę, jis sumokės tokią kainą, kokią teko sumokėti vos kelioms šalims.“ Didžiausios pasaulio istorijoje šalies-agresorės karo vadas, kaip tai darė šios šalies visi buvę vadovai, liko ištikimas šalies tradicijoms ir kaip visada viešai sumelavo ir pagrasino karine agresija. Šį kartą Vakarų bombų demokratija labai nori demokratizuoti Iraną.
Akivaizdu, Vakarų agresoriai, patyrę nesėkmę Sirijoje, bandys atsigriebti nafta turtingame Irane ir tam yra ruošiamasi. Iranui strateginis bendradarbiavimas su laisva ir nepriklausoma Rusija tampa valstybės išlikimo paskutinė garantija, gyvybės ir mirties alternatyva. Ir Irane, panašu, tai supranta.

Žinoma, šiame  JAV ir Prancūzijos nepadoriai intymiame susitikime nebuvo apsieita be grasinimų ir kitoms pasaulio šalims, vykdančioms savarankišką nuo JAV diktato užsienio ir vidaus politiką.  Beviltiškai prasiskolinusioms JAV grėsmingi pagrūmojimai savo kariniu vėzdu vis dar padeda palaikyti tarptautinių Vakarų nusikaltėlių susivienijimo galybės įvaizdį, tačiau įtikina vis mažiau ir mažiau.

Grasinimai Šiaurės Korėjai

D.Trampas pagrūmojo Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui. JAV prezidentas pareiškė, kad JAV Šiaurės Korėjai nedarys jokių nuolaidų, jokių kompromisų. „Mes nedarėme jokių nuolaidų, išskyrus tai, kad susitikimas yra puikus dalykas“, – sakė jis spaudos konferencijoje. Jis sakė, kad nori matyti visišką Šiaurės Korėjos branduolinį nusiginklavimą: „Tai reiškia, kad jie turi atsikratyti savo branduolinių ginklų, labai paprasta, atsikratyti savo branduolinių ginklų.“

Tačiau Šiaurės Korėja puikiai prisimena, kaip JAV karo nusikaltėliai, kartu su savo nusikalstamo susivienijimo partneriais, 1953 metais užpuolė tuo metu vieningą Korėją, įvykdė karinę agresiją prieš JTO narę, karo metu vykdė baisius karo nusikaltimus, korėjiečių genocidą,  naudojo prieš Korėjos laisvės kovotojus barbariškiausiu ginklus ir išdegintos žemės taktiką, nužudė apie 5 milijonus korėjiečių, patį Korėjos pusiasalį padalino įį dvi dalis, Pietų Korėją pavertė JAV kolonija ir JAV karine baze, nuolat grasina sunaikinti Šiaurės Korėją.

Be to, Šiaurės Korėja puikiai prisimena, kaip Irakas patenkino Vakarų “demokratų” reikalavimu ir atsisakė savo branduolinės programos, masinio naikinimo ginklų vystymo programos, tačiau vis tiek buvo NATO užpultas, apiplėštas, sugriautas, paverstas humanitarinės katastrofos zona, o šalies lyderis Sadamas Huseinas buvo korumpuoto JAV sukurpto teisminio farso sprendimu pakartas.

Aš nužudžiau tavo šeimą, kad tu galėtum mėgautis demokratija.
JAV bombų demokratijos karys visame pasaulyje elgiasi kaip karo nusikaltėlis

Taip pat. Š.Korėja prisimena, kaip Libijos lyderis Muamaras Kadafis nusileido Vakarų tarptautinio nusikalstamo susivienijimo NATO, vadovaujamo JAV,   nutraukė savo branduolinių ir masinio naikinimo ginklų vystymo programas, patenkino absurdiškus Vakarų reikalavimus Lokerbio byloje, įsileido į savo šalį Vakarų tarptautines korporacijas plėšti Libijos gamtinius resursus, atsisakė draugystės su Rusija ir nutraukė su ja abiem pusėms naudingą bendradarbiavimą, laikė Libijos pinigus, apie 400 mlrd. USD, Vakarų bankuose, tačiau … buvo vis tiek Libija buvo subombarduota NATO teroristinės organizacijos,  JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos karo nusikaltėlių, šalis sugriauta ir apiplėšta, Vakarų bankuose laikyti Libijos tautos milijardai buvo pavogti NATO vertelgų, o pats Libijos lyderis Muamaras Kadafis, Nobelio taikos premijos laureato Barako Obamos ir JAV sekretorės Hilary Clinton įsakymu, žiauriai nužudytas be jokio teismo viešos egzekucijos būdu.

Šie ir kiti bendradarbiavimo su Vakarų kolonizatoriais liūdni pavyzdžiai Šiaurės Korėjos lyderiui aiškiai sako – “Būti JAV priešu yra labai pavojinga, tačiau būti JAV draugu – garantuota mirtis”. Todėl Š.Korėja pareiškė, kad stabdo savo branduolinių ginklų ir raketų bandymų programą, kol Vakarai nebandys sunaikinti šalies. Vakarai, veikiantys vien tik iš melo ir galios pozicijų, supranta tik galią, deja, todėl šalys, siekiančios išsaugoti savo suverenitetą, už Vakarų akinančių šypsenų, gražių manierų, broliškų apkabinimų, dosnių pažadų per daug aiškiai mato klastą, melą, peilį, mirties alsavimą. Todėl pasitikėjimas Vakarų politikais yra tiesioginis kelias į susinaikinimą, geras žodis yra gerai, tačiau koltas, įremtas, į Vakarų pirato pakaušį, Vakarus tramdo labiau.

2018-04-27 abiejų Korėjų vadovai susitiko demilitarizuotoje zonoje ir nusprendė vystyti tarpusavio santykius, spręsti dėl JAV agresijos kilusias problemas, siekti suartinti Vakarų agresijos padalintą tautą ir gyventi taikiai, išsivadavus iš JAV kolonizatorių jungo, vykdyti tarpusavio dialogą be JAV interventų diktato. Tik taip, vadovaujantis tarptautinės teisės normomis, taikaus bendradarbiavimo, savitarpio supratimo ir abipusės pagarbos principais,  bus galima išspręsti kilusias problemas tarp šalių. Taikaus ginčų sprendimų kelią remia Rusija, Kinija, ir tokiam sprendimui, tarptautinės teisės pagrindu sukonstruotai taikos ir saugumo išsaugojimui priešinasi JAV ir visos NATO šalys. Tačiau NATO tarptautinio terorizmo era eina į pabaigą ir tai teikia vilčių taikos procesui ne tik Korėjos pusiasaliui, bet ir visam pasauliui, siekiančiam išsivaduoti iš Vakarų neokolonijinės imperijos gniaužtų.

Grasinimai Sirijai

JAV ir Prancūzijos prezidentai išreiškė solidarumą vykdant NATO karinę agresiją prieš Siriją. JAV ir kitų Nato šalių , tame tarpe ir Prancūzijos, apginkluoti, apmokyti, finansuojami islamo valstybės teroristai, kuriuos Vakarai vadina nuosaikia opozicija Bašaro al Asado teisėtai vyriausybei,  patiria vieną pralaimėjimą po kito. JAV remiami teroristai Sirijoje jau šventė pergalę, kai kontroliavo net 75 procentus Sirijos teritorijos. 2015-09-28 teisėtos Sirijos vyriausybės prašymu į karą prieš Vakarų remiamus teroristus įstojo Rusijos pajėgos ir situacija kardinaliai pasikeitė – JAV vadovaujamos Vakarų koalicijos remiami islamo teroristai šiandien kontroliuoja jau tik 14 procentų šalies teritorijos. Teroristams nepadeda net tiesioginė JAV-NATO galvažudžių karinė intervencija prieš Siriją, tiesioginis NATO samdinių, karo instruktorių dalyvavimas kariniuose veiksmuose prieš vyriausybės pajėgas, JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Izraelio nusikalstamos atakos prieš Sirijos civilinės ir karinės paskirties objektus. Tačiau pasiduoti Vakarų interventai neketina. Abiejų šalių-agresorių prezidentai porino apie tolesnį bendradarbiavimą, apie pasiryžimą ir toliau vykdyti nusikaltimus prieš suverenią Siriją. Kai jau visas pasaulis žino, kad Anglijos melagingų žinių gamybos studijos “Baltieji šalmai” sukurtas filmukas buvo provokacija, kurios tikslas pateisinti JAV, Anglijos, Prancūzijos tarptautinį nusikaltimą-ataką sparnuotomis raketomis prieš Siriją, abu prezidentai apsimestinai ir toliau didžiavosi šiuo nusikaltimui ir žadėjo toliau tęsti agresijas prieš Siriją, o tai reiškia, kad Sirijoje veikiantys islamo teroristai bus toliau remiami NATO šalių, karinės agresijos prieš Siriją tiesioginių užsakovų, vykdytojų ir finansuotojų.

Jonas Kovalskis nuotrauka.
Prancūzijos prezidentas E.Makronas griežtai įspėjo Siriją – jeigu Asadas ir toliau nuodys savo žmones cheminiu ginklu, jis numes ant Damasko savo žmoną…

Nežiūrint į tai, kad Vakarų melas jau buvo ne kartą demaskuotas įvairių nepriklausomų šaltinių, net tokio autoritetingo, kaip Cheminio ginklo uždraudimo organizacija, Donaldas Trampas, dar pasitikdamas Prancūzijos lyderį, pasveikino jo sprendimą prisijungti prie JAV vadovaujamos operacijos Sirijoje, kurios metu smūgiuota tariamiems Sirijos cheminio ginklo taikiniams, kurių nebuvo.

„Kartu su mūsų draugais britais, JAV ir Prancūzija neseniai priėmė ryžtingą sprendimą, kaip atsaką į Sirijos režimo cheminio ginklo panaudojimą. Aš noriu asmeniškai padėkoti prezidentui Macronui, Prancūzijos kariuomenei ir Prancūzijos žmonėms už jų tvirtą bendradarbiavimą. Jie buvo visiškai nepakartojami. Ačiū Jums labai, ponas prezidente“,– pagyras žėrė D.Trampas. Ir dėl savo viešo melo nei kiek nesivaržė. Melas yra pagrindinė ir vienintelė, panašu, likusi Vakarų vertybė, kuri  dar sugeba nors šiek tiek pagrįsti Vakarų nusikaltimus. Ir jau nebestebina, kai Vakarų šalių lyderiai didžiuojasi savo melu ir niekada neatsiprašo už savo įvykdytus, viešai pripažintus tarptautinius nusikaltimus. Ir D.Trampo bei E. Macrono aistringi bučiniai akivaizdaus melo fone prideda šiam farsui papildomo koktumo dozę.

Rusijai ir vėl tenka vienai tramdyti Vakarų fašizmą. Ačiū Dievui Rusija turi galimybes ir milžinišką patirtį kovojant prieš Vakarų fašizmą, greitai Rusija švęs savo istorinės pergalės prieš JAV, Anglijos, Prancūzijos išaugintą Vokietijos nacizmą 73-ąsias metines, todėl , tikėkimės, įveiks juos ir Sirijoje. Ir įgys tuo pačiu dar daugiau savo sąjungininkų. Laisvė, tiesa,, teisingumas, humaniškumas šiuo metu yra Rusijos pusėje ir pasaulis vis aiškiau ima tai suvokti. Remti Rusiją šiuo metu, reiškia remti tradicines humanizmo idėjas, saugoti taiką ir saugumą Žemėje, ginti žmoniją nuo susinaikinmo. Todėl šis JAV ir Prancūzijos prezidentų aistringų bučinių viešas seansas negalėjo apsieiti be grasinimų, žinoma, Rusijai, kuri stovi skersai kelio į Vakarų globalinio dominavimo pasaulį, trukdo NATO užkariauti ir pavergti visą Žemės planetą.

Grasinimai Rusijai

Prieš išvykdamas vizitui į JAV, E.Makronas davė savo sekmadienio interviu radijui RMC  ir , išgėręs stiklą alkoholio,  neformaliame pokalbyje žurnalistams teigė esąs pasaulinio lygio politikos žvaigždė. Naujai iškeptas Napoleonas bandė įtikinti visus, kad jis, informacinių technologijų ir manipuliacijų masine sąmone būdų tapęs Prancūzijos, vienos iš pagrindinių JAV kolonijos Europos Sąjungos šalies prezidentu, yra lygus pripažintam pasaulio politikos lyderiui, daugybę kartų nominuotam Metų žmogumi,  taikos ir saugumo Žemėje garantui Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Макрон рассказал журналистам, что он — «ровня Путину»

Tokiu būdu politikos mikronas E.Makronas bandė susireikšminti, pakelti savo žemą reitingą ir savivertę. Tuo jis siekė pasiūlyti save pasauliui kaip tarpininką tarp Rytų ir Vakarų, kaip derybininką  tarp Rusijos ir NATO, ir tuo pačiu užimti kitos JAV ištikimos vasalės Vokietijos kanclerės A.Merkel, kuri savo vasaline politika jau prarado paskutinius pasitikėjimo procentus net pačioje Vokietijoje,  vietą Europos Sąjungos politinio elito viršūnėje. 

E. Makronas dar prieš vizitą interviu „Fox news“ gąsdino Vakarų šalių biurgerius Rusijos grėsme, pasakojo, kad Vladimirui Putinui, Rusijos prezidentui, negalima rodyti jokių silpnumo ženklų, tačiau taip pat teigė, kad yra pasirengęs bendradarbiauti su Rusijos prezidentu.

„Jis stiprus ir gudrus. Bet nebūkime naivūs, jis apsėstas noro kištis į mūsų demokratijas, štai kodėl manau, kad neturime būti silpni su prezidentu Putinu. Kai esi silpnas, jis tuo pasinaudoja“, – atskleidė Vakarų katro nusikaltėlių užsienio politikos virtuvę Rusijos adresu E.Macronas.

Prancūzijos politikas papasakojo atvirai, kaip Vakarai vykdo melu ir galia grįstas neteisėtas intervencijas į visas pasaulio šalis, tačiau Vakarų kasdienio melo ir niekšybės technologijas priskyrė kaip visada Rusijai, kuri ragina Vakarus atsipeikėti, atsisakyti NATO šalims įprastos kanonierių diplomatijos  ir grąžinti pasaulį, tarptautinius santykius į tarptautinės teisės rėmus, atstatyti taikos ir saugumo Žemėje architektūrą, kurią paskutinius 30 metų taip įnirtingai griovė NATO kolonizatoriai. Vakarų piratinės politikos apologetas  taip pat teigė, kad Rusijos lyderis generuoja labai daug „melagingų naujienų“, turi labai stiprią propagandos mašiną ir kišasi į visos Europos ir  JAV reikalus, kad pakenktų mūsų demokratijoms, nes mano, kad tai padeda jo valstybei.

Vienu žodžiu, E. Makronas , kaip įprasta Vakarams, Nato šalių įvykdytus ar šiuo metu vykdomus tarptautinius nusikaltimus priskyrė Rusijai, apvertė viską aukštyn kojomis, baltą vadino juodu, “vergiją laisve, karą taiką, nežinojimą jėga” (Dž. Orvelas “1984”) ir tuo labai pralinksmino D.Trampą

D.Trampas visai neseniai visu būriu priėmė Pabaltijo šalių-JAV kolonijų prezidentus, nurodė jiems jų vietą ir davė nurodymą  Lietuvos, Latvijos, Estijos režimams vystyti militaristinę psichozę, vykdyti aršią karo su Rusija propagandą, kurstyti tautinę neapykantą rusams, persekioti kitaminčius, pacifistus, kairiųjų pažiūrų aktyvistus, riboti žodžio ir kitas žmogaus teises šiose teritorijose, kad šalys pasiruošusios būti sunaikintos bet kuriuo momentu JAV-NATO agresijos prieš Rusiją metu. Sprendžiant pagal fašistinių režimų Baltijos šalyse ir jų remiamų fašistinių organizacijų, korumpuotų teisėsaugos ir žiniasklaidos suaktyvėjusį puolimą, D.Grybauskaitės, L.Linkevičiaus, konservatorių, liberalų beprotiškai karingą retoriką,  JAV karo vanagų planai inicijuoti III Pasaulinį karą Pabaltijyje ir JAV okupuotoje Ukrainoje perėjo į baigiamąją stadiją. 

Vakarų politikų iškrypėliški meilės žaidimai – grėsmė taikai ir saugumui Žemėje.

E.Makrono vizitas JAV rodo tik vieną – Vakarų fronte nieko naujo. Ta pati bombų demokratija, tie patys karo nusikaltimai, agresijos, tas pats melas ir dvigubi standartai, pavojingi žaidimai ant bedugnės krašto, klastotės, provokacijos, kurių paslėpti nebesugeba net iškrypėliški Vakarų politikų meilės žaidimai.

Jonas Kovalskis, 2018 m. balandžio 27 d.

 

Write A Comment